ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

Υπάρχει τρόπος να αυξήσουμε την ταχύτητα της σύνδεσής μας;

Υπάρχει τρόπος να αυξήσουμε την ταχύτητα της σύνδεσής μας;

Σύμφωνα με την τριμηνιαία έκθεση της Akamai «State of The Internet Report»(*) φαίνεται πως οι ταχύτητες για τους Έλληνες χρήστες του διαδικτύου είναι χαμηλότερες σε σχέση με τις αντίστοιχες άλλων ευρωπαϊκών χωρών. Πιο συγκεκριμένα, η χώρα μας βρίσκεται στην 72η θέση της παγκόσμιας κατάταξης ανάμεσα σε 142 χώρες και στην προτελευταία θέση στην Ευρώπη, με την Κύπρο να ακολουθεί. Αντιθέτως, οι ασιατικές χώρες κατέχουν το γρηγορότερο ίντερνετ στον κόσμο, με τη Νότια Κορέα να βρίσκεται στην κορυφή, με πολύ υψηλές ταχύτητες που αγγίζουν τα 26,1 Mbps...

Παρόλα αυτά, όσον αφορά στην Ελλάδα, πέρα από τις απογοητευτικές θέσεις στις κατατάξεις, αξίζει να σημειωθεί ότι σύμφωνα με στοιχεία της εν λόγω έρευνας, το δ' τρίμηνο του 2016 καταγράφηκε μία σημαντική αύξηση της τάξεως του 50% στον αριθμό των συνδέσεων που ξεπερνούν τα 10 Mbps, η οποία αποδίδεται στην αύξηση του αριθμού των VDSL συνδέσεων.

Τι ακριβώς όμως ισχύει για τις συνδέσεις VDSL; Πολλές εταιρείες υπόσχονται ταχύτητες έως 50 Mbps. Το «έως» σημαίνει αρκετές φορές ταχύτητες πολύ χαμηλότερες από αυτές που μπορεί κάποιος να αναμένει. Έτσι, οι χρήστες είναι δυσαρεστημένοι, καθώς τα νούμερα αυτά δεν ανταποκρίνονται στην πραγματικότητα και η σύνδεσή τους παρουσιάζει καθυστερήσεις, διακοπές και άλλα προβλήματα. Παράλληλα, το κόστος μοιάζει πολύ μεγαλύτερο για τις παρεχόμενες υπηρεσίες που δεν ικανοποιούν τόσο τις προσδοκίες όσο και τις ανάγκες των χρηστών.

Vodafone Εγγύηση Δικτύου®: Η καινοτομία της εταιρείας που βάζει τέλος στα «έως» των ταχυτήτων internet

Παρόλα αυτά, μία καινοτομία έρχεται από τη Vodafone για να αλλάξει τα δεδομένα και να εξασφαλίσει σε όσους την επιλέγουν ότι η ταχύτητά της σύνδεσής τους δεν θα πέφτει κάτω από 45 Mbps! Εξίσου σημαντικό είναι ότι οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να ελέγχουν την ποιότητα των υπηρεσιών που τους προσφέρονται και σε περίπτωση που δεν είναι ικανοποιημένοι να λαμβάνουν αποζημίωση.

Πιο συγκεκριμένα, σε περίπτωση που η ταχύτητα συγχρονισμού είναι μικρότερη από 45Mbps, οι χρήστες θα έχουν έκπτωση 5% στο πάγιό τους. Με αυτό τον τρόπο η εταιρεία δίνει λύση στις καθυστερήσεις, προσφέροντας πραγματικά υψηλές ταχύτητες.

Η διαδικασία είναι πολύ απλή: Αρκεί να κάποιος να επισκεφτεί την ιστοσελίδα vodafone.gr/egguisi-vdsl και να συμπληρώσει σε μια σύντομη φόρμα τα στοιχεία επικοινωνίας του. Στη συνέχεια, εντός 30’’, εκπρόσωποι της εταιρείας επικοινωνούν μαζί του για να πραγματοποιήσουν μέτρηση της ταχύτητας συγχρονισμού και να προβούν στις απαραίτητες ενέργειες.

Έτσι, με τη Vodafone Εγγύηση Δικτύου® κάθε συνδρομητής, ιδιώτης και επαγγελματίας μπορεί να αποκτήσει προγράμματα VDSL με ταχύτητα 50 Mbps και να εξασφαλίσει ότι θα έχει σταθερό και γρήγορο ίντερνετ οπουδήποτε και από οποιαδήποτε συσκευή και αν επιλέξει. Εσείς ελέγξατε με πόσα Mbps «τρέχει» η VDSL σύνδεσή σας;

(*) Οι μετρήσεις της Akamai αφορούν στην πραγματική ταχύτητα σύνδεσης και όχι στην ονομαστική, που στην περίπτωση των ADSL συνδέσεων είναι έως 24 Mbps και σε εκείνη των VDSL έως 50 Mbps.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ