ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

Nokia: Τα αγαπημένα μας κινητά ήρθαν για να μείνουν!

Nokia: Τα αγαπημένα μας κινητά ήρθαν για να μείνουν!

Σχεδιασμός, υψηλή ποιότητα κατασκευής και ένα brand που φέρνει πολλές αναμνήσεις σε όλους τους καταναλωτές, ακόμη και στις μικρότερες ηλικίες που ίσως να μην πρόλαβαν την εταιρεία στην ακμή της, είναι τα «όπλα» που διαθέτουν τα smartphones με την επωνυμία της Nokia που ξεκίνησαν ήδη να διατίθενται στην Ελλάδα.

Τα κινητά με το brand της Nokia επιστρέφουν -με υπεύθυνη για αυτή την κίνηση την HMD Global, μία εταιρεία που δημιούργησε μία ομάδα στελεχών που προέρχονται από το «παλιό» τμήμα κινητών τηλεφώνων της φινλανδικής εταιρείας και έχουν πάρει την άδεια προκειμένου να χρησιμοποιούν το διάσημο εμπορικό σήμα. Να σημειωθεί πως εκτός από smartphones, η HMD Global διαθέτει και «συμβατικά» κινητά τηλέφωνα με πλέον χαρακτηριστική περίπτωση το 3310, τη νέα έκδοση του διάσημου και δημοφιλέστατου κινητού τηλεφώνου της Nokia, το οποίο κυριολεκτικά εισήγαγε μία ολόκληρη γενιά στο χώρο της κινητής τηλεφωνίας.

Το μεγάλο «στοίχημα» βέβαια είναι τα smartphones και ο στόχος που έχει τεθεί είναι η είσοδος στην πρώτη τριάδα τόσο στην Ελλάδα, όσο και σε παγκόσμιο επίπεδο. Η αρχή γίνεται με τρία μοντέλα, τα Nokia 3, 5 και 6, τα οποία χαρακτηρίζονται από έναν πολύ όμορφο και κομψό σχεδιασμό, ενώ η ποιότητα κατασκευής κινείται σε κορυφαία επίπεδα, ιδίως αν συγκριθεί με τα μοντέλα που έχει ο ανταγωνισμός στην ίδια τιμολογιακή κατηγορία.

nokia 3 nokia 5 nokia 6 1488183076784

Ένα επιπλέον πλεονέκτημα είναι πως τα νέα Nokia smartphones χρησιμοποιούν την «καθαρή» έκδοση του Android, χωρίς δηλαδή να υπάρχουν επιπρόσθετα «επίπεδα» όσον αφορά στο μενού και την πλοήγηση, ούτε προεγκατεστημένες εφαρμογές που «βαραίνουν» τη λειτουργία του smartphone και συνήθως δεν τις θέλει ο χρήστης. Αυτό σημαίνει ότι είναι αρκετά πιο γρήγορα και το κυριότερο ότι είναι συνεχώς αναβαθμισμένα στην πρόσφατη έκδοση του λειτουργικού συστήματος της Google. Αξίζει να επισημανθεί ότι ένας πολύ σημαντικός αριθμός χρηστών προτιμά συσκευές με την «καθαρή» έκδοση του Android, επειδή προσφέρει πολύ υψηλότερο επίπεδο ευχρηστίας.

Στην ελληνική αγορά ήδη έχει ξεκινήσει να διατίθεται το Nokia 3, ενώ ακολουθούν εντός των επόμενων ημερών τα Nokia 5 και Nokia 6. Ένα βασικό πλεονέκτημα των συσκευών είναι πως προσφέρουν εξαιρετικά καλή σχέση μεταξύ τιμής και επιδόσεων. Για παράδειγμα, το Nokia 3, η προτεινόμενη τιμή πώλησης για το οποίο είναι τα 159 ευρώ, είναι ένα smartphone με οθόνη 5 ιντσών, εμπρόσθια και οπίσθια κάμερα με ανάλυση στα 8 megapixels με autofocus και μεγάλο διάφραγμα (f/2.0) και επεξεργαστή στα 1,3 GHz. Με δεδομένο ότι πρόκειται για ένα όμορφο από σχεδιαστικής άποψης smartphone κατασκευασμένο με ποιοτικά και ανθεκτικά υλικά, αποτελεί μία πολύ καλή πρόταση για όσους αναζητούν μία προσιτή και ταυτόχρονα υψηλής ποιότητας συσκευή.

nokia3

Για όσους αναζητούν κάτι ελαφρώς ενισχυμένο, υπάρχει το Nokia 5 με οθόνη 5,2 ιντσών, οκταπύρηνο επεξεργαστή στα 1,4 GHz, μνήμη 2 GB και όλες τις δυνατότητες που περιμένει κάποιος από μία συσκευή σε αυτή την κατηγορία. Το κυριότερο, όμως, είναι ο σχεδιασμός του και τα υλικά κατασκευής (π.χ. επεξεργασμένο αλουμίνιο) που δίνουν μία εξαιρετική αίσθηση όταν το κρατάς στο χέρι σου, προσφέροντας υψηλή εργονομία. Η προτεινόμενη τιμή πώλησης είναι στα 199 ευρώ, η οποία είναι εξαιρετικά ανταγωνιστική.

nokia5

Από τις συσκευές της Nokia που θα δούμε μέσα στο καλοκαίρι η κορυφαία είναι το Nokia 6 που θα είναι διαθέσιμο την τελευταία εβδομάδα του Ιουλίου με προτεινόμενη τιμή πώλησης τα 249 ευρώ. Η οθόνη είναι στις 5,5 ίντσες με δυνατότητα αναπαραγωγής full HD περιεχομένου, η οποία προστατεύεται από γυαλί Gorilla Glass για προστασία από τις γρατζουνιές. Πρόκειται για μία εξαιρετικά όμορφη συσκευή που διαθέτει και δύο ηχεία, ενσωματωμένο ενισχυτή και τεχνολογία Dolby Atmos για κορυφαίο ήχο. Όσον αφορά στον τομέα της φωτογραφίας, η οπίσθια κάμερα είναι στα 16 megapixels με autofocus και μεγάλο διάφραγμα (f/2.0) αλλά και διπλό LED Flash για ακόμη καλύτερα ποιότητα ακόμη και σε δύσκολες συνθήκες μα χαμηλό φωτισμό.

Nokia 6 Beautyshot

Αυτό που πρέπει να επισημανθεί είναι πως πρόκειται για ένα από τα πλέον δυναμικά comeback που έχουν υπάρξει στο χώρο της τεχνολογίας και δεν είναι τυχαίο ότι υπήρχε μεγάλη προσμονή από τους καταναλωτές για τα νέα Nokia smartphones τους τελευταίους μήνες. Κάτι που δείχνει ότι ένα ισχυρό brand μπορεί να επανακάμψει, αρκεί βέβαια να μπορεί να σταθεί απέναντι στον ανταγωνισμό, ο οποίος, ειδικά στο χώρο της κινητής τηλεφωνίας, είναι ιδιαίτερα ισχυρός.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ