ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

Γιατί η Σκιάθος αποτελεί ανερχόμενο πόλο έλξης για οικιστικές επενδύσεις

Γιατί η Σκιάθος αποτελεί ανερχόμενο πόλο έλξης για οικιστικές επενδύσεις

Το 2023 ήταν μία δυναμική χρονιά για τις Σποράδες και ειδικά για τη Σκιάθο. Ένα στοιχείο που το αποδεικνύει είναι όσα καταγράφηκαν στον τουρισμό του νησιού, καθώς αναδείχθηκε ως ένας από τους κερδισμένους προορισμούς της χρονιάς καταγράφοντας εντυπωσιακές αφίξεις επισκεπτών.

Ένα επιπλέον στοιχείο που αποδεικνύει την άνοδο των Σποράδων είναι η αύξηση των επενδύσεων στην περιοχή -σε τουριστικό και οικιστικό επίπεδο-, η οποία μπορεί να συνδεθεί με την άνοδο του τουρισμού στο νησιωτικό σύμπλεγμα του Αιγαίου.

Όπως φαίνεται, λοιπόν, τα νησιά των Σποράδων προσελκύουν μεγάλο αριθμό τουριστών πολλούς μήνες μέσα στο χρόνο. Οι επισκέπτες αυτοί, μάλιστα, είναι διατεθειμένοι να επενδύσουν σε ακίνητα για να διασφαλίσουν τη διαμονή τους ακόμα και για μεγαλύτερο χρονικό διάστημα. Ποιοι, όμως, οι λόγοι που οι Σποράδες, και ειδικότερα η Σκιάθος, γίνονται ολοένα και δημοφιλέστεροι προορισμοί;

#1 Η ομορφιά του νησιού

Το νησί του Αλέξανδρου Παπαδιαμάντη μαγεύει όποιον πατήσει το πόδι του στο λιμάνι –ή στο αεροδρόμιο. Όχι άδικα, καθώς φημίζεται για τα καταπράσινα βουνά και τα κρυστάλλινα, γαλάζια νερά του. Από εκεί και πέρα, το παραλιακό τμήμα της πόλης της Σκιάθου, στο οποίο περιλαμβάνονται το Παλιό και το Νέο Λιμάνι καθώς και η χερσόνησος Μπούρτζι, σε συνδυασμό με τα γραφικά σοκάκια, τα άσπρα παραδοσιακά σπίτια και τις αυλές με τις βουκαμβίλιες, δημιουργούν ένα περιβάλλον που ηρεμεί κάθε άνθρωπο που μένει στο νησί, είτε μόνιμα είτε πιο περιστασιακά.

#2 Η μικρή απόσταση από τα αστικά κέντρα

Για να περάσει κάποιος ένα -μικρότερο ή μεγαλύτερο- διάστημα στη Σκιάθο δεν χρειάζεται να κάνει πολύ μεγάλο ταξίδι. Το νησί βρίσκεται σε σχετικά κοντινή απόσταση από την Αθήνα, αλλά και από τον Βορρά και τη Θεσσαλονίκη, με αποτέλεσμα να προτιμάται ιδιαίτερα από τους τουρίστες, αλλά και όσους ψάχνουν να επενδύσουν εκεί. Δεν παραβλέπουμε, βεβαίως, το ότι στο νησί υπάρχει αεροδρόμιο που εξυπηρετεί πολύ μεγάλο αριθμό επισκεπτών από Ελλάδα και εξωτερικό.

#3 Οι ελκυστικές κατοικίες

Τα τελευταία χρόνια, υπάρχει κόσμος που αναζητά μόνιμη κατοικία κοντά στη θάλασσα, ιδανικά σε κάποιο νησί. Οι Σποράδες ενδείκνυνται για επενδύσεις σε οικιστικά ακίνητα, καθώς γενικά οι τιμές είναι χαμηλότερες σε σχέση με άλλους εγχώριους τουριστικούς προορισμούς.

Στη Σκιάθο υπάρχουν αρκετές επιλογές για να επενδύσει κάποιος σε κατοικία. Ενδεικτικά, μία ξεχωριστή ευκαιρία, αποτελεί η βίλα που βρίσκεται σε μια υπέροχη, αμμώδη παραλία, με γαλαζοπράσινα νερά και ένα καταπράσινο πευκοδάσος. Όλα μαζί, αποτελούν το σκηνικό αυτής της κομψής, πλήρως επιπλωμένης και έτοιμης για άμεση χρήση βίλας.

Χτισμένη το 2016, με σύγχρονη αρχιτεκτονική αισθητική και κορυφαία σύγχρονη τεχνολογία, η βίλα έκτασης 985 τ.μ. αποτελείται από μια κύρια κατοικία και τέσσερα ανεξάρτητα διαμερίσματα επισκεπτών με ευρύχωρους εσωτερικούς και εξωτερικούς χώρους υποδοχής, ιδανικούς για ξεκούραση και διασκέδαση.

Τα άνετα δέκα υπνοδωμάτια με ensuite μπάνια είναι κατάλληλα για φιλοξενία, με ταυτόχρονη την αίσθηση της ιδιωτικότητας. Οι πέντε πλήρως εξοπλισμένες κουζίνες διαθέτουν τον απαραίτητο εξοπλισμό για να καλύψουν κάθε κοινωνική συγκέντρωση, είτε πρόκειται για ένα μικρό κάλεσμα είτε για μια μεγαλύτερη συνάθροιση.

Οι επιπλέον χώροι διαθέτουν υψηλού επιπέδου παροχές, φροντίζοντας η διαμονή σε αυτή τη βίλα-κόσμημα να ανταποκριθεί κάθε ανάγκη, με το γυμναστήριο, την αίθουσα μασάζ και τα δυο τζακούζι στις βεράντες να υπόσχονται μοναδικές στιγμές ευεξίας και χαλάρωσης. Επιπλέον, η βίλα διαθέτει υπαίθριο χώρο στάθμευσης για 8 αυτοκίνητα και εσωτερικό γκαράζ για δύο αυτοκίνητα και δύο τζετ σκι.

Η εμπειρία διαμονής ολοκληρώνεται μέσα από έξυπνα συστήματα οικιακών αυτοματισμών, βασισμένα στις τελευταίες τεχνολογικές εξελίξεις, ενώ η φωτοβολταική εγκατάσταση 10kW στην οροφή, οι εγκαταστάσεις ηλιακής ενέργειας, η γεννήτρια ντίζελ και η κεντρική θέρμανση με αντλία θερμότητας, κλιματισμό και ενδοδαπέδια θέρμανση καθιστούν την βίλα ιδανική για κάθε εποχή του χρόνου.

Το εξωτερικό περιβάλλον της βίλας φέρνει τους ιδιοκτήτες της βίλας σε επαφή με τη φύση αποπνέοντας ηρεμία. Ο κήπος είναι μεγάλος, καθώς έχει έκταση 3.655 τ.μ., και είναι πλούσιος σε πεύκα, ελαιόδεντρα και διάφορα μεσογειακά φυτά τα οποία είναι χαρακτηριστικό δείγμα της τοπικής γεωποικιλότητας.

Κατά τους καλοκαιρινούς μήνες, η εντυπωσιακή πισίνα της κατοικίας προσφέρεται για φαγητό και διασκέδαση έξω. Όποιος επιθυμεί μπορεί να ακολουθήσει το πλακόστρωτο μονοπάτι που περνάει μέσα από τον κήπο και καταλήγει σε μία αμμώδη παραλία, όπου υπάρχει και μία πλωτή αποβάθρα 20 μέτρων για την πρόσδεση σκάφους.

Αυτή η μοναδική κατοικία στη Σκιάθο είναι προς διάθεση από τον οίκο Christie’s International Real Estate και την Πλουμής-Σωτηρόπουλος.