ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

Η Ford αποκαλύπτει τα σχέδιά της για τα επόμενα ηλεκτρικά οχήματα και την νέα επένδυση στην Αμερική

Η Ford αποκαλύπτει τα σχέδιά της για τα επόμενα ηλεκτρικά οχήματα και την νέα επένδυση στην Αμερική

Η Ford Ανακοινώνει τα Επόμενα Ηλεκτρικά Μοντέλα μέχρι το 2020 και την Επέκταση του Αμερικανικού Εργοστασίου Παραγωγής με Προσθήκη 700 Θέσεων Εργασίας για την Κατασκευή Ηλεκτρικών και Αυτόνομων Οχημάτων.

• Η Ford επιβεβαιώνει επτά από τα 13 νέα, ηλεκτρικά μοντέλα της που θα κυκλοφορήσουν την επόμενη πενταετία σε όλο τον κόσμο, μεταξύ των οποίων τα F-150 Hybrid, Mustang Hybrid και plug-in hybrid Transit Custom

• Η Ford θα λανσάρει ένα πλήρως ηλεκτρικό SUV με εκτιμώμενη αυτονομία τουλάχιστον 482 χιλιομέτρων και δύο νέα ηλεκτρικά, αστυνομικά αυτοκίνητα

• Η εταιρεία επενδύει 700 εκατομμύρια δολάρια και προσθέτει άμεσα 700 νέες θέσεις εργασίας στο Εργοστάσιο Παραγωγής του Flat Rock (Michigan) για τη δημιουργία ενός εργοστασίου ικανού να κατασκευάζει high-tech ηλεκτρικά και αυτόνομα οχήματα – και επιπλέον τη θρυλική Ford Mustang και τη Lincoln Continental

• Η Ford δοκιμάζει πιλοτικά μία νέα ασύρματη τεχνολογία που κάνει την επαναφόρτιση ενός ηλεκτρικού οχήματος εύκολη όσο το παρκάρισμα. Επιπλέον, η εταιρία δοκιμάζει πρωτότυπα ηλεκτρικά οχήματα EV φέτος σε Ευρώπη, Νέα Υόρκη και άλλες μεγάλες Αμερικανικές πόλεις

• Η Ford ακυρώνει τα σχέδια για ένα νέο εργοστάσιο 1,6 δισεκ. δολαρίων στο San Luis Potosi, του Μεξικό, και επενδύει 700 εκατομμύρια δολάρια στο Flat Rock, του Μίσιγκαν, επεκτείνοντας το. Η Ford θα κατασκευάζει την επόμενη γενιά Focus στο υπάρχον εργοστάσιο στο Hermosillo του Μεξικό, για να βελτιώσει την κερδοφορία της

Η Ford ανακοίνωσε σήμερα λεπτομέρειες για επτά από τα 13 νέα ηλεκτρικά οχήματα που προγραμματίζει να κυκλοφορήσει την επόμενη πενταετία σε όλο τον κόσμο, μεταξύ των οποίων οι υβριδικές εκδόσεις του θρυλικού F-150 pickup και της Mustang για τις ΗΠΑ, ενός plug-in hybrid Transit Custom van για την Ευρώπη και ένα πλήρως ηλεκτρικό SUV με εκτιμώμενη αυτονομία τουλάχιστον 482 χιλιομέτρων για πελάτες σε όλο τον κόσμο.

Η αυτοκινητοβιομηχανία ανακοίνωσε επίσης σχέδια για την επένδυση 700 εκατομμυρίων δολαρίων που αφορούν την επέκταση του Εργοστασίου Παραγωγής στο Flat Rock στο Michigan που θα κατασκευάζει high-tech αυτόνομα και ηλεκτρικά οχήματα μαζί με τις Mustang και Lincoln Continental. Η επέκταση θα δημιουργήσει 700 άμεσες νέες θέσεις εργασίας.

Οι κινήσεις αυτές αποτελούν τμήμα της συνολικής επένδυσης 4,5 δισεκατομμυρίων δολαρίων σε ηλεκτρικά οχήματα μέχρι το 2020, προσφέροντας στους πελάτες μεγαλύτερη οικονομία, επιδόσεις και ισχύ σε όλη την παγκόσμια γκάμα οχημάτων Ford. Τα σχέδια εντάσσονται στο πρόγραμμα αναβάθμισης της Ford σε μία εταιρεία παραγωγής αυτοκινήτων αλλά και παροχής ολοκληρωμένων λύσεων μετακίνησης, και δηλώνουν την πρόθεσή της να ηγηθεί του τομέα ηλεκτρικών και αυτόνομων οχημάτων και να προσφέρει νέες λύσεις μετακίνησης.

«Καθώς όλο και περισσότεροι πελάτες ανά τον κόσμο δείχνουν ενδιαφέρον για τα ηλεκτρικά οχήματα, η Ford δεσμεύεται να γίνει Νο1 πάροχος μιας ευρείας γκάμας ηλεκτρικών οχημάτων, υπηρεσιών και λύσεων, που θα κάνουν τις ζωές των ανθρώπων καλύτερες» δήλωσε ο Mark Fields, Ford president & CEO. «Οι επενδύσεις και η επεκτεινόμενη γκάμα μας αντανακλούν την πεποίθησή μας ότι οι παγκόσμια προσφορά ηλεκτρικών οχημάτων θα ξεπεράσει τα βενζινοκίνητα οχήματα μέσα στα επόμενα 15 χρόνια.»

Η Ford επικεντρώνει το «ηλεκτρικό» σχέδιό της στα δυνατά της σημεία – μετατρέποντας σε ηλεκτρικά τα πιο δημοφιλή, μαζικής παραγωγής επαγγελματικά οχήματα, φορτηγά, SUV και οχήματα υψηλών επιδόσεων ώστε να τα κάνει ακόμα πιο αποδοτικά, παραγωγικά και απολαυστικά στην οδήγηση.

Τα επτά, παγκόσμια ηλεκτρικά οχήματα που ανακοίνωσε σήμερα είναι:

• Ένα νέο, πλήρως ηλεκτρικό μικρό SUV, που θα κυκλοφορήσει μέχρι το 2020, σχεδιασμένο να προσφέρει εκτιμώμενη αυτονομία τουλάχιστον 482 χιλιομέτρων, θα κατασκευάζεται στο εργοστάσιο του Flat Rock και θα πωλείται σε Β. Αμερική, Ευρώπη και Ασία
• Ένα αυτόνομο όχημα μαζικής παραγωγής σχεδιασμένο για επαγγελματική χρήση σε εταιρίες παροχής υπηρεσιών μεταφοράς με μίσθωση οχήματος (ride-hailing) ή με κοινοχρησία οχήματος (ride-sharing). Ξεκινώντας τη διάθεσή του στη Β. Αμερική, το υβριδικό όχημα θα κάνει ντεμπούτο το 2021 και θα κατασκευάζεται στο εργοστάσιο του Flat Rock
• Μία υβριδική έκδοση του δημοφιλούς pickup F-150 που θα διατίθεται μέχρι το 2020 και θα πωλείται σε Β. Αμερική και Μέση Ανατολή. Το F-150 Hybrid, που κατασκευάζεται στο Εργοστάσιο Φορτηγών της Ford στο Dearborn, θα προσφέρει υψηλές ικανότητες ρυμούλκησης και ωφέλιμου φορτίου και θα λειτουργεί σαν κινητή γεννήτρια
• Μία υβριδική έκδοση της θρυλικής Mustang που θα αποδίδει ισχύ όμοια ενός V8 κινητήρα, θα προσφέρει ακόμα περισσότερη ροπή στις χαμηλές στροφές. Η Mustang Hybrid, που θα κατασκευάζεται στο Flat Rock Plant, θα κάνει ντεμπούτο το 2020 και θα διατίθεται αρχικά στη Β. Αμερική
• Μία έκδοση plug-in hybrid του Transit Custom θα διατίθεται το 2019 στην Ευρώπη, συμβάλλοντας στη μείωση του λειτουργικού κόστους ακόμα και στους πιο φορτωμένους κυκλοφοριακά δρόμους
• Δύο νέα, υβριδικά αστυνομικά αυτοκίνητα ιδανικά για καταδιώξεις. Ένα από τα δύο νέα, υβριδικά αστυνομικά αυτοκίνητα θα κατασκευάζεται στο Σικάγο, ενώ και τα δύο θα εφοδιάζονται με τον ειδικό εξοπλισμό τους στο ειδικό κέντρο μετατροπής αστυνομικών οχημάτων της Ford στο Σικάγο

Επιπλέον, η Ford ανακοίνωσε ότι η παγκόσμια γκάμα των SUV οχημάτων της θα είναι η πρώτη που τα υβριδικά μοντέλα της θα διαθέτουν κινητήρες EcoBoost® αντί για ατμοσφαιρικούς, βελτιώνοντας περαιτέρω τις επιδόσεις και την οικονομία καυσίμου.

Η εταιρεία σχεδιάζει επίσης να εξελίξει δυναμικά παγκόσμιες υπηρεσίες και λύσεις γύρω από τα ηλεκτρικά οχήματα. Αυτές περιλαμβάνουν διαχείριση στόλων ηλεκτρικών οχημάτων EV, προγραμματισμό διαδρομών και λύσεις τηλεματικής.

Χτίζοντας το μέλλον

Για να υποστηρίξει τη νέα εποχή στο χώρο της αυτοκίνησης, η Ford προσθέτει άμεσα 700 νέες θέσεις εργασίας στην Αμερική και επενδύει 700 εκατομμύρια δολάρια την επόμενη τετραετία, δημιουργώντας ένα νέο Κέντρο Καινοτομίας (Manufacturing Innovation Center) στο Εργοστάσιο Παραγωγής στο Flat Rock. Εκεί οι εργαζόμενοι θα κατασκευάζουν το νέο μικρό SUV με εκτεταμένη αυτονομία μπαταρίας καθώς και το πλήρως αυτόνομο όχημα για υπηρεσίες μεταφοράς με μίσθωση οχήματος (ride-hailing) ή με κοινοχρησία οχήματος (ride-sharing) – μαζί με τη θρυλική Mustang και τη Lincoln Continental.

«Είμαι ενθουσιασμένος που έχουμε καταφέρει να διασφαλίσουμε πρόσθετες θέσεις εργασίας για Αμερικανούς εργαζόμενους,» δήλωσε ο Jimmy Settles, UAW vice president του National Ford Department. «Οι άνδρες και γυναίκες που εργάζονται στη γραμμή παραγωγής του Flat Rock έχουν επιδείξει μεγάλη δέσμευση στη δημιουργία προϊόντων ποιότητας και ανυπομονούμε να συνεχίσουμε την επιτυχία με μία νέα γενιά high-tech οχημάτων.»
Αυτή η σημαντική επένδυση στο Flat Rock προέρχεται από τα 1,6 δισεκατομμύρια δολάρια που η εταιρία είχε προγραμματίσει να επενδύσει σε ένα νέο εργοστάσιο στο Μεξικό.

Η Ford ανακοίνωσε σήμερα ότι ακυρώνει τα σχέδια για το νέο εργοστάσιο στο San Luis Potosi του Μεξικό. Ανακοίνωσε επίσης ότι για να βελτιώσει την κερδοφορία της και να διασφαλίσει την οικονομική καθώς και την εμπορική επιτυχία της επόμενης γενιάς Ford Focus, το επερχόμενο μοντέλο θα κατασκευάζεται στο υπάρχον εργοστάσιο στο Hermosillo του Μεξικό. Αυτό θα απελευθερώσει χώρο για δύο νέα θρυλικά προϊόντα στο Εργοστάσιο Παραγωγής του Wayne στο Michigan, όπου κατασκευάζεται σήμερα το Focus – προστατεύοντας σχεδόν 3.500 Αμερικανικές θέσεις εργασίας.

Μοναδική Τεχνολογία Ηλεκτροκίνησης

Βασισμένη σε εμπειρία δύο δεκαετιών, η Ford εφαρμόζει τα μαθήματα που έμαθε για να προσφέρει πατενταρισμένη τεχνολογία, λογισμικό και υπηρεσίες που θα προσελκύουν πελάτες όχι μόνο φορτηγών, ιδιοκτήτες SUV, λάτρεις των υψηλών επιδόσεων, μεγάλους επαγγελματικούς στόλους, αλλά όλους τους πελάτες της.

«Η παγκόσμια στρατηγική ηλεκτρικών οχημάτων EV της Ford είναι η στήριξη στα ατού της» δήλωσε ο Raj Nair, executive vice president, Product Development, και chief technical officer. «Ενώ κάποιοι άλλοι δείχνουν να επικεντρώνονται σε μάρκετινγκ και αριθμούς, εμείς εστιάζουμε στο να προσφέρουμε στους πελάτες ακόμα περισσότερα από αυτά που αγαπούν στα οχήματα Ford. Αυτό σημαίνει μεγαλύτερη ευχρηστία για τα φορτηγά, μεγαλύτερη παραγωγικότητα για τα επαγγελματικά οχήματα και περισσότερες επιδόσεις για τα σπορ αυτοκίνητα – συν βελτιωμένη οικονομία καυσίμου.»

Φέτος, η Ford ξεκινά να δοκιμάζει τη νέα γενιά ηλεκτρικών οχημάτων EV. Στην Ευρώπη, η Ford θα φέρει στο Transit Custom plug-in hybrid στο δρόμο φέτος μαζί με μία νέα σειρά υπηρεσιών μετακίνησης και λύσεων τηλεματικής και συνδεσιμότητας.

Επιπλέον, στη Νέα Υόρκη και σε αρκετές μεγάλες Αμερικανικές πόλεις, η Ford δοκιμάζει ένα στόλο 20 πρωτοτύπων Transit Connect hybrid ταξί και van σε μερικές από τις πιο απαιτητικές κυκλοφοριακές συνθήκες παγκοσμίως.

Αυτά τα μοντέλα Transit Connect βασίζονται στην επιτυχία του πρώτου στον κόσμο υβριδικού ταξί – του Ford Escape Hybrid – το οποίο επίσης ήταν το πρώτο στον κόσμο SUV και το πρώτο υβριδικό μοντέλο που κατασκευάστηκε στη Β. Αμερική. Πολλά Escape Hybrid ταξί εξακολουθούν να κυκλοφορούν, διανύοντας πάνω από 350.000 μίλια το καθένα για τη μεταφορά επιβατών και εξακολουθούν να χρησιμοποιούν τις αρχικές μπαταρίες τους.

Σήμερα, η Ford είναι Νο1 μάρκα σε πωλήσεις plug-in υβριδικών στην Αμερική και δεύτερη στις συνολικές πωλήσεις ηλεκτρικών οχημάτων στις ΗΠΑ.

Νέες Υπηρεσίες

Με δύο δεκαετίες σχεδόν πρωτοκαθεδρίας στο χώρο των ηλεκτρικών οχημάτων EV, αλλά και των επαγγελματικών οχημάτων, η Ford δουλεύει επίσης πάνω σε μία σειρά υπηρεσιών που θα κάνουν ακόμα ευκολότερη τη ζωή με τα EV.

«Οι καινοτόμες υπηρεσίες μπορεί να είναι για τους πελάτες το ίδιο σημαντικές με τα ίδια τα ηλεκτρικά οχήματα,» δήλωσε ο Hau Thai-Tang, group vice president του τμήματος Purchasing και EV champion της Ford. «Επενδύουμε σε λύσεις που βοηθούν τους ιδιώτες πελάτες καθώς και τους ιδιοκτήτες επαγγελματικών στόλων να ενσωματώσουν ομαλά τα νέα οχήματα και τις τεχνολογίες στις ζωές τους.»

Η Ford έχει ήδη υπογράψει συμφωνία συνεργασίας με αρκετούς ακόμα κατασκευαστές αυτοκινήτων στην Ευρώπη για τη δημιουργία ενός εξαιρετικά γρήγορου δικτύου φόρτισης που προβλέπεται να είναι πολύ ταχύτερο από το ισχυρότερο σύστημα φόρτισης που χρησιμοποιείται σήμερα. Ο αρχικός στόχος είναι περίπου 400 σημεία στην Ευρώπη. Μέχρι το 2020, οι καταναλωτές θα πρέπει να έχουν πρόσβαση σε χιλιάδες σημεία φόρτισης υψηλής ισχύος.

Η Ford χρησιμοποιεί επίσης πιλοτικά ασύρματη τεχνολογία σε εταιρικά ηλεκτρικά οχήματα EV στις ΗΠΑ και την Ευρώπη για να κάνει την επαναφόρτιση εύκολη όσο το παρκάρισμα, ώστε οι οδηγοί να μην ξεχνούν ποτέ να επαναφορτίζουν το όχημά τους. Η ασύρματη επαναφόρτιση επεκτείνει την ηλεκτρική αυτονομία για διαδρομές μικρών αποστάσεων, ακόμα και κατά τη διάρκεια σύντομων στάσεων. Το FordPass® βοηθά επίσης τους καταναλωτές στην εξοικονόμηση χρόνου φόρτισης.

Κατανόηση πελατών

Η Ford έχει μελετήσει εκτενώς πώς παλιοί και σημερινοί ιδιοκτήτες ηλεκτρικών οχημάτων EV χρησιμοποιούν τα αυτοκίνητά τους. Η εταιρεία έχει πουλήσει πάνω από 520.000 ηλεκτρικά οχήματα στη Β. Αμερική από το 2005 και 560.000 σε όλο τον κόσμο.

Μελετώντας 33.000 ιδιοκτήτες ηλεκτρικών οχημάτων Ford που όλοι μαζί έχουν κάνει 58 εκατομμύρια διαδρομές ή ταξίδια , η Ford έχει μάθει ότι:

• Το 88% της συνηθισμένης καθημερινής απόστασης οδήγησης των πελατών είναι 60 μίλια (96 χιλιόμετρα) ή λιγότερο. Για τα plug-in hybrid μοντέλα, η μέση απόσταση ανεφοδιασμού είναι 680 μίλια (1094 χιλιόμετρα), κάνοντας σπάνιες τις επισκέψεις στους σταθμούς ανεφοδιασμού
• Οι πελάτες θέλουν όσο το δυνατόν περισσότερη αυτονομία από τα ηλεκτρικά τους οχήματα, αλλά το άγχος της αυτονομίας μειώνεται όσο περνά ο καιρός καθώς εξοικειώνονται όλο και περισσότερο με αυτή την τεχνολογία
• Το 80% των πελατών ηλεκτρικών οχημάτων Ford φορτίζει το αυτοκίνητό τους μία φορά την ημέρα, και το 60% αυτών, κατά τη διάρκεια της νύχτας
• Οι πελάτες ηλεκτρικών οχημάτων Ford έχουν φορτίσει τα οχήματά τους συνολικά 9,4 εκατομμύρια νύχτες

Μία συντριπτική πλειοψηφία των ιδιοκτητών ηλεκτρικών οχημάτων Ford περιμένει να αντικαταστήσει το τρέχον όχημά του με ένα νέο, σύμφωνα με έρευνα της Ford. Ειδικότερα:

• Το 92% των πελατών ηλεκτρικών οχημάτων με μπαταρία δηλώνει ότι θα αγόραζε εκ νέου ηλεκτρικό όχημα με μπαταρία στην επόμενη αγορά
• Το 87% των πελατών plug-in hybrid μοντέλων επιθυμεί ένα ακόμα plug-in ως επόμενο όχημα

ΔΗΜΟΦΙΛΗ