ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

Πως η Samsung βοηθά δημόσιους οργανισμούς να αναβαθμίσουν το έργο τους

Πως η Samsung βοηθά δημόσιους οργανισμούς να αναβαθμίσουν το έργο τους

Σημαντικές ευκαιρίες σε μία σειρά από κλάδους, τόσο στον δημόσιο όσο και στον ιδιωτικό τομέα, έχει εντοπίσει η Samsung όσον αφορά στην αξιοποίηση των συσκευών της και των επαγγελματικών λύσεων της από μεγάλους οργανισμούς για να αναβαθμίσουν τη λειτουργία τους και να αναβαθμίσουν το έργο τους.

«Η Samsung είναι εξαιρετικά ενεργή στο χώρο των επαγγελματικών λύσεων, ειδικά για εφαρμογές που σχετίζονται με κρίσιμης σημασίας υποδομές» σημειώνει ο Άρης Παρασκευόπουλος, επικεφαλής του τμήματος κινητής τηλεφωνίας της Samsung Electronics Hellas. Ένα χαρακτηριστικό παράδειγμα αξιοποίησης τέτοιου είδους λύσεων της Samsung είναι η περίπτωση της Ανεξάρτητης Αρχής Δημοσίων Εσόδων (ΑΑΔΕ), η οποία αξιοποιεί ανθεκτικά smartphones και tablets της κορεατικής εταιρείας προκειμένου να εξοπλίσει τις ομάδες ελέγχου που δραστηριοποιούνται σε όλη την επικράτεια με τον εξοπλισμό εκείνο που τους επιτρέπει να κάνουν πιο εύκολα και αποτελεσματικά τη δουλειά τους. Η συγκεκριμένη εγκατάσταση επιτρέπει το συντονισμό και την παρακολούθηση σε πραγματικό χρόνο των ελέγχων που διενεργούνται από υπαλλήλους της ΑΑΔΕ σε διάφορες τοποθεσίες, συμπεριλαμβανομένων επιχειρήσεων, τελωνειακών εγκαταστάσεων, πλοίων και άλλων περιοχών ειδικού ενδιαφέροντος.

Τον τρόπο αξιοποίησης των συσκευών της Samsung είχαμε την ευκαιρία πριν από μερικές ημέρες στο πλαίσιο ειδικής εκδήλωσης που πραγματοποιήθηκε στο κτίριο της Γενικής Γραμματείας Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης όπου και βρίσκεται το σχετικό κέντρο ελέγχου της ΑΑΔΕ. Το συγκεκριμένο κέντρο ελέγχου χρησιμοποιεί την καινοτόμα πλατφόρμα COMMAND, την οποία έχει αναπτύξει η ελληνική εταιρεία Eyeonix. H πλατφόρμα της Eyeonix έχει πιστοποιηθεί από την Samsung SDS, μία εξειδικευμένη εταιρεία του κορεατικού κολοσσού στο χώρο των επαγγελματικών λύσεων. Αυτή η πιστοποίηση είναι ιδιαίτερα σημαντική καθώς η πλατφόρμα COMMAND χρειάζεται συσκευές που προσφέρουν υψηλό επίπεδο ασφάλειας και πιο συγκεκριμένα αυτές της Samsung. Η τελευταία έχει στο χαρτοφυλάκιο της την οικογένεια συσκευών Galaxy XCover, η οποία προσφέρει τη δυνατότητα λειτουργίας ακόμη και στις πιο δύσκολες συνθήκες , ανεξάρτητα από το περιβάλλον εργασίας του χρήστη.

Σύμφωνα με τον κ. Παρασκευόπουλο, είναι εξαιρετικά σημαντικό ότι μία ελληνική εταιρεία πέτυχε να συνεργαστεί με τη Samsung SDS, σημειώνοντας ότι βρίσκεται σε εξέλιξη μία προσπάθεια προκειμένου η Eyeonix σε συνεργασία με τη Samsung να διεκδικήσει αντίστοιχα έργα και εκτός Ελλάδος. Εντός των συνόρων, πάντως, έχουν υπάρξει αρκετές εγκαταστάσεις σε διάφορους οργανισμούς, όπως, για παράδειγμα, όπως είναι η υλοποίηση του συστήματος «Smart City» στον Δήμο Θεσσαλονίκης ή το νέο σκάφος των Ειδικών Δυνάμεων που παρουσιάστηκε πρόσφατα στη ΔΕΘ αλλά και έργα για την Ελληνική Αστυνομία. «Έχουμε ήδη συμμετάσχει σε αρκετούς διαγωνισμούς» επισημαίνει ο κ. Παρασκευόπουλος.

Ο κ. Παρασκευόπουλος επισημαίνει ότι ένα μεγάλο ατού της Samsung είναι η έμφαση που έχει δώσει στον τομέα της ασφάλειας με την πλατφόρμα Knox που ενσωματώνουν οι συσκευές της να αποτελεί μία σημαντική διαφοροποίηση σε σχέση με τον ανταγωνισμό.

Όσον αφορά στους κλάδους για τους οποίους υπάρχει ενδιαφέρον από πλευράς της Samsung, τα logistics, η υγειονομική περίθαλψη, το λιανεμπόριο και ο χρηματοπιστωτικός τομέας είναι από αυτούς στους οποίους έχουν ήδη γίνει αρκετές κινήσεις από πλευράς της ελληνικής θυγατρικής του κορεατικού κολοσσού των ψηφιακών τεχνολογιών.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ