ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

Ανδρονοπούλου (Microsoft): Το ΑΙ μπορεί να επαυξήσει τις ανθρώπινες δυνατότητες

Ανδρονοπούλου (Microsoft): Το ΑΙ μπορεί να επαυξήσει τις ανθρώπινες δυνατότητες
Η Γιάννα Ανδρονοπούλου, Γενική Διευθύντρια της Microsoft για την Ελλάδα, την Κύπρο και τη Μάλτα CNN Greece

Στις δυνατότητες που προσφέρει η τεχνητή νοημοσύνη στις επιχειρήσεις αλλά και στους ανθρώπους αναφέρεται η Γιάννα Ανδρονοπούλου, Γενική Διευθύντρια της Microsoft για την Ελλάδα, την Κύπρο και τη Μάλτα μιλώντας στην κάμερα του CNN Greece στο πλαίσιο του Microsoft Ignite Greece που πραγματοποιήθηκε πρόσφατα στην Αθήνα.

Σύμφωνα με την κα Ανδρονοπούλου, «το ΑΙ μπορεί να επαυξήσει τις ανθρώπινες δυνατότητες» και ένα χαρακτηριστικό παράδειγμα αποτελεί η περίπτωση του Microsoft Copilot, του νέου εργαλείου του αμερικανικού κολοσσού, το οποίο αποτέλεσε ένα από τα κεντρικά σημεία αναφορά στο Microsoft Ignite Greece.

Η επικεφαλής της Microsoft για την Ελλάδα, την Κύπρο και τη Μάλτα μιλά για τις νέες δυνατότητες που προσφέρει η τεχνητή νοημοσύνη σε τομείς όπως είναι η αυτοματοποίηση αλλά και η μείωση των λαθών. Και επισημαίνει ότι το ΑΙ μπορεί να μας προσφέρει τη δυνατότητα να λαμβάνουμε αποφάσεις έχοντας πολύ περισσότερα για να τις βασίσεις.

Όσον αφορά το Copilot, όπως τονίζει η κα Ανδρονοπούλου, έρχεται να «εκδημοκρατίσει» το ΑΙ καθώς προσφέρει στους χρήστες τη δυνατότητα να έρθουν σε επαφή με εφαρμογές τεχνητής νοημοσύνης, χρησιμοποιώντας φυσική γλώσσα.

Η Γιάννα Ανδρονοπούλου, Γενική Διευθύντρια της Microsoft για την Ελλάδα, την Κύπρο και τη Μάλτα (αριστερά)CNN Greece

«Κάνει εξαιρετικά εύκολη τη χρήση» σημειώνει η κα Ανδρονοπούλου, επισημαίνοντας ακόμη ότι όσοι το έχουν ήδη χρησιμοποιήσει, μεταξύ των οποίων και ορισμένες ελληνικές επιχειρήσεις, δηλώνουν ιδιαίτερα ικανοποιημένοι.