ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

Great Taste Awards 2017: Παριανή Pilsner στις καλύτερες του κόσμου

Great Taste Awards 2017: Παριανή Pilsner στις καλύτερες του κόσμου

H αποφασιστικότητα, το πείσμα, η επένδυση και η ιδέα δύο νέων επιχειρηματιών (Νικόλας Παυλάκης από την Πάρο και Μαρίνος Αλεξάνδρου από την Κύπρο) που ξεκίνησε από το Λονδίνο για να ζυμωθεί με την αλμύρα της κυκλαδίτικης Πάρου κατέκτησε εντυπώσεις και έτσι το δημιούργημα τους, η Pilsner "56 Isles", κέρδισε το πρώτο αστέρι στα βραβεία "Great Taste" της χρονιάς.

Η μπύρα της Μικροζυθοποιίας Πάρου -μία από τις μεγαλύτερες επενδύσεις στην περιοχή των Κυκλάδων, κατά τη διάρκεια των τελευταίων ετών που δείχνει τον δρόμο της ανάπτυξης στην Ελλάδα της κρίσης- απέσπασε το πρώτο αστέρι που λαμβάνει ελληνική μπύρα στα βραβεία που συχνά αποκαλούν "Όσκαρ της Γεύσης".

Σημειώνεται ότι η μπύρα "56 isles" κατάφερε να διακριθεί ανάμεσα σε συνολικά 12.366 προϊόντα που συμμετείχαν.

"Είχαμε την τύχη να δημιουργήσουμε ένα προϊόν το οποίο τιμήθηκε από τους ντόπιους, αγαπήθηκε από τους επισκέπτες και ετοιμάζεται να ταξιδέψει σε όλο τον κόσμο" ανέφερε, μιλώντας στο Αθηναϊκό Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων (ΑΠΕ-ΜΠΕ), ο γενικός διευθυντής της Μικροζυθοποιίας Πάρου, Νίκος Παυλάκης.

Great Taste Awards 2017

Αναφορικά με την διάκριση της μπύρας "56 isles" στα βραβεία Great Taste ο συνιδρυτής της Μικροζυθοποιίας Πάρου, Μαρίνος Αλεξάνδρου, ο οποίος κατοικεί μόνιμα στο Λονδίνο, μιλώντας στο ΑΠΕ-ΜΠΕ, εξέφρασε την ικανοποίησή του για την βράβευση και τόνισε ότι "η ελληνική επιχειρηματικότητα έχει όλα τα εχέγγυα να πρωταγωνιστήσει στο εξωτερικό, με ποιοτικά προϊόντα που μπορούν να ταξιδέψουν στις διεθνείς αγορές".

"Είμαστε περήφανοι που ένα νέο ποιοτικό ελληνικό προϊόν κερδίζει διεθνή αναγνώριση και αντιπροσωπεύει την Πάρο και την Ελλάδα στο εξωτερικό. Αυτό το σήμα τιμής καθρεφτίζει την προσπάθεια και το πάθος που έχουμε επενδύσει στην δημιουργία της μπύρας 56 isles" πρόσθεσε ο Νικόλας Παυλάκης.

Στην φετεινή διοργάνωση Great Taste Awards 2017 βραβεύτηκαν γύρω στις 300 ελληνικές εταιρίες.

Μέθη επιτυχίας μέσα στην κρίση

564

Ο Νικόλας Παυλάκης, από την Πάρο και ο Μαρίνος Αλεξάνδρου, από την Κύπρο, γνωρίστηκαν στο Λονδίνο και το μεράκι τους να φτιάξουν στην Ελλάδα μια επιχείρηση που να συνδέεται με την πρωτογενή παραγωγή, ένωσε τα επιχειρηματικά τους βήματα, με αποτέλεσμα η Πάρος, από τις αρχές του 2016, να παράγει τη δική της μπύρα με το όνομα "56 isles".

Ο Νίκος Παυλάκης είναι ένας τυπικός εκπρόσωπος της νέας γενιάς, που παρά την κρίση και τις δυσκολίες θέλησε να επενδύσει στην Ελλάδα και ειδικότερα στο νησί του, την Πάρο.

Όπως αναφέρει, μιλώντας στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο κ. Παυλάκης, "οι συνθήκες στην Ελλάδα δεν είναι οι καλύτερες για να δημιουργήσει και να συντηρήσει κάποιος μια επιχείρηση. Ωστόσο, παραμένουμε αισιόδοξοι και θεωρούμε ότι στο άμεσο μέλλον αυτές οι συνθήκες θα βελτιωθούν. Μεγάλο “αγκάθι” αποτελεί η γραφειοκρατία. Εμείς τη βιώσαμε από την πρώτη μέρα που ξεκινήσαμε τις ενέργειες για την ίδρυση της εταιρείας μας. Παρά το γεγονός ότι έχουν γίνει βήματα προς αυτή τη κατεύθυνση, χρειάζεται να γίνουν πολλά περισσότερα προς την κατεύθυνση αυτή".

Η επιχειρηματική ιδέα ξεκίνησε στο Λονδίνο. Μαζί με τον συνεργάτη του, Μαρίνο Αλεξάνδρου και διαθέτοντας μακρόχρονη εμπειρία στον τομέα των χρηματοοικονομικών και της Διοίκησης Επιχειρήσεων, έθεσαν στόχο να επενδύσουν στον χώρο της μικροζυθοποιίας που έχει αναπτυσσόμενη δυναμική.

Η επένδυση, ύψους περίπου 500.000 ευρώ, έγινε λίγο έξω από την Νάουσα, με σύγχρονο εξοπλισμό και με τη συγχρηματοδότηση της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Η Μικροζυθοποιία Πάρου ιδρύθηκε το 2014 και η πρώτη παραγωγή βγήκε τον Απρίλιο του 2016 στην εξαιρετικά υποσχόμενη αγορά της Πάρου.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ