ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

Ευρώπη: Χρεοκόπησε μία απο τις μεγαλύτερες εταιρίες ακινήτων

Ευρώπη: Χρεοκόπησε μία απο τις μεγαλύτερες εταιρίες ακινήτων
AP Photo/Michael Sohn

Ανησυχία στην αγορά των ακινήτων στην Ευρώπη προκαλεί η ανακοίνωση της πτώχευσης μιας από τις μεγαλύτερες εταιρίες στο χώρο, της Signa Holding του Αυστριακού μεγιστάνα Ρενέ Μπένκo.

Στην ανακοίνωσή της η εταιρεία αναφέρει ότι δεν κατάφερε να εξασφαλίσει την απαραίτητη ρευστότητα για μια εξωδικαστική αναδιάρθρωση και προσφεύγει στο Εμπορικό Δικαστήριο της Βιέννης προκειμένου να τεθεί σε διαδικασία εσωτερικής αναδιάρθρωσης.

Αξιοσημείωτο είναι το γεγονός ότι την περασμένη Παρασκευή κήρυξε πτώχευση η θυγατρική της στη Γερμανία Signa Real Estate Management Germany.

Αιτία της πτώχευσης θα μπορούσε να θεωρηθεί η απότομη αύξηση των επιτοκίων στην 25χρονη ιστορία της ευρωζώνης που έχει οδηγήσει σε βουτιά των τιμών των ακινήτων στη Γερμανία. Ωστόσο η ίδια η εταιρεία αποδίδει τα προβλήματά της στην πίεση που στα καταστήματα λιανικής διάσημων εμπορικών ευρωπαϊκών δρόμων.

Σύμφωνα με το Reuters, η Signa Holding με περιουσιακά στοιχεία αξίας περίπου 27 δισ. ευρώ, θεωρείτο ένας από τους ταχύτερα αναπτυσσόμενους ομίλους στον κλάδο των ακινήτων και των εμπορικών συναλλαγών στην Ευρώπη.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ