ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

Μ. Φωτοπούλου: Σε άνοδο η διαφήμιση στα ψηφιακά μέσα

Μ. Φωτοπούλου: Σε άνοδο η διαφήμιση στα ψηφιακά μέσα

Τα αίτια της αυξημένης διαφημιστικής επένδυσης στα ψηφιακά μέσα καταγράφει στη συνέντευξή της στο CNN Greece η Μαρία Φωτοπούλου, Γενική Διευθύντρια της εταιρείας Initiative. Όπως αναφέρει, «έχει αυξηθεί η διαφημιστική δαπάνη στα ψηφιακά μέσα και σε σχέση με τις προηγούμενες χρονιές, καταγράφει διψήφια νούμερα αύξησης. Κερδισμένες είναι όλες οι πλατφόρμες που μπορούν και παρουσιάζουν βίντεο γιατί εκεί είναι ο καταναλωτής».

Σχετικά με το πώς επηρέασε η κρίση την πορεία του κλάδου της διαφήμισης, η κα Φωτοπούλου ανέφερε: «Ο δικός μας ο κλάδος συνδέεται απόλυτα με την κατανάλωση. Η οικονομία μας αυτήν τη στιγμή στενάζει γιατί υπάρχουν θέματα με την απασχόληση, με το εισόδημα, με τις εξαγωγές, με τις επενδύσεις. Άρα, δεν θα μπορούσε να υπάρχει μία παράλληλη πορεία ανάπτυξης. Προσπαθούμε να ανατρέψουμε το κλίμα, υπάρχει σταθερότητα, αλλά αντιστροφή της τάσης και θεαματικά αποτελέσματα θα αργήσουμε να δούμε. Πρέπει η χώρα να βγει από ένα ευρύτερο πρόβλημα που αντιμετωπίζει για να μπορέσουμε να πούμε ότι και σε αυτόν τον κλάδο θα δούμε ανάπτυξη».

Σχετικά με το τι πρέπει να κάνουν τα μέσα σε αυτήν τη δύσκολη περίοδο για να κερδίσουν διαφημιστές και διαφημιζόμενους, η κα Φωτοπούλου απαντά «πρωτοτυπία. Ειδικά σε εποχές πάρα πολύ δύσκολες, αναζητάς καταρχήν πρωτότυπες ιδέες. Ο δημιουργός του περιεχομένου είναι αυτός που μπορεί να φέρει την πρωτοτυπία και στο διαφημιστή και στο διαφημιζόμενο».

ΔΗΜΟΦΙΛΗ