ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

Γιάννα Ματθαίου: Επιχειρούμε σε ένα πολύ δύσκολο περιβάλλον

Γιάννα Ματθαίου: Επιχειρούμε σε ένα πολύ δύσκολο περιβάλλον

Η Γιάννα Ματθαίου είναι η γυναίκα πίσω από την επιτυχημένη startup Anassa Organics. Σε συνεργασία με την Αφροδίτη Φλώρου αποφάσισαν το 2013 να φέρουν την αλλαγή με μία καινοτόμο ιδέα.  

Παρά τα αρνητικά σχόλια για τη χώρα μας που βρίσκονταν σε μία δύσκολη περίοδο, κατάφεραν να μεταφέρουν την υπεροχή της ελληνικής γης σε κάθε γωνιά του κόσμου μέσω των ελληνικών αρωματικών φυτών. Δημιούργησαν την Anassa Organics, η οποία δεν άργησε να διακριθεί τόσο στην Ελλάδα όσο και στο εξωτερικό, για τη γεύση και την ποιότητα των προϊόντων της, που μετατρέπουν την προετοιμασία του τσαγιού σε ιεροτελεστία.

Οι δυσκολίες που αντιμετωπίζουν, όμως, στην προσπάθεια να αναπτύξουν ακόμη περισσότερο την Anassa δεν είναι λίγες. Η γραφειοκρατία και το γεγονός ότι δεν υπάρχει καμία αρωγή από το κράτος, αποτελούν μερικά μόνο από τα εμπόδια που καλούνται να ξεπεράσουν οι δύο γυναίκες, όπως και πολλές ακόμη startup. Παρόλα αυτά, συνεχίζουν να εργάζονται σκληρά και με πάθος για να εξελίξουν την ιδέα τους και να επεκτείνουν το δίκτυο πωλήσεων των προϊόντων τους.

Όπως τονίζει η Γιάννα Ματθαίου στο CNN Insights, κάποιος που θέλει να ξεκινήσει τη δική του επιχείρηση θα πρέπει να εκτιμήσει τον κίνδυνο, την αβεβαιότητα, τις πιθανές αποτυχίες και τις ατελείωτες ώρες δουλειάς, για κάτι που δεν είναι βέβαιο ότι θα πετύχει. Ο σωστός προγραμματισμός, οι οικονομικές προβλέψεις και η έρευνα είναι σημαντικοί παράγοντες που πρέπει να λαμβάνουν υπόψη οι νέοι επιχειρηματίες. Με υπομονή, επιμονή και η ισχυρή θέληση για δημιουργία μπορούν να φτάσουν ένα βήμα πιο κοντά στην επιτυχία.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ