ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

Πώς θα γίνεις και εσύ «Famous For A Reason»

Πώς θα γίνεις και εσύ «Famous For A Reason»

Υπάρχουν άνθρωποι που έγιναν διάσημοι χωρίς κανένα λόγο ή για... όλους τους λάθος λόγους, ωστόσο, υπάρχουν και άτομα που έγιναν πραγματικά «Famous For A Reason». Ποιος ήταν ο λόγος αυτός; Το ταλέντο τους, η δουλειά τους, μια ιδέα, ένα νέο προϊόν.

Τα μεγάλα έργα ξεκινούν συχνά με μια ιδέα και σήμερα, χάρη στην εξέλιξη της τεχνολογίας, έχουμε τη δυνατότητα να κάνουμε τα όνειρά μας πραγματικότητα πιο γρήγορα και υπάρχουν πολλά παραδείγματα εντός και εκτός Ελλάδας.

Πράγματι, τα τελευταία χρόνια παρατηρείται μια εντυπωσιακή άνοδος του αριθμού των startups στη χώρα μας, χάρη σε νέους και νέες με όραμα και γνώσεις. Όσον αφορά στο εξωτερικό, ακούμε και διαβάζουμε συχνά για νεαρούς που έγιναν διάσημοι και κατάφεραν να χτίσουν μια περιουσία χάρη σε εφαρμογές που δημιούργησαν και ιδέες που είχαν... Από τον Μαρκ Ζούκερμπεργκ του Facebook, μέχρι τον Έβαν Σπίγκελ του Snapchat: Αν έχεις ένα όνειρο και το κυνηγάς με αφοσίωση, η αναγνώριση θα έρθει, αλλά πολλοί άνθρωποι χρειάζονται απλά κάποιον να τους δώσει την ευκαιρία να εκπληρώσουν όλα όσα ονειρεύονται.

Ο πρώτος «Famous for a reason» ήταν ο Matthew Gloag

Ένας άνθρωπος που πραγματικά έγινε «Famous for a reason» ήταν ο Matthew Gloag, ένας άνθρωπος αυτοδημιούργητος ο οποίος χάρη στο ταλέντο και στις ιδέες του δημιούργησε το Νο1 ουίσκι στη Σκωτία, το blended σκωτσέζικο ουίσκι The Famous Grouse.

Ο Matthew Gloag ζούσε στο Περθ της Σκωτίας, όπου εργαζόταν ως μπακάλης και έμπορος κρασιού. Ο Gloag αγόραζε ουίσκι από διάφορα αποστακτήρια στη Σκωτία και δημιουργούσε το δικό του blended ουίσκι. Όταν η βασίλισσα Βικτόρια επισκέφτηκε το Περθ το 1842 ήταν ο Matthew Gloag ο οποίος πήγε τα κρασιά για το βασιλικό γεύμα που διοργανώθηκε.

Τα επόμενα χρόνια το ουίσκι του Gloag κατάφερε να ξεχωρίσει και έπειτα από τον θάνατό του, ο γιος του ανέλαβε τα ηνία της επιχείρησης, ενώ η κόρη του σχεδίασε την εικονική ετικέτα του Famous Grouse. Σήμερα η επιχείρηση παράγει πάνω από 39 εκατομμύρια φιάλες κάθε χρόνο και η μεγάλη του ουίσκι στηρίζεται στο blend των πιο ποιοτικών υλικών, της παλαίωσης σε τριών ειδών βαρέλια και της προσεκτικής δουλειάς των master blenders. Όλα αυτά χάρη σε έναν άνθρωπο που θέλησε να κάνει τα όνειρά του πραγματικότητα!

Μια μοναδική ευκαιρία να κάνεις το όνειρο σου πραγματικότητα

3

Τη μοναδική αυτή δυνατότητα προσφέρει μέχρι τις 31 Δεκέμβριου 2016 το σκωτσέζικο ουίσκι The Famous Grouse, μέσα από το famousforareason.gr, δίνει την ευκαιρία σε ξεχωριστές ιδέες και project να αναδειχθούν και σε έναν μεγάλο νικητή την ευκαιρία να κάνει το όνειρό του πραγματικότητα.

Αν για παράδειγμα ονειρεύεσαι να δημιουργήσεις μια εφαρμογή για την πόλη σου, τώρα είναι η ώρα να μιλήσεις για τα σχέδιά σου. Δεν είναι δύσκολο, αρκεί να μπεις στην ιστοσελίδα famousforareason.gr. Το πρώτο βήμα της πρώτης φάσης είναι να συμπληρώσεις τη φόρμα με την περιγραφή της ιδέας σου.

Οι οκτώ ιδέες που θα ξεχωρίσουν, θα παρουσιαστούν από τους εμπνευστές τους σε video, που θα δημιουργήσει το Τhe Famous Grouse για κάθε υποψήφιο και τα οποία θα είναι διαθέσιμα στην πλατφόρμα για ψηφοφορία. Το κοινό θα αναδείξει την καλύτερη ιδέα, η οποία θα γίνει πραγματικότητα. O μεγάλος νικητής θα λάβει ένα σημαντικό χρηματικό ποσό που θα τον στηρίξει στην προσπάθειά του να γίνει «Famous For A Reason» και θα έχει την ευκαιρία να παρουσιάσει την ιδέα του στο TEDx Θεσσαλονίκης. Μάθε περισσότερα: famousforareason.gr

Απολαύστε Υπεύθυνα!

ΔΗΜΟΦΙΛΗ