ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

«Μικροδάνεια» με λίγα κλικ - Η νέα τάση στον δανεισμό

«Μικροδάνεια» με λίγα κλικ - Η νέα τάση στον δανεισμό
Pixabay

Έδαφος κερδίζει η νέα τάση στον δανεισμό, όπου οι καταναλωτές παίρνουν «μικροδάνεια» για να κάνουν αγορές μικρομεσαίων ποσών που εξυπηρετούν την καθημερινότητα τους.

Πρόκειται για καταναλωτικά δάνεια ποσών που κυμαίνονται από 20 ευρώ έως και 15.000 ευρώ, τα οποία σε ορισμένες περιπτώσεις ενδέχεται να είναι ακόμα και άτοκα. Πρακτικά πρόκειται για έναν τύπο «αγορών με δόσεις», μόνο που ο καταναλωτής έχει περισσότερες επιλογές συνεργαζόμενων επιχειρήσεων, σύγχρονο τρόπο διαχείρισης και δυνατότητα άμεσης επικοινωνίας και υποστήριξης.

Σύμφωνα με τον Κώστας Τόβιλ, επικεφαλής της tbi bank στην Ελλάδα, η οποία δραστηριοποιείται από το 2022 στην χώρα δίνοντας έμφαση στη νέα υπηρεσία πληρωμών «Αγοράζω Τώρα - Πληρώνω αργότερα», «οι καταναλωτές χρειάζονται αναχρηματοδότηση προκειμένου να συμπληρώσουν τις ανάγκες τους», είτε αυτό αφορά στην αγορά συσκευών που λόγω παλαιότητας χρειάζονται αντικατάσταση, είτε στην αγορά ενός δίκυκλου, μεταξύ άλλων.

Μάλιστα, όπως ανέφερε ο επικεφαλής της «challenger bank» στην περιοχή, μέσα σε 1,5 χρόνο, η τράπεζα έχει ήδη εγκρίνει πάνω από 150.000 καταναλωτικά δάνεια για αγορές σε περισσότερα από 3.500 σημεία πώλησης.

Αγορές με λίγα κλικ

Οι «παλιομοδίτικες» δόσεις αγορών, μετατρέπονται σε Buy Now Pay Later (BNPL) στην σύγχρονη εποχή και η τεχνολογία αποτελεί σύμμαχο για επιχειρήσεις και καταναλωτές, καθώς αρκούν λίγα κλικ για να γίνουν αγορές επί πιστώσει, άτοκα ή με ανταγωνιστικό επιτόκιο, χωρίς πιστωτική κάρτα ή κωδικούς e-banking, χρησιμοποιώντας μόνο το κινητό τους τηλέφωνο.

Όπως ανέφερε σχετικά ο κ. Τοβίλ, στην περίπτωση της tbi και της υπηρεσίας BNPL ο καταναλωτής έχει τη δυνατότητα να πληρώσει, για αγορές μέχρι και 1.000 ευρώ, με τέσσερις άτοκες μηνιαίες δόσεις. Ωστόσο διευκρινίζει πως η υπηρεσία BNPL προσφέρεται έντοκα με ανταγωνιστική τιμολόγηση και για μεγαλύτερα ποσά.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ