ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

Ν. Σταθάκης (Πειραιώς): Το Copilot βοηθά στην αλλαγή νοοτροπίας προς τον ψηφιακό μετασχηματισμό

Δημήτρης Μαλλάς Δημήτρης Μαλλάς - CNN Greece

Καλύτερη εμπειρία των πελατών αλλά και ενίσχυση της παραγωγικότητας μέσω της αυτοματοποίησης των εργασιών φέρνει η αξιοποίηση της τεχνητής νοημοσύνης.

Αυτό αναφέρει ο Νίκος Σταθάκης, διευθυντής του τμήματος data analytics και AI της Τράπεζας Πειραιώς μιλώντας στο CNN Greece στο πλαίσιο του Microsoft Ignite Greece, το οποίο πραγματοποιήθηκε πρόσφατα στην Αθήνα.

Σύμφωνα με τον κ. Σταθάκη, το ΑΙ δεν είναι μία καινούρια τεχνολογία αλλά πλέον υπάρχει η υπολογιστική ισχύ εκείνη που κάνει εφικτή την αξιοποίηση του. «Οι επιχειρήσεις μπορούν να αξιοποιήσουν το ΑΙ σε τομείς όπως η εμπειρία πελάτη και η παραγωγικότητα» αναφέρει το στέλεχος της Τράπεζας Πειραιώς, η οποία είναι από τους πρώτους οργανισμούς στην Ελλάδα που χρησιμοποίησαν το Copilot, το νέο ΑΙ εργαλείο της Microsoft.

Όπως αναφέρει ο κ. Σταθάκης το Copilot μπορεί να βοηθήσει στην αλλαγή κουλτούρας στο εσωτερικό επιχειρήσεων που θα τις επιτρέψει να φθάσουν στον ψηφιακό μετασχηματισμό. Και προσθέτει ότι έχουν ήδη δει αύξηση της παραγωγικότητας μέσω της αυτοματοποίησης εργασιών που έχει ως αποτέλεσμα οι εργαζόμενοι να ασχολούνται με πραγματικά παραγωγικές εργασίες. Κάτι που θα βοηθήσει και στη βελτίωση των υπηρεσιών προς τους πελάτες καθώς ο στόχος είναι το Copilot και το AI να συνεισφέρουν στην προσπάθεια για καλύτερη εμπειρία των πελατών.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ