ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

Τι άλλο γιορτάζουμε εκτός από την Καθαρά Δευτέρα;

Τι άλλο γιορτάζουμε εκτός από την Καθαρά Δευτέρα;

Στις 18 Μαρτίου, γιορτάσαμε την Καθαρά Δευτέρα και την επίσημη έναρξη της Σαρακοστής.

Αλλά στις 18 Μαρτίου, εκτός από την έναρξη της Σαρακοστής, γιορτάζουμε και κάτι ακόμα πολύ σημαντικό: την Παγκόσμια Ημέρα Ανακύκλωσης.

Η Παγκόσμια αυτή ημέρα, έρχεται να μας υπενθυμίσει την σημασία της ανακύκλωσης και ιδίως της ανακύκλωσης ηλεκτρικών και ηλεκτρονικών συσκευών, δεδομένου ότι τα απόβλητα ηλεκτρικών συσκευών αυξάνονται συνεχώς και είναι ιδιαίτερα ρυπογόνα.

Και αν δεν ξέρεις ποιες είναι οι συσκευές που ανακυκλώνονται, ο κανόνας είναι απλός: ό,τι μπαίνει στην πρίζα ή λειτουργεί με μπαταριές.

Το παλιό σου πιστολάκι, η χαλασμένη καφετιέρα, τα 3 κινητά (μαζί με τους φορτιστές τους) που έχεις κάπου σε ένα συρτάρι, αλλά και η παλιά σου ηλεκτρική σκούπα, μπορούν να ανακυκλωθούν,

Το μόνο που μένει είναι να μαζέψεις όλες εκείνες τις συσκευές που έχεις καταχωνιασμένες στο σπίτι και αν τις φέρεις στο κοντινότερο κάδο της Ανακύκλωση Συσκευών Α.Ε. σε πάνω από 16.000 σημεία σε όλη την χώρα!

Τους κάδους αυτούς σίγουρα θα τους έχει δει στα καταστήματα ηλεκτρικών ειδών & ηλεκτρολογικού εξοπλισμού αλλά και σε σούπερ μάρκετ. Μπορείς εύκολα να βρεις ένα κάδο κοντά σου στο electrocycle.gr.

Ανακυκλώνοντας τις ηλεκτρικές και ηλεκτρονικές μας συσκευές προστατεύουμε το περιβάλλον από επικίνδυνες ουσίες, μειώνουμε τον όγκο των απορριμμάτων ενώ παράλληλα εξοικονομούμε ενέργεια. και φυσικούς πόρους Υπάρχουν πρώτες ύλες που εξαντλούνται και θα πρέπει να γίνει συνείδηση όλων μας ότι όταν δεν ανακυκλώνουμε τις συσκευές που έχουν χαλάσει ή δεν χρησιμοποιούμε πλέον, στερούμε από την επόμενη γενιά τη δυνατότητα να καλύψει τις δικές του ανάγκες.

Ας χαρούμε λοιπόν όχι μόνο για την έναρξη της Σαρακοστής, αλλά και για την ευκαιρία που μας δίνεται να συμβάλουμε στην προστασία του περιβάλλοντος μας μέσω της ανακύκλωσης των ηλεκτρικών και ηλεκτρονικών συσκευών μας.

Γιατί ό,τι χάλασε, μπορεί να φτιάξει ένα καλύτερο αύριο!

ΔΗΜΟΦΙΛΗ