ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

Τα ευεργετικά οφέλη του ζεόλιθου για τον οργανισμό μας

Τα ευεργετικά οφέλη του ζεόλιθου για τον οργανισμό μας

Ο ζεόλιθος (zeolite) είναι ένα ορυκτό, ηφαιστειακής προέλευσης. Το όνομά του προέρχεται από τις αρχαίες ελληνικές λέξεις «ζέω» (βράζω) και «λίθος» (πέτρα), καθώς κατά τη θέρμανσή του σε υψηλή θερμοκρασία απελευθερώνει ατμούς και αποβάλει νερό. Ο τύπος ζεόλιθου που έχει θεραπευτικές εφαρμογές είναι ο κλινοπτιλόλιθος (ή κλινοπτιλολίτης).

Ξεχωρίζει για τις δεσμευτικές του ικανότητες, δηλαδή για τη δυνατότητά του να δεσμεύει τα βαρέα μέταλλα, όπως ο μόλυβδος, ο υδράργυρος, το κάδμιο και το αλουμίνιο, και να τα αποβάλλει από τον οργανισμό. Οι ουσίες αυτές βρίσκονται στο περιβάλλον ως βιομηχανικά απόβλητα και μολύνουν το έδαφος και το νερό. Έτσι, εισέρχονται στην τροφική αλυσίδα και συνεπώς στον ανθρώπινο οργανισμό, με δυσάρεστες επιπτώσεις για την υγεία.

cnn zeolithos3

Ο σύγχρονος τρόπος ζωής, η κακή διατροφή, το αλκοόλ, το κάπνισμα και το άγχος δημιουργούν προβλήματα στην εύρυθμη λειτουργία των ζωτικών μας οργάνων. Ο ζεόλιθος βελτιώνει σημαντικά τη λειτουργία του οργανισμού μας, καθώς απορροφά τα βλαβερά συστατικά που συγκεντρώνονται στο σώμα μας και συγκεκριμένα στο γαστρεντερικό σωλήνα. Στη συνέχεια αποβάλλονται από το έντερο. Έτσι, μας κάνει να αισθανόμαστε ενέργεια και ευεξία.

cnn zeolithos2

Η λύση στο οξειδωτικό στρες

Ένα ακόμη, όμως, πρόβλημα των σύγχρονων ανθρώπων -το οποίο δεν μπορούμε να παραβλέψουμε- είναι και το οξειδωτικό στρες. Πρόκειται για τη διαταραχή της ισορροπίας μεταξύ της παραγωγής δραστικών ριζών οξυγόνου (ελεύθερες ρίζες) και της αντιοξειδωτικής άμυνας του οργανισμού. Ο ζεόλιθος μπορεί να λειτουργήσει ως ένα δυναμωτικό για την καταπολέμησή του.

Επειδή, λοιπόν, ο καθένας μας έχει ανάγκη για αποτοξίνωση και ένα «διάλειμμα» από τους έντονους ρυθμούς της καθημερινότητας και τις βλαβερές ουσίες που εισέρχονται στο σώμα μας, καλό θα ήταν να υιοθετήσουμε έναν πιο υγιεινό τρόπο ζωής, περιορίζοντας το άγχος, προσέχοντας τη διατροφή μας και εντάσσοντας την άσκηση στη ζωή μας. Όλα τα παραπάνω, σε συνδυασμό με τη λήψη του συμπληρώματος ZeoliteDETOX από τη SUPERFOODS μπορούν να έχουν ευεργετικά αποτελέσματα στη λειτουργία του οργανισμού μας. Δοκιμάστε να «καθαρίσετε» τον οργανισμό σας και να βελτιώσετε την ποιότητα της ζωής σας!

ΣΦ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ