ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

Διατροφή: Μέτρον Άριστον

Διατροφή: Μέτρον Άριστον

Οι ειδικοί όλου του κόσμου συμφωνούν πλέον ότι η παχυσαρκία είναι ένας από τους βασικούς εχθρούς της υγείας –χειρότερος ίσως και από το τσιγάρο- και τονίζουν τη σημασία της διατήρησης του σωστού βάρους σε όλη τη διάρκεια της ζωής μας. Θα πείτε, είναι απλό: κάθε φορά που βάζουμε μερικά κιλά, θα κάνουμε δίαιτα και θα τα χάνουμε.

Δυστυχώς, όμως, αυτή η «εξίσωση» σπάνια λειτουργεί όπως θέλουμε. Ο λόγος είναι ότι, στη συνείδηση των περισσότερων από εμάς, η δίαιτα είναι μια έννοια «τιμωρητική», άρα και περιορισμένου χρόνου. Μας υποβάλλει δηλαδή σε στέρηση κι έτσι εμείς, για να την... εκδικηθούμε, περιμένουμε να χάσουμε τα κιλά και μετά συνεχίζουμε να τρώμε όπως πριν, με αποτέλεσμα, τα χαμένα κιλά να βρίσκουν γρήγορα το δρόμο της επιστροφής!

Γι’ αυτό και η έννοια της δίαιτας, για εκείνους που γνωρίζουν καλά το θέμα, αντικαθίσταται πλέον από την έννοια της ισορροπημένης διατροφής. Δηλαδή, από μια νέα συνήθεια ζωής, που στηρίζεται στην αρχή του «μέτρον άριστον» και καλύπτει τις διατροφικές ανάγκες μας, προφυλάσσοντας ταυτόχρονα την υγεία μας.

new 3d fytro 2

Πολύτιμος σύμμαχος σ’ αυτή τη συνήθεια είναι τα προϊόντα fytro που εξασφαλίζουν στον οργανισμό τα ημερήσια απαραίτητα αποθέματά σε φυτικές ίνες, βιταμίνες, μέταλλα και ιχνοστοιχεία και μας δίνουν την ευκαιρία να υιοθετήσουμε ένα καθημερινό, ισορροπημένο πλάνο διατροφής, που θα συμβάλει στον έλεγχο του βάρους και την προαγωγή της υγείας. Εκτός από αυτές τις ευεργετικές ιδιότητες, τα fytro έχουν και δυο ακόμη σημαντικά πλεονεκτήματα: πλούσια γεύση και μεγάλη ποικιλία.

Με τα fytro μπορούμε να ετοιμάσουμε ισορροπημένα γεύματα, εξασφαλίζοντας στον οργανισμό μας θρεπτικά συστατικά, χωρίς να τον επιβαρύνουμε με πολλά λιπαρά και θερμίδες. Χαρακτηριστικά τέτοια παραδείγματα είναι, Δημητριακά για ένα θρεπτικό, υγιεινό πρωινό, Φρουκτόζη & Καστανή και Μαύρη Ζάχαρη για τον καφέ ή το τσάι. Καστανό Ρύζι, Πλιγούρι –εξαιρετική βάση για δροσερές σαλάτες- σνακ, όπως Ρυζογκοφρέτες, γλυκές απολαύσεις, όπως Μαρμελάδες και λαχταριστές Σοκολάτες. Επιπλέον, τα περίφημα προϊόντα Σόγιας αποτελούν σημαντική πηγή πρωτεϊνών και εξαιρετικό υποκατάστατο των ζωικών προϊόντων. Σε αυτά περιλαμβάνονται Ροφήματα, Κιμάς, Κεμπάπ καθώς και Κριθαράκι ή Μακαρόνια από αλεύρι Σόγιας, που είναι πλούσια σε πρωτεΐνες, κάλιο και μαγνήσιο.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ