ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

Mercedes GLA: Πάει παντού

Mercedes GLA: Πάει παντού

Η μέρα στο γραφείο ήταν γεμάτη και δύσκολη, αλλά ευτυχώς τελειώνει λίγο πιο γρήγορα από ότι υπολόγιζες και έτσι υπάρχει ο χρόνος να πεταχτείς για μια βουτιά. Δεν χρειάζονται δεύτερες σκέψεις μαζεύεις τα πράγματά σου και πηγαίνεις γρήγορα προς το αυτοκίνητό σου. Φτάνοντας σκέφτεσαι πόσο καλά έκανες που επέλεξες το Keyless Go που περιλαμβάνει το Hands Free Access για την πόρτα του πορτμπαγκάζ. Έτσι δεν χρειάζεται να αφήσεις κάτω τις τσάντες που κρατάς και με μια μαγική κίνηση του ποδιού κάτω από τον πίσω προφυλακτήρα η 5η πόρτα της GLA ανοίγει διάπλατα.

Φυσικά και δεν υπάρχει θέμα να χωρέσουν όσα κουβαλάς και ας έχεις ήδη βάλει τα πράγματα για τη θάλασσα. Με τον ίδιο μαγικό τρόπο κλείνεις την πόρτα του πορτμπαγκάζ και ανοίγεις διάπλατα τη δική σου, έχοντας αποφασίσει να κάνεις όσο το δυνατόν λιγότερες κινήσεις μέχρι να φτάσεις στην παραλία.

Βάζεις μπροστά και δεν ξεπαρκάρεις εσύ. Αφήνεις τα πάντα στη GLA και στα συστήματά της. Τα πάντα εκτός από το γκάζι και την επιλογή του R ή του D στο αυτόματο κιβώτιο και όλα τα άλλα γίνονται με έναν τρόπο μαγικό και ασφαλή. Ξεκινάς και ο δρόμος κάτω από το γραφείο έχει γίνει ακόμα πιο στενός, μιας και 2, 3 έχουν διπλοπαρκάρει. Κανένα πρόβλημα. Η Mercedes GLA σε προειδοποιεί για την απόσταση της από τα άλλα αυτοκίνητα, προκειμένου να περάσεις εύκολα και χωρίς καθυστέρηση, ενώ η κάμερα των 360 μοιρών σου, που περιλαμβάνεται στο πακέτο στάθμευσης που έχεις επιλέξει, δείχνει και μια καθαρή εικόνα από ψηλά.

MERCEDES GLA 2

Μαγεία η σύγχρονη τεχνολογία σκέφτεσαι καθώς κινείσαι να βγεις στην εθνική, νοιώθοντας ασφαλής και ας μην είσαι απόλυτα συγκεντρωμένος, καθώς το στάνταρ Active Brake Assist είναι έτοιμο να αναγνωρίσει κάθε πιθανό κίνδυνο πριν από σένα. Και να αντιδράσει για σένα αν για κάποιον λόγο καθυστερήσεις.

MERCEDES GLA 3

Βγαίνεις στην εθνική και δεν αλλάζεις λωρίδα αμέσως μιας και η GLA, μέσω της Υποβοήθησης Ορατότητας Νεκρής Γωνίας σε προειδοποιεί πως πλησιάζει άλλο αυτοκίνητο. Περνάει, πηγαίνεις στη μεσαία λωρίδα και πατάς τέρμα το γκάζι. Το κιβώτιο αποκρίνεται άμεσα, κατεβάζει μια, δύο σχέσεις και ο κινητήρας επιταχύνει το όμορφο SUV χωρίς κομπιάσματα και δισταγμούς. Και χωρίς να ακούγεται ιδιαίτερα. Με την κούραση που έχεις θα σε εκνεύριζε αν έκανε θόρυβο, ενώ το ίδιο θα ίσχυε και αν υπήρχαν αυτοί οι πάντα ενοχλητικοί αεροδυναμικοί θόρυβοι. Ευτυχώς η GLA έχει κορυφαία αεροδυναμική για την κατηγορία της, κάτι που όταν οδηγεί κανείς με μεγάλες ταχύτητες όπως εσύ δεν επιβαρύνει την τσέπη του.

MERCEDES GLA 4

Σημαντικό το τελευταίο σκέφτεσαι και χαμογελάς που το μικρό SUV της Mercedes είναι τελικά πιο οικονομικό από ότι φανταζόσουν και από ότι περίμενες. Σίγουρα λες είναι σημαντική και η παρουσία του αυτόματου κιβωτίου των 8 σχέσεων, αλλά αν δεν ήταν και ο κινητήρας ιδιαίτερα εξελιγμένος και μελετημένος σε όλους τους τομείς το κιβώτιο από μόνο του τι θα μπορούσε να κάνει;

MERCEDES GLA 5

Η σκέψη διακόπτεται από το χτύπημα του κινητού σου. Το σηκώνεις, απαντάς χωρίς καθυστερήσεις και το κλείνεις γρήγορα σκεπτόμενος πόσο πρακτικό είναι που μπορείς να συνδέσεις το smartphone σου με το σύστημα infotainment του αυτοκινήτου και να χειρίζεσαι τα πάντα μέσα από τη μεγάλη οθόνη των 8 ιντσών στο κέντρο του ταμπλό.

MERCEDES GLA 6

Σου αρέσει που είναι ελεύθερη θυμίζοντας tablet, ενώ εκτιμάς τη φωτεινότητα και τη γρήγορη απόκρισή της, όπως εκτιμάς και την άμεση εισαγωγή της συχνότητας των ραδιοφωνικών σταθμών. Πόσο εύκολο και πρακτικό είναι αναλογίζεσαι, βγάζοντας φλας για να βγεις από την εθνική και να κινηθείς προς την παραλία.

MERCEDES GLA 7

Φτάνεις σε λίγα λεπτά και αυτό που βλέπεις πραγματικά δεν τον περίμενες: τόσος κόσμος μια μέρα καθημερινή. Κοντοστέκεσαι για λίγο και το αποφασίζεις: να πας επιτέλους λίγο παρακάτω, παίρνοντας το χωματόδρομο δεξιά, που θα σε οδηγήσει στον επόμενο κόλπο.

MERCEDES GLA 8

Είναι μεν αρκετά βατός, αλλά σε μερικά σημεία λακκούβες και πέτρες το κάνουν πιο δύσκολο. Όχι όμως για την GLA, μιας και έχει μεγάλη απόσταση από το έδαφος που της επιτρέπει να περνά με άνεση. Παράλληλα μεγάλη βοήθεια στο off road είναι και η ελαστικότητα του κινητήρα από χαμηλά, καθώς και το αυτόματο κιβώτιο. Αν βρεις κάποιο χαντάκι κοντά στην παραλία δεν θα δυσκολευτείς σαν την άλλη φορά, ούτε θα ταλαιπωρήσεις το συμπλέκτη. Απλά θα πατήσεις το γκάζι και θα φύγεις.

MERCEDES GLA 9

Στο χωματόδρομο κινείσαι πιο γρήγορα από ότι πίστευες ότι μπορείς, ενώ έχεις ενεργοποιήσει και την κάμερα των 360 μοιρών. Για ασφάλεια αλλά και γιατί σου αρέσει να βλέπεις αυτή την πανοραμική εικόνα...

Η θάλασσα και η σχεδόν ερημική παραλία αρχίζουν να φαίνονται και για ακόμα μια φορά σήμερα σκέφτεσαι πόσο ικανοποιημένος είσαι από την GLA σου. Ειδικά από τη στιγμή που πήρες ένα τόσο καλό, ολοκληρωμένο και μοντέρνο αυτοκίνητο χωρίς να πιεστείς οικονομικά, επιλέγοντας το πρόγραμμα Welcome My Way, που προσφέρει διάφορες χρηματοδοτικές λύσεις, διαφορετικούς τρόπους αποπληρωμής σε συνδυασμό με ολοκληρωμένες λύσεις ασφάλισης, εγγύησης και service.

MERCEDES GLA 10

Μεταξύ του Welcome Freedom 5/5 με 5 χρόνια Εγγύηση, Service και διασφάλιση κινητικότητας Mobilo και του Welcome ALL INCLUSIVE που περιλαμβάνει προκαταβολή από 35%, διάρκεια δανείου 36 ή 48 μηνιαίες δόσεις και μια τελευταία δόση Balloon, επιτόκιο πελάτη: 3,7% (πλέον εισφ.Τραπ.0,6%), εγγύηση και service καθ’ όλη τη διάρκεια χρηματοδότησης, διασφάλιση κινητικότητας Mobilo, προαιρετική ασφάλιση αυτοκινήτου και προστασία πληρωμών εσύ επέλεξες το δεύτερο.

MERCEDES GLA 11

Όταν λήξει θα πρέπει να αποφασίσεις τι θα κάνεις με την GLA σου. Οι επιλογές σου θα είναι να την αποκτήσεις, να κάνεις αναχρηματοδότηση της τελευταίας δόσης, να την ανταλλάξεις με κάποιο νέο μοντέλο ή να την επιστρέψεις στον Εξουσιοδοτημένο Διανομέα.

Αν πάντως αποφάσιζες σήμερα δεν θα υπήρχε δίλημμα. Θα την κρατούσες χωρίς δεύτερη σκέψη.

MERCEDES GLA 12

ΔΗΜΟΦΙΛΗ