ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

Lidl Ηellas: Νέες επενδύσεις άνω των 120 εκατ. ευρώ την επόμενη τριετία

Lidl Ηellas: Νέες επενδύσεις άνω των 120 εκατ. ευρώ την επόμενη τριετία

Επενδυτικό πρόγραμμα ύψους άνω των 120 εκατ. ευρώ υλοποιεί η Lidl Hellas σε βάθος τριετίας, δίνοντας έμφαση σε logistics αλλά και σε νέα καταστήματα στο δίκτυό της.

Όπως επεσήμανε ο Πρόεδρος της Διοίκησης της Lidl Ελλάς, Martin Branderburger κατά τη διάρκεια δημοσιογραφικής ενημέρωσης «από το 1999 μέχρι σήμερα έχουμε επενδύσει στη χώρα πάνω από 1,4 δισ. ευρώ».

Το 2023, σημείωσε ο κ. Branderburger ξεκίνησε «με ενθαρρυντικούς ρυθμούς και συνεχίστηκε με αξιοσημείωτη δυναμική στη συνολική επιχειρηματική μας προσπάθεια» ενώ εμφανίστηκε αισιόδοξος ότι «θα συνεχίσουμε την ανοδική μας πορεία μέχρι και το τέλος του οικονομικού έτους».

Μειώσεις τιμών σε πάνω από 330 προϊόντα ιδιωτικής ετικέτας

Όσον αφορά στις τιμές των προϊόντων στο ράφι, όπως επεσήμανε ο κ. Branderburger, μείωσε μόνιμα τις τιμές έως και 37% σε «πάνω από 330 προϊόντα ιδιωτικής ετικέτας από όλες τις κατηγορίες food και near food». Πρόσθεσε ακόμη ότι σύμφωνα με έρευνες που εκπονούνται εσωτερικά σε εβδομαδιαία βάση «σε πάνω από 200 βασικά είδη προκύπτει πως είμαστε τουλάχιστον 10% φθηνότεροι από την αγορά» ενώ οι ίδιες τιμές προσφέρονται σε όλα τα καταστήματά της, ανεξαρτήτως τοποθεσίας.

Σημειώνεται πως τα προϊόντα ιδιωτικής ετικέτας της LIDL Ηellas τα οποία καλύπτουν όλες τις προϊοντικές κατηγορίες, αντιστοιχούν στο 70% της συνολικής γκάμας προϊόντων της ενώ αναλογούν στο 80% του τζίρου της.

Επίσης η εταιρεία συνεργάζεται συνολικά με περισσότερους από 450 Έλληνες προμηθευτές τα προϊόντα των οποίων αντιστοιχούν στο 65% του τζίρου της εταιρείας. Την ίδια στιγμή συνολικά 1.624 κωδικοί προϊόντων από 244 Έλληνες προμηθευτές προωθήθηκαν το 2022 και εκτός ελληνικής αγοράς και συγκεκριμένα σε 31 χώρες, στις οποίες δραστηριοποιείται η Lidl, συμπεριλαμβανομένων και των ΗΠΑ. Ο τζίρος από τις πωλήσεις των Ελλήνων προμηθευτών στο εξωτερικό ξεπέρασε τα 460 εκατ. ευρώ, το οικονομικό έτος 2022.

Αυξήσεις στους μισθούς εργαζομένων

Σε ό,τι αφορά τους εργαζόμενους της εταιρείας, ο πρόεδρος της Διοίκησης της Lidl Ελλάς σημείωσε πως «στρατηγικός στόχος είναι να παρέχουμε αμοιβές και επιπρόσθετες παροχές που είναι ανταγωνιστικές και άνω του μέσου όρου της αγοράς ως ανταμοιβή και επιβράβευση για όλους τους εργαζομένους». Όπως ανακοίνωσε, στο πλαίσιο αυτή η εταιρεία προχωρά σε νέες αυξήσεις, έτσι ώστε από την 1η Δεκεμβρίου ο κατώτατος μισθός πλήρους απασχόλησης να ανέρχεται πλέον στα 1.000 ευρώ μικτά για όλους τους εργαζομένους τόσο στα γραφεία όσο και στα καταστήματα και τις αποθήκες.

Παράλληλα η Lidl Hellas ανέλαβε μία νέα πρωτοβουλία σε συνεργασία με το Υπουργείο Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας, δημιουργώντας έναν λειτουργικό μηχανισμό άμεσης αρωγής, διαθέσιμο ανά πάσα στιγμή, για την παροχή έκτακτης βοήθειας στον τοπικό πληθυσμό σε περίπτωση ακραίων φυσικών φαινομένων. «Η στήριξη από την πλευρά μας ανέρχεται σε 200.000 ευρώ και προβλέπει τη δημιουργία ενός κόμβου που θα αποθηκεύει βασικά τρόφιμα, νερό και άλλα είδη για την κάλυψη βασικών αναγκών. Και φυσικά η Lidl Ελλάς αναλαμβάνει να τον εφοδιάζει σε σταθερή βάση» όπως επεσήμανε ο κ. Branderburger.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ