ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

Η λίμπιντο ανδρών και γυναικών στο «μικροσκόπιο» των επιστημόνων

Η λίμπιντο ανδρών και γυναικών στο «μικροσκόπιο» των επιστημόνων

Η ερωτική διάθεση των δύο φύλων έχει βρεθεί πολλές φορές στο «μικροσκόπιο» των επιστημόνων οι οποίοι με διάφορες έρευνες, προσπαθούν να βρουν τους παράγοντες εκείνους που μπορούν να «σκοτώσουν» ή να τονώσουν τη λίμπιντο στους ανθρώπους.

Πολλές είναι οι παράμετροι που ενισχύουν ή περιορίζουν την ερωτική διάθεση, το ζήτημα είναι, όμως, ότι τις περισσότερες φορές δεν είναι ίδιες για τους άντρες και τις γυναίκες. Ας δούμε, λοιπόν, τα στοιχεία που έχουν προκύψει από πρόσφατες έρευνες αναφορικά με το θέμα της λίμπιντο.

Ο ρόλος της έντονης γυμναστικής στους άντρες

Σε μελέτη του Πανεπιστημίου της Βόρειας Καρολίνας, οι ερευνητές κατέληξαν στο συμπέρασμα ότι οι άνδρες που ασκούνται εντατικά μπορεί να έχουν χαμηλότερη λίμπιντο από εκείνους που εξασκούν το σώμα τους πιο ήπια. Σύμφωνα με την έρευνα, η εντατική άσκηση συνδέεται με χαμηλότερη λίμπιντο στους άντρες.

β

Οι γυναίκες απολαμβάνουν περισσότερο το σεξ καθώς μεγαλώνουν

Όσον αφορά στις γυναίκες, μια νέα μελέτη έρχεται να ανατρέψει μια από τις απόψεις που είχαν επικρατήσει και σχετίζεται με την ηλικία. Πιο αναλυτικά, μελέτη που διεξήχθη από ερευνητές του Πανεπιστημίου του Πίτσμπεργκ των ΗΠΑ αναφέρει ότι παρά τις αλλαγές στο σώμα τους, οι γυναίκες απολαμβάνουν περισσότερο το σεξ καθώς μεγαλώνουν! Η έρευνα «έδειξε» ότι η σεξουαλική δραστηριότητατων γυναικών μειώνεται με το πέρασμα των ετών, ωστόσο, τείνουν να απολαμβάνουν περισσότερο το σεξ μετά τα 40.

γ

Ανεβασμένη λίμπιντο με σύμμαχο τη Φύση

Ό,τι κι αν ισχύει για τα δύο φύλα, οι έρευνες που έχουν διεξαχθεί μέχρι σήμερα φέρονται να συμφωνούν σε ένα σημείο: Το τακτικό σεξ κάνει καλό στην υγεία και μπορεί να χαρίσει μακροζωία στους ανθρώπους.

Αξίζει λοιπόν, να δίνεται περισσότερη σημασία στο θέμα της μειωμένης ερωτικής διάθεσης. Η επίσκεψη σε έναν ειδικό, αλλά και σε πολλές περιπτώσεις η ίδια η Φύση μπορούν να βοηθήσουν. Πράγματι, υπάρχουν διάφορες τροφές και ένα ξεχωριστό και φυσικό συμπλήρωμα διατροφής που τόσο οι άντρες όσο και οι γυναίκες μπορούν να εντάξουν στη διατροφή τους, προκειμένου να ενισχύσουν τη λίμπιντό τους: Η Maca της SUPERFDOODS.

Η ρίζα που αυξάνει τη libido

Η maca είναι μια ρίζα που καλλιεργείται από τους ιθαγενείς του Περού σε μεγάλο υψόμετρο των Άνδεων, σε εκτάσεις χωρίς χημικά και ακτινοβολία. Το ιδιαίτερο αυτό φυτό καλλιεργούνταν εδώ και αιώνες από τους Ίνκας, τόσο για τη θρεπτική του αξία, όσο και για τις θεραπευτικές ιδιότητές του, ενώ ακόμη και σήμερα, παραμένει το πιο πολύτιμο και ζωτικό αγαθό ανάμεσα στους ιθαγενείς κατοίκους των Άνδεων.

δ

Σύμφωνα με την Περουβιανή βιολόγο Gloria Chaconde Popivic, τα αλκαλοειδή που περιέχει η maca ενεργούν σε αδένες, ώστε να βελτιώνεται η οξυγόνωση του αίματος και η σεξουαλική διάθεση. Μάλιστα, μικρής κλίμακας κλινικές δοκιμές σε άντρες έχουν δείξει ότι το εκχύλισμα από maca μπορεί να αυξήσει τη λίμπιντο

Μεταξύ άλλων, η maca ενισχύει την ικανότητα του οργανισμού να αντεπεξέρχεται πιο εύκολα στις αυξημένες φυσικές και πνευματικές απαιτήσεις. Τα ευεργετικά αποτελέσματα σε σχέση με τη σεξουαλική λειτουργία οφείλονται στα ενεργά της συστατικά και στην υψηλή συγκέντρωση πρωτεϊνών και ζωτικών θρεπτικών συστατικών που περιέχει. Οι ερευνητές έχουν εντοπίσει δύο ακόμη συστατικά, τις μακαμίδες (macamides), ένα είδος δευτερογενούς μεταβολίτη και τις μακαένες (macaenes), οι οποίες πιστεύεται ότι παίζουν σημαντικό ρόλο.

Για τις παραπάνω ιδιότητές της αναφορικά στην τόνωση της ερωτικής διάθεσης, η maca έχει αρχίσει να διαδίδεται τόσο στις ΗΠΑ όσο και στην Ευρώπη, ενώ είναι αγαπημένο συμπλήρωμα στους ωμοφάγους, τους χορτοφάγους και τους αθλητές.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ