ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

“Youth Empowered” by Coca-Cola Τρία Έψιλον

“Youth Empowered” by Coca-Cola Τρία Έψιλον

Το πρόγραμμα της Coca-Cola Τρία Έψιλον που «ενδυναμώνει» τους νέους που αναζητούν εργασία.

Η νέα γενιά αναζητά μια ουσιαστική ευκαιρία

Το φαινόμενο Brain Drain είναι πλέον μια έννοια οικεία σε όλους μας. Το συναντάμε στην καθημερινότητα μας και οι διαστάσεις του ολοένα και μεγαλώνουν. Όλοι έχουμε ένα φίλο, ένα γνωστό, ένα συγγενή που διερευνά σοβαρά το ενδεχόμενο να φύγει στο εξωτερικό για ένα καλύτερο μέλλον. Τα αποτελέσματα της έρευνα Gen Y μας το επιβεβαιώνουν, με έναν στους δύο νέους έως 28 ετών να θέλει να φύγει από τη χώρα για να εργασθεί στο εξωτερικό.

Παράλληλα, μια νέα έννοια το «Skills Gap» κάνει την εμφάνισή της τώρα και σχετίζεται με τη δυσκολία που αντιμετωπίζουν οι επιχειρήσεις και οι εργοδότες να βρουν τους κατάλληλους ανθρώπους για να καλύψουν τις υπάρχουσες θέσεις εργασίας. Βάσει της Ετήσιας Έρευνας Έλλειψης Ταλέντου της ManpowerGroup, 6 στους 10 εργοδότες στην Ελλάδα δυσκολεύονται να καλύψουν τις θέσεις εργασίας, με κύριο λόγο την έλλειψη τεχνικών δεξιοτήτων, απαιτούμενης εμπειρίας και προσωπικών δεξιοτήτων.

Youth Empowered: Εμπνεύσου, Διεκδίκησε και Πέτυχε μία θετική αλλαγή

Το ρόλο του συνδετικού κρίκου ανάμεσα σε εργοδότες και υποψήφιους εργαζόμενους έρχεται να αναλάβει το “Youth Empowered”, το νέο πρόγραμμα της Coca-Cola Τρία Έψιλον που έχει στόχο να φέρει τους νέους πιο κοντά στο επόμενο επαγγελματικό τους βήμα δίνοντάς τους τα κατάλληλα εφόδια για να το διεκδικήσουν.

Με βασικό μήνυμα «Εμπνεύσου, Διεκδίκησε, Πέτυχε», το πρόγραμμα που απευθύνεται σε νέους από 18 έως 30 ετών εκτός αγοράς εργασίας, έχει στόχο να βοηθήσει μέχρι το 2020, 20.000 νέους να διεκδικήσουν ευκαιρίες απασχόλησης με επιτυχία, παρέχοντάς τους δωρεάν:

1. Εκπαίδευση πάνω σε βασικές προσωπικές και επαγγελματικές δεξιότητες, απαραίτητες για τη σημερινή αγορά εργασίας

2. Επαγγελματική καθοδήγηση από έμπειρα στελέχη της αγοράς και της Coca-Cola Τρία Έψιλον, που συμμετέχουν σε ρόλο μέντορα

3. Δυνατότητες δικτύωσης με εταιρείες και ανθρώπους που μπορούν να τους προσφέρουν μελλοντικά ευκαιρίες απασχόλησης.

Το γιατί μας εξηγεί συνοπτικά η Διευθύντρια Επικοινωνίας της Coca-Cola Τρία Έψιλον, Αγγελική Πατρούμπα: «Η γενιά αυτή είναι το μέλλον της ελληνικής κοινωνίας στην οποία ζούμε και εργαζόμαστε. Ως εταιρεία, σταθερά εδώ και χρόνια υποστηρίζαμε την εκπαίδευση, την κατάρτιση και την εξέλιξη των νέων της χώρας μας. Σήμερα, κάνουμε ένα μεγαλύτερο και αποφασιστικότερο βήμα, μέσα από μια συμμετοχική προσπάθεια για να βοηθήσουμε τους νέους να ξεπεράσουν τις προκλήσεις της εποχής και να ενταχθούν στην αγορά εργασίας».

Ασκήσεις με τους μέντορες 2

Ένα ευρύ δίκτυο συνεργατών και μεντόρων

Το πρόγραμμα υλοποιείται μέσα από ένα ευρύ δίκτυο συνεργασιών με ειδικούς στην αγορά εργασίας, όπως το kariera.gr, που αποτελεί στρατηγικό συνεργάτη του προγράμματος καθώς και φορείς και επιχειρήσεις που προσφέρουν τεχνογνωσία και δικτύωση. Πρόκειται για τους Job-Pairs, Κ.Ε.Μ.ΕΛ, Marketing Greece, PwC Greece, ReGeneration και StartUpGreece. Συνεργάτης εκπαίδευσης είναι η εταιρεία Humanis ΗR Consultants. Παράλληλα, μία ομάδα με περισσότερα από 70 υψηλόβαθμα στελέχη της εταιρείας και της αγοράς, συμμετέχει σε ρόλο μέντορα, με σκοπό να καθοδηγήσει τους νέους και να τους μεταδώσει γνώση και εμπειρία.

Ασκήσεις με τους μέντορες 3

Το διδακτικό υλικό του προγράμματος

Το διδακτικό υλικό των σεμιναρίων περιλαμβάνει εκπαίδευση πάνω σε δεξιότητες, απαραίτητες για την σημερινή αγορά εργασίας, που θα ενισχύσουν το βιογραφικό και την αυτοπεποίθησή των συμμετεχόντων. Αυτές είναι προσωπικές και διαπροσωπικές δεξιότητες καθώς και επαγγελματικές δεξιότητες όπως:

· επικοινωνιακές δεξιότητες

· δημιουργία σωστού βιογραφικού

· προετοιμασία για συνέντευξη

· αλληλεπίδραση και δικτύωση

· project management

· ικανότητες διαπραγμάτευσης

· διαχείριση χρόνου

· τεχνικές πωλήσεων

· οικονομικά

· business planning

Ασκήσεις με τους μέντορες

Σεμινάρια σε μεγάλες πόλεις της Ελλάδας αλλά και διαδικτυακά

Τα πενθήμερα σεμινάρια του προγράμματος ξεκίνησαν με αφετηρία την Θεσσαλονίκη όπου πραγματοποιήθηκε το πρώτο σεμινάριο σε συνεργασία με το OK!Thess του Δήμου Θεσσαλονίκης στις 12-16 Ιουνίου. Οι 100 συμμετέχοντες έζησαν πέντε ημέρες γεμάτες γνώση, εμπειρίες, ομαδικές ασκήσεις, καθοδήγηση και δικτύωση, μαζί με 30 στελέχη της Coca-Cola Τρία Έψιλον και της αγοράς, που συμμετείχαν ως μέντορες. Στην σελίδα της εταιρείας στο Facebook μπορείτε να πάρετε μία γεύση!

Το Youth Empowered στην Θεσσαλονίκη

Μέσα στο 2017 θα ακολουθήσουν ακόμη τρία σεμινάρια σε άλλες μεγάλες πόλεις της Ελλάδας. Παράλληλα η ηλεκτρονική πλατφορμα e-learning, η οποία θα λειτουργήσει αρχές Ιουλίου, δημιουργήθηκε ώστε όλοι οι νέοι να έχουν τη δυνατότητα να παρακολουθήσουν το σεμινάριο, από όποιο σημείο της Ελλάδας κι αν βρίσκονται. Το εκπαιδευτικό υλικό των e-learnings είναι ίδιο με των σεμιναρίων και η βεβαίωση συμμετοχής ισάξια.

Εγγραφές για το πρόγραμμα και περισσότερες πληροφορίες, στην ιστοσελίδα της εταιρείας: gr.coca-colahellenic.com