ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

Τα διαγνωστικά κέντρα Affidea επενδύουν στη διάγνωση του Alzheimer με νέες τεχνολογίες

Τα διαγνωστικά κέντρα Affidea επενδύουν στη διάγνωση του Alzheimer με νέες τεχνολογίες

Τα διαγνωστικά κέντρα Affidea επενδύουν στην Τεχνητή Νοημοσύνη και σε τελευταίας τεχνολογίας μαγνητικούς τομογράφους για τη διάγνωση του Alzheimer

Η Τεχνητή Νοημοσύνη φέρνει την επανάσταση στον κλάδο Υγείας παγκοσμίως, με πρωτοποριακές εφαρμογές στην ιατρική απεικόνιση και τη διάγνωση ακριβείας. Ο Όμιλος διαγνωστικών κέντρων Affidea αξιοποιεί στην καθημερινή κλινική πρακτική, εργαλεία που λειτουργούν με Τεχνητή Νοημοσύνη (AI-based tools), ενισχύοντας σημαντικά τη φροντίδα των ασθενών και την επιλογή της κατάλληλης θεραπείας.

H Affidea στην Ελλάδα εφαρμόζει προγράμματα Τεχνητής Νοημοσύνης στις εξετάσεις μαγνητικής τομογραφίας, μεγιστοποιώντας τα οφέλη για τον ασθενή, με στόχο την έγκαιρη και έγκυρη διαφοροδιάγνωση της άνοιας και της νόσου Alzheimer. Το λογισμικό icobrain dm που έχει εφαρμόζεται στα προηγμένα διαγνωστικά κέντρα Affidea επιτρέπει να γίνονται ταχύτερες και ακριβέστερες διαγνώσεις για εξατομικευμένη θεραπεία. Ειδικότερα, το icobrain dm παρέχει οπτική και ποσοτική σύγκριση με ευρεία βάση δεδομένων, προσαρμοσμένη στο φύλο και στην ηλικία του κάθε εξεταζόμενου, και οδηγεί σε πιο ενημερωμένες και ταχύτερες αποφάσεις για τη φροντίδα του, σύμφωνα με συγκεκριμένα δεδομένα για το προφίλ του.

Για να κατανοήσουμε τη σημασία της Τεχνητής Νοημοσύνης στη διάγνωση και στην επιλογή του σωστού πρωτοκόλλου θεραπείας για τον ασθενή, χωρίς να χαθεί πολύτιμος χρόνος για τη ζωή του, αρκεί να λάβουμε υπόψη τα πρόσφατα ερευνητικά δεδομένα:

  • Τρία έτη χρειάζονται κατά μέσο όρο από την εμφάνιση των πρώτων συμπτωμάτων έως τη διάγνωση της νόσου Alzheimer
  • 60% των ασθενών με Alzheimer υποδιαγιγνώσκονται
  • 80% των ασθενών διαγιγνώσκονται με καθυστέρηση
  • 50% των ιατρών πρωτοβάθμιας περίθαλψης δεν είναι εξοικειωμένοι με τη νόσο Alzheimer

Οι νέες τεχνολογίες αλλάζουν το μέλλον στην Υγεία

Μεταξύ των πλεονεκτημάτων που προσφέρει η Τεχνητή Νοημοσύνη είναι η ακρίβεια και η ταχύτητα στη διάγνωση, η θεραπεία μέσω καθοδηγούμενης απεικόνισης, η εξατομίκευση της ιατρικής φροντίδας, η επιλογή της κατάλληλης για κάθε περίπτωση θεραπείας και η διαφύλαξη της ασφάλειας των ασθενών. Με απλά λόγια δημιουργεί με τον όγκο πληροφοριών που «κουβαλάει» πιο ασφαλή δεδομένα για την κατανόηση του προφίλ των ασθενών και οδηγεί σε πιο ενημερωμένες αποφάσεις για τη φροντίδα τους.

Με τη γήρανση του πληθυσμού, ο επιπολασμός των νευροεκφυλιστικών ασθενειών αυξάνεται. Η άνοια υπολογίζεται ότι διπλασιάζεται παγκοσμίως κάθε 20 χρόνια. Στη διαγνωστική επεξεργασία νευροεκφυλιστικών διαταραχών, η μαγνητική τομογραφία εγκεφάλου αντιπροσωπεύει ένα καθιερωμένο εργαλείο που επιτρέπει την απεικόνιση των δομικών αλλαγών του εγκεφάλου. Ωστόσο, η οπτική αξιολόγηση της μαγνητικής τομογραφίας απαιτεί εμπειρία από τους αναγνώστες: Δεν παρουσιάζονται όλες οι μορφές άνοιας με σαφή και συγκεκριμένο μοτίβο απεικόνισης και οπτική αξιολόγηση, μπορεί μόνο να παρέχουν μια ελαφρά αύξηση στην ευαισθησία και την ειδικότητα της διάγνωσης, όπως στην περίπτωση της μετωποκροταφικής άνοιας.

Τεχνολογία αιχμής και καινοτόμες πρακτικές στα διαγνωστικά κέντρα Affidea

Η Τεχνητή Νοημοσύνη στον Όμιλο Affidea επαναπροσδιορίζει τη φροντίδα των ασθενών με εργαλεία για ακριβή διάγνωση και λειτουργική αποτελεσματικότητα, με στόχο να εντοπίζει τις παθήσεις πολύ πιο γρήγορα και ανώδυνα από ό,τι οι συμβατικές μέθοδοι. Αυτή η εξέλιξη σηματοδοτεί ένα σημαντικό άλμα προς το μέλλον της ιατρικής ακριβείας, διασφαλίζοντας ότι κάθε ασθενής λαμβάνει την καλύτερη δυνατή φροντίδα, προσαρμοσμένη στις μοναδικές ανάγκες του.

Η ενσωμάτωση της Τεχνητής Νοημοσύνης είναι εφικτή στον Όμιλο Affidea, καθώς τα προηγμένα διαγνωστικά κέντρα διαθέτουν τα πιο εξελιγμένα και νεότερα συστήματα μαγνητικής τομογραφίας με τεχνολογία επικεντρωμένη στους εξεταζόμενους, προσφέροντας ταχύτατες εξετάσεις σε φιλικό περιβάλλον. H καινοτόμος τεχνολογία εξασφαλίζει άνεση στους εξεταζόμενους, προσφέροντας από ευρύ χώρο εξέτασης μέχρι και εντελώς αθόρυβες εξετάσεις. Οι υπερσύγχρονοι μαγνητικοί τομογράφοι πραγματοποιούν όλες τις τυπικές αλλά και τις σύνθετες διαγνωστικές εξετάσεις, δίνοντας πλήθος πληροφοριών για την κατάσταση της υγείας όλων των εξεταζόμενων. Αξίζει να σημειωθεί ότι ο εξοπλισμός της Affidea είναι o νεότερος στην Ευρώπη και η επένδυση σε αυτόν έχει στόχο όλοι οι εξεταζόμενοι να απολαμβάνουν τα τελευταία επιτεύγματα της ιατρικής τεχνολογίας και συνάμα μια αξέχαστη εξεταστική εμπειρία.

Επιπλέον, ο Όμιλος Affidea εφαρμόζει σε ευρωπαϊκό επίπεδο το πρωτοποριακό MRI Excellence Program κατά τη διενέργεια της μαγνητικής τομογραφίας, το οποίο τυποποιεί τον τρόπο με τον οποίο εκτελείται η μαγνητική τομογραφία σε όλο το δίκτυο. Το πρόγραμμα βελτιστοποίησης της μαγνητικής τομογραφίας είναι το μεγαλύτερο στο είδος του παγκοσμίως και προσφέρει μια μοναδική ευκαιρία «συλλογικής βελτιστοποίησης». Εκτός από την εξαιρετική ποιότητα εικόνας, η μείωση του χρόνου εξέτασης έχει επίσης θετική επίδραση στην εμπειρία των εξεταζόμενων, καθώς χρειάζεται να αφιερώνουν λιγότερο χρόνο στο τραπέζι του μαγνητικού τομογράφου, κάτι που μπορεί να προκαλέσει κλειστοφοβία και πανικό.

Όλα τα παραπάνω αποτελούν δεσμεύσεις ποιότητας για τον Όμιλο Affidea, αναβαθμίζοντας τον τρόπο παροχής υπηρεσιών υγειονομικής περίθαλψης και την κουλτούρα της εξεταστικής διαδικασίας. Στο πλαίσιο αυτό ο Όμιλος Affidea επενδύει στρατηγικά σε μεθόδους και διαδικασίες που αποσκοπούν στη διαφύλαξη της ασφάλειας των εξεταζόμενων και ταυτόχρονα στη διασφάλιση του βέλτιστου ιατρικού αποτελέσματος.

Διαβάστε ολόκληρο το αφιέρωμα του CNN Greece για την Υγεία ΕΔΩ