ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

Η επόμενη μέρα για την ΕΨΑ - Τα σχέδια ανάπτυξης

Η επόμενη μέρα για την ΕΨΑ - Τα σχέδια ανάπτυξης
facebook/ΕΨΑ

Περίπου έναν χρόνο μετά την επένδυσή του στην ΕΨΑ, το SMERemediumCap, αυξάνει τη μετοχική συμμετοχή του στη βιομηχανία αναψυκτικών, καθώς η Αγριά Εμπορική ΑΕ, την οποία ελέγχει το επενδυτικό ταμείο, απέκτησε το ποσοστό που κατείχε έως τώρα, η Ηπειρωτική Βιομηχανία Εμφιαλώσεων στην εταιρεία.

Η Ηπειρωτική Βιομηχανία Εμφιαλώσεων, όπως γνωστοποίησε τη Δευτέρα, αποφάσισε έπειτα από 10 χρόνια, να αποεπενδύσει από την EΨΑ και το ποσοστό της τάξεως του 25% που διέθετε, να το αποκτά η Αγριά Εμπορική ΑΕ, η εταιρεία που δημιουργήθηκε μετά την επένδυση του SMERemediumCap, τον Ιούνιο του 2023, στη βιομηχανία αναψυκτικών με έδρα την Αγριά Μαγνησίας. Υπενθυμίζεται πως το fund SMERemediumCap -με επικεφαλής τον Νίκο Καραμούζη - βασικός μέτοχος της Αγριά Εμπορική, είχε αποκτήσει αρχικά ποσοστό της τάξεως του 65,22% στην ΕΨΑ.

Στην ανακοίνωση της αποχώρησης της Ηπειρωτικής Βιομηχανία Εμφιαλώσεων από την ΕΨΑ, ο πρόεδρος της εταιρείας, Πέτρος Σεπετάς επεσήμανε σε δήλωσή του, μεταξύ άλλων, πως «μετά την ανακοίνωση του μεγάλου επενδυτικού προγράμματος ύψους 100 εκ ευρώ σε βάθος πενταετίας αποφασίσαμε, μετά από δέκα χρόνια συμμετοχής μας, να αποεπενδύσουμε από την ΕΨΑ κρίνοντας ότι δεν έχει νόημα η παραμονή μας ως επενδυτές στο σχήμα αυτό, χωρίς αυτό να σημαίνει ότι οι δρόμοι μας δεν θα ξανασυναντηθούν στο μέλλον. Παραμένουμε προσηλωμένοι στο στρατηγικό μας σχεδιασμό για ανάπτυξη ενισχύοντας ακόμη περισσότερο τη θέση μας στην αγορά».

Από την πλευρά του ο επικεφαλής του SMERemediumCap κ. Νίκος Καραμούζης επεσήμανε πως «είναι βαθιά η εκτίμηση μας για τον Πέτρο Σεπετά και την οικογένεια του καθώς και για την επιτυχή επιχειρηματική του πορεία που δημιουργεί σταθερά οικονομική και κοινωνική αξία. Αποφασίσαμε μετά από φιλικές και γόνιμες συζητήσεις ότι θα ήταν καλύτερο για όλα τα εμπλεκόμενα μέρη, να ακολουθήσουν ανεξάρτητη επιχειρηματική πορεία, με την αγορά από την SMERC του ποσοστού μετοχικής συμμετοχής της εταιρείας Ηπειρωτικών Εμφιαλώσεων στην ΕΨΑ, έτσι ώστε και οι δυο εταιρείες να υλοποιήσουν απρόσκοπτα τα δικά τους φιλόδοξα σχέδια και στρατηγική ανάπτυξης, χωρίς αμοιβαίες δεσμεύσεις και περιορισμούς, σε ένα υγιές ανταγωνιστικό περιβάλλον».

Τα σχέδια ανάπτυξης της ΕΨΑ

Ο κ. Καραμούζης, δίνοντας το στίγμα της επόμενης μέρας υπογράμμισε στη δήλωσή του πως «θα στηρίξουμε τη δυναμική ανάπτυξη της ΕΨΑ, ώστε να διαδραματίσει πρωταγωνιστικό ρόλο στην αγορά».

Σημειώνεται πως το 2023, κατά τη χρονιά της επένδυσης του fund SMERC, η ΕΨΑ κατέγραψε αυξημένες πωλήσεις ενώ ανάπτυξη εργασιών της εκτιμάται πως θα ενισχυθεί με την αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου ύψους 5 εκατ. ευρώ, προκειμένου να καλυφθούν οι επενδύσεις που απαιτούνται για την αναβάθμιση της παρουσίας της στην αγορά και την υλοποίηση του φιλόδοξου σχεδίου ανάπτυξής εργασιών αλλά και επιστροφής στην κερδοφορία.

«Έχουμε ήδη ξεκινήσει να υλοποιούμε ένα ευρύ σχέδιο μετασχηματισμού της ΕΨΑ, τόσο σε εμπορικό επίπεδο, όσο και σε επίπεδο παραγωγής, αλυσίδας τροφοδοσίας, οργάνωσης και ανθρώπινου δυναμικού» σημείωνε πρόσφατα σε δήλωσή του ο Διευθύνων Σύμβουλος της εταιρίας, κ. Τάκης Πέρκιζας. «Με τη στήριξη των μετόχων της, η εταιρία έχει πλέον τη δυνατότητα να υποστηρίξει το σχέδιο με σημαντικές επενδύσεις και δράσεις, που έχουν ως μεσοπρόθεσμο στόχο την εδραίωση της ΕΨΑ στις αγορές της Ελλάδας και του εξωτερικού, ως την ελληνική μάρκα υψηλής ποιότητας αναψυκτικών. Ήδη μέσα στο 2024 θα έχουμε πολλά, ευχάριστα και ανατρεπτικά νέα για τους καταναλωτές και τους πελάτες μας, με αφορμή τη συμπλήρωση των 100 ετών ιστορίας της εταιρίας μας» πρόσθετε.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ