Protergia: γράφοντας το μέλλον στην ενέργεια
ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

Protergia: γράφοντας το μέλλον στην ενέργεια

Η Protergia είναι ο μεγαλύτερος ιδιώτης παραγωγός ηλεκτρικής ενέργειας στην Ελλάδα. Διαθέτει σημαντικό ενεργειακό χαρτοφυλάκιο δυναμικότητας άνω των 1.200 MW, που ξεπερνά το 11% της συνολικής παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας της χώρας. Με σημαντικές ιδιωτικές επενδύσεις σε εργοστάσια υψηλής τεχνολογίας, βαθιά γνώση της αγοράς ηλεκτρισμού και την υπογραφή ενός εκ των σημαντικότερων βιομηχανικών ελληνικών ομίλων, του Ομίλου ΜΥΤΙΛΗΝΑΙΟΣ δραστηριοποιείται και στην προμήθεια ηλεκτρικής ενέργειας.

Προσφέρει ηλεκτρικό ρεύμα σε επιχειρήσεις, επαγγελματίες και νοικοκυριά, με ανταγωνιστικές τιμές και υψηλού επιπέδου αξιόπιστες υπηρεσίες. Η Protergia είναι μία εταιρεία που επενδύει και αναπτύσσεται σταθερά μέσα στο χρόνο, αντιμετωπίζοντας αποτελεσματικά τις προκλήσεις ακόμα και μέσα στην κρίση, με αξιοπιστία και σεβασμό προς τους πελάτες της.

Η εταιρεία :

  • Λειτουργεί με υπευθυνότητα, ανταποδίδοντας στην κοινωνία και χτίζοντας σχέσεις εμπιστοσύνης με όλα τα κοινά.
  • Επενδύει σε υψηλής ποιότητας προϊόντα και υπηρεσίες, ακολουθώντας τις νέες τάσεις και τις ιδιαίτερες ανάγκες της σύγχρονης καθημερινότητας.
  • Πιστεύει στο μέλλον της ενέργειας, στην καινοτομία, στις νέες και δημιουργικές προτάσεις που μπορούν να αναβαθμίσουν την ποιότητα της ζωής μας.
  • Κινείται με ευελιξία, ακολουθώντας τους ρυθμούς της σύγχρονης εποχής και τις ταχύτητες της τεχνολογικής ανάπτυξης.
  • Επικοινωνεί με πρότυπο το όραμα και τις αξίες της εταιρείας, με δημιουργικό και καινοτόμο ύφος.

Στόχος της είναι να εγκαθιδρύσει ένα brand name, δυναμικά αναπτυσσόμενο, άμεσα αναγνωρίσιμο και ανταγωνιστικό, αλλά πρωτίστως αξιόπιστο και πρωτοπόρο, με καινοτόμες υπηρεσίες και μοναδικά προιόντα.

Για την Protergia το μέλλον της ενέργειας ισοδυναμεί με μια ελεύθερη αγορά. Μια αγορά που θα εξελίσσεται διαρκώς, που θα προσφέρει καινοτόμες, έξυπνες λύσεις για την καθημερινότητά , τόσο στο οικιακό όσο και στο επαγγελματικό περιβάλλον, αλλά και τη δυνατότητα για τον καταναλωτή να μπορεί να επιλέγει τις λύσεις που εξυπηρετούν τις δικές του εξατομικευμένες ενεργειακές ανάγκες.

Η μεγάλη εμπειρία στην αγορά ενέργειας , η καινοτόμος προσέγγιση, η αξιοπιστία και ο σεβασμός στον καταναλωτή έχουν ως αποτέλεσμα η Protergia

σε διάστημα 6 μηνών από την επέκταση της στην προμήθεια ηλεκτρικής ενέργειας σε επιχειρήσεις και καταναλωτές να φθάσει σε απόσταση αναπνοής από τη δεύτερη θέση στην κατάταξη των προμηθευτών ενέργειας βάσει των τελευταίων επίσημων στοιχείων του ΛΑΓΗΕ. Μάλιστα η Protergia έχει σημειώσει από την αρχή του έτους μία δυναμική ανάπτυξη της τάξης του 192% σε σχέση με τους υπόλοιπους ιδιώτες. Σύμφωνα και με πρόσφατες δηλώσεις του προέδρου και διευθύνοντος συμβούλου του ομίλου, Ευάγγελου Μυτιληναίου στόχος της Protergia μέχρι το 2018 είναι να φτάσει ένα ποσοστό της τάξης του 10%.

Σήμερα, οι πελάτες που εμπιστεύονται την Protergia για την κάλυψη των ενεργειακών τους αναγκών καλύπτουν όλο το εύρος της αγοράς, περιλαμβάνοντας μεγάλους επιχειρηματικούς ομίλους, αλυσίδες καταστημάτων, τράπεζες, super markets, βιομηχανίες τροφίμων, φαρμακευτικές εταιρείες, αλλά και χιλιάδες νοικοκυριά. Επιπλέον, αξίζει να επισημανθεί πως τα πακέτα της Protergia διατίθενται από τον περασμένο Ιούλιο και μέσα από το δίκτυο καταστημάτων Cosmote και Γερμανός. Η εταιρεία διαθέτει προϊόντα ηλεκτρικού ρεύματος τα οποία είναι προσαρμοσμένα στις ανάγκες των καταναλωτών και προσφέρουν, ανταγωνιστικές χρεώσεις, εξόφληση μέσω πάγιας εντολής τραπεζικού λογαριασμού, επιβράβευση συνεπών πελατών σε κάθε εκκαθαριστικό λογαριασμό, έλεγχο του λογαριασμού και εξοικονόμηση ενέργειας μέσα από την υπηρεσία myprotergia καθώς και υψηλού επιπέδου εξυπηρέτηση. Συγκεκριμένα, το myprotergia αποτελεί και μία μοναδική υπηρεσία με την οποία ο καταναλωτής μπορεί να ελέγχει, να κατανοεί και να αλλάζει τον τρόπο που καταναλώνει την ενέργειά του με γρήγορο και απλό τρόπο.


Οικιακά προϊόντα Protergia

Τα βασικά πακέτα της Protergia για οικιακούς πελάτες είναι τα εξής:

•Το Protergia Οικιακό που απευθύνεται σε οικιακούς πελάτες με σταθερές ανάγκες κατανάλωσης καθ’ όλη τη διάρκεια της ημέρας.

•Το Protergia Οικιακό Ν που αφορά σε ημερήσια και νυχτερινή κατανάλωση, και απευθύνεται σε οικιακούς πελάτες, με διαφορετικές ανάγκες κατανάλωσης ηλεκτρικού ρεύματος μέσα στην ημέρα.

Αντίστοιχα, τα επαγγελματικά προϊόντα ηλεκτρικού ρεύματος της Protergia απευθύνονται σε εμπορικούς και βιομηχανικούς πελάτες Xαμηλής και Μέσης Τάσης και έχουν σχεδιαστεί με στόχο τη μείωση του κόστους του ηλεκτρικού ρεύματος μίας επιχείρησης, συμβάλλοντας στη συνολική μείωση των λειτουργικών εξόδων της.



Προϊόντα Protergia για επιχειρήσεις

  • Το Protergia Επαγγελματικό 1 και το Protergia Επαγγελματικό 1Β που απευθύνονται σε επαγγελματίες χαμηλής τάσης (μικρομεσαίες επιχειρήσεις), με εγκατεστημένη ισχύ μέχρι 25 kVA, και προσφέρουν ανταγωνιστικές χρεώσεις και 15% επιπλέον έκπτωση στη χρέωση ενέργειας με την εμπρόθεσμη εξόφληση του λογαριασμού. Αποκλειστικά για τους πελάτες σταθερής Cosmote και πελάτες ΟΤΕ TV, η Protergia προσφέρει το τιμολόγιο Protergia Επαγγελματικό 1/1Β xtra τα οποία έχουν σταθερή τιμή για 2 χρόνια, είναι χωρίς πάγιο και περιλαμβάνουν και επιπλέον 20% έκπτωση στη χρέωση ενέργειας με την εμπρόθεσμη εξόφληση του λογαριασμού.

•Το Protergia Επαγγελματικό 2 και το Protergia Επαγγελματικό 2Β που απευθύνονται σε επαγγελματίες χαμηλής τάσης, με συμφωνημένη ισχύ παροχής μεγαλύτερη από 25 kVA και έως 250 kVA (για μεγάλες επιχειρήσεις). Παρέχονται χωρίς χρέωση ισχύος για ένα χρόνο, προσφέροντας ανταγωνιστικές χρεώσεις ενέργειας και επιπλέον 10% έκπτωση στη χρέωση ενέργειας με την εμπρόθεσμη εξόφληση λογαριασμού.

•Το Protergia Επαγγελματικό 3 και το Protergia Επαγγελματικό 3Β που απευθύνονται σε επαγγελματικούς πελάτες χαμηλής τάσης που έχουν διαφορετικές ανάγκες κατανάλωσης ημερήσιας και νυχτερινής ενέργειας παρέχοντας ανταγωνιστικές χρεώσεις και επιπλέον 15% έκπτωση στη χρέωση ενέργειας με την εμπρόθεσμη εξόφληση λογαριασμού.


Συνεργασία Protergia-Cosmote

Τον περασμένο Ιούνιο, δύο από τους μεγαλύτερους ομίλους της χώρας, ο Όμιλος ΟΤΕ και ο Όμιλος ΜΥΤΙΛΗΝΑΙΟΣ, εγκαινιάσαν μία στρατηγική συνεργασία στο χώρο της λιανικής αγοράς. Στο πλαίσιο αυτό, τα καταστήματα COSMOTE και ΓΕΡΜΑΝΟΣ εμπλουτίζουν το χαρτοφυλάκιο υπηρεσιών που προσφέρουν στους πελάτες τους παρέχοντας την δυνατότητα στους πελάτες τους να προμηθέυονται ηλεκτρικό ρεύμα από την PROTERGIA, ενώ παράλληλα η PROTERGIA ενισχύει το δίκτυο σημείων πώλησης και προώθησης των προϊόντων της, καθώς θα διατίθενται σε κάθε γωνία της Ελλάδας μέσα από περισσότερα από 450 καταστήματα COSMOTE και ΓΕΡΜΑΝΟΣ.

Έτσι λοιπόν, αποκλειστικά για τους πελάτες σταθερής Cosmote και πελάτες OTE TV, η Protergia προσφέρει τα τιμολόγια Protergia Οικιακό xtra και Protergia Οικιακό Ν xtra χωρίς πάγιο ενώ οι συγκεκριμένοι πελάτες απολαμβάνουν σταθερή τιμή για 2 χρόνια καθώς και επιπλέον 20% έκπτωση στη χρέωση ενέργειας με την εμπρόθεσμη εξόφληση του λογαριασμού.

Το όραμα της Protergia

Σε σχέση με τον ανταγωνισμό, η Protergia έχει καταφέρει να διαφοροποιηθεί προσφέροντας πραγματικά ανταγωνιστικές χρεώσεις, ξεκάθαρο τρόπο τιμολόγησης, ενώ η έκδοση μηνιαίου λογαριασμού αποτελεί ένα επιπλέον πλεονέκτημα για όσους θέλουν να προγραμματίζουν τις μηνιαίες δαπάνες τους. Επίσης, η επιβράβευση των πελατών και η πολιτική της σταδιακής επιστροφής της εγγύησης είναι δύο ακόμη σημεία διαφοροποίησης της Protergia.

Όσον αφορά το όραμα της Protergia δεν είναι άλλο από την

μετεξέλιξη της στην κορυφαία σε υπευθυνότητα και αξιοπιστία καθετοποιημένη εταιρεία ηλεκτρικής ενέργειας στην Ελλάδα, η οποία να δημιουργεί διαχρονικά αξία για τους πελάτες της όπως και προοπτική για την κοινωνία.

Με υψηλό αίσθημα κοινωνικής ευθύνης

Η Protergia επενδύει στην ανάπτυξη των τοπικών κοινωνιών στηρίζοντας κατά προτεραιότητα τους Έλληνες προμηθευτές, δημιουργώντας νέες θέσεις εργασίας και σύγχρονες υποδομές.

Το 2015 η εταιρεία κατέβαλλε σε Έλληνες προμηθευτές συνολικά 62 εκ. ευρώ , ποσό που αντιστοιχεί στο 94% του προϋπολογισμού προμηθείων της. Υλοποίησε έργα κοινής ωφέλειας ύψους 155.000 ευρώ για την βελτίωση της διαβίωσης των κατοίκων του Τρίκορφου Φωκίδας , όπου έχει εγακατασταθέι και λειτουργεί Αιολικό πάρκο ισχύος 14 ΜW.

Συνολικά, η κοινωνική συνεισφορά της εταιρείας ανήλθε στα 342.530 ευρώ. Οι φόροι που κατέβαλλε φθάνουν στα 13,5 εκ. ευρώ.

Οκτώ στους δέκα πελάτες της δηλώνουν απόλυτα ικανοποιημένοι από τις υπηρεσίες της.

Στον ιστότοπο της εταιρείας www.protergia.gr και στον τηλεφωνικό άριθμό εξυπηρέτησης πελατών 18311 οι καταναλωτές ηλεκτρικής ενέργειας μπορούν να βρουν χρήσιμες πληροφορίες.