ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

Peoplecert: Συνεχίζει την επέκταση της στην Ασία

Peoplecert: Συνεχίζει την επέκταση της στην Ασία
O ιδρυτής και διευθύνων σύμβουλος της PeopleCert, Βύρων Νικολαϊδης PeopleCert

Τη θέση της στην αγορά της Ασίας επιδιώκει να ενισχύσει η PeopleCert με την ελληνική εταιρεία, η οποία έχει εξελιχθεί σε μία από τις κορυφαίες παγκοσμίως στον τομέα των πιστοποιήσεων επαγγελματικών και γλωσσικών δεξιοτήτων, να προχωρά σε μία ακόμη εξαγορά.

Συγκεκριμένα, η PeopleCert ανακοίνωσε την εξαγορά της ινδικής DP Cube Learning & Skills με στόχο να ενισχύσει την παρουσία της στην αγορά της νοτίου Ασίας. Αξίζει να σημειωθεί ότι πρόκειται για την τρίτη εξαγορά που πραγματοποιείται από την PeopleCert μέσα στους τελευταίους 14 μήνες και εντάσσεται στη στρατηγική απόφαση της εταιρείας να ισχυροποιήσει τη θέση της στον διεθνή χάρτη της εκπαίδευσης και της γλωσσομάθειας, όπως επισημαίνεται στη σχετική ανακοίνωση.

«Η παρουσία μας στην Ινδία αποτελεί σημαντικό ορόσημο για την επίτευξη των στρατηγικών μας στόχων» ανέφερε σε γραπτή δήλωση του ο ιδρυτής και διευθύνων σύμβουλος του ομίλου, Βύρων Νικολαΐδης, υπογραμμίζοντας ότι μετά την επίσκεψη του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη και του υφυπουργού Εξωτερικών, Κώστα Φραγκογιάννη στην Ινδία ετέθησαν οι βάσεις για νέες επενδύσεις και συνεργασίες μεταξύ των δυο χωρών.

Αναφερόμενος στην εξαγορά της DP Cube, ο κ. Νικολαΐδης επεσήμανε ότι «αυτή αντιπροσωπεύει μια μοναδική ευκαιρία για την PeopleCert να επεκτείνει περαιτέρω τις δραστηριότητές της στη νότια Ασία, αξιοποιώντας τις δυνατότητες μιας αναπτυσσόμενης αγοράς». Σημειώνεται ότι οι προηγούμενες εξαγορές της PeopleCert αφορούσαν αγορές όπως η βρετανική και αυτή των Ηνωμένων Πολιτειών με την εταιρεία να στρέφει πλέον το βλέμμα προς την ανατολική πλευρά του πλανήτη.

Με την εξαγορά της DP Cube, η PeopleCert επιδιώκει να δημιουργήσει στην Ινδία ένα δυναμικό περιβάλλον στον τομέα της γλωσσομάθειας, εστιάζοντας ιδιαίτερα στην πιστοποίηση της αγγλικής γλώσσας από την LanguageCert. Η LanguageCert, η οποία αναγνωρίζεται από περισσότερα από 2.500 ιδρύματα παγκοσμίως, παρέχει προηγμένες και καινοτόμες λύσεις εξετάσεων σε 100 χώρες, συμπεριλαμβανομένου του LanguageCert Academic, το οποίο αποδέχεται η Βρετανία για αιτήσεις βίζας. Με αυτές τις υψηλής ποιότητας εξετάσεις, η εταιρεία στοχεύει στην ανάπτυξη των γλωσσικών δεξιοτήτων στην περιοχή.

Παράλληλα, η PeopleCert επεκτείνει το χαρτοφυλάκιό της στη νότια Ασία με παγκοσμίως αναγνωρισμένες επαγγελματικές πιστοποιήσεις στους τομείς IT & Digital Transformation, Project Management, και Business.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ