ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

Κ. Πάικος (ΟΠΑΠ): Mε το Copilot οι εργαζόμενοι εξοικειώνονται με το ΑΙ

Δημήτρης Μαλλάς Δημήτρης Μαλλάς - CNN Greece

Μεγαλύτερη παραγωγικότητα αλλά και σημαντική βοήθεια όσον αφορά στην εξοικείωση των εργαζομένων του ΟΠΑΠ με τις δυνατότητες της τεχνητής νοημοσύνης ήταν τα βασικά αποτελέσματα της χρήσης του Copilot από τον οργανισμό.

Αυτό επισημαίνει ο Κωστής Πάικος, Director of Digital στον ΟΠΑΠ, ο οποίος μίλησε στο CNN Greece στο πλαίσιο του Microsoft Ignite Greece, το οποίο πραγματοποιήθηκε πρόσφατα στην Αθήνα. Σύμφωνα με τον κ. Πάικο, η τεχνητή νοημοσύνη κάνει έναν οργανισμό περισσότερο αποτελεσματικό, προσθέτοντας ότι ακόμη είμαστε στην αρχή του ΑΙ με τη μεγάλη αλλαγή την τελευταία χρονιά να είναι ότι έχει γίνει πλέον περισσότερο γνωστό στους οικιακούς καταναλωτές.

Όσον αφορά τον ΟΠΑΠ, o κ. Πάικος επισημαίνει ότι το ΑΙ χρησιμοποιείται ήδη σε αρκετούς τομείς όπως είναι η βελτίωση της εμπειρίας των πελατών αλλά και η παραγωγή περιεχομένου. «Το generative AI κάνει πιο εύκολη τη χρήση» αναφέρει ο κ. Πάικος.

Στην περίπτωση του Copilot, ο ΟΠΑΠ είναι μεταξύ των πρώτων ελληνικών εταιρειών που το δοκίμασαν και τα πρώτα αποτελέσματα δείχνουν αύξηση της παραγωγικότητας. Όμως, όπως αναφέρει ο κ. Πάικος, «ένας πολύ σημαντικός λόγος είνα ότι θέλαμε οι εργαζόμενοι να έρθουν πιο κοντά σε αυτή την νέα τεχνολογία. Να εξοικειωθούν με αυτή την τεχνολογία που έρχεται να αλλάξει πολλά πράγματα στο μέλλον».

ΔΗΜΟΦΙΛΗ