ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

IMPACT: Η εταιρεία που φέρνει την ηλεκτρονική τιμολόγηση στην καθημερινότητα των επιχειρήσεων

Δημήτρης Μαλλάς Δημήτρης Μαλλάς - CNN Greece

Στα οφέλη που προσφέρουν υπηρεσίες όπως είναι η ψηφιακή τιμολόγηση, το myDATA και η ηλεκτρονική ανταλλαγή παραστατικών αναφέρεται ο Βαγγέλης Χατζηγεωργίου, διευθύνων σύμβουλος της IMPACT στη video συνέντευξη του στο CNN Greece.

Η IMPACT είναι με εταιρεία με παρουσία 25 χρόνων στην ελληνική αγορά και είναι εκ των πρωτοπόρων σε τομείς όπως είναι το EDI και η ψηφιακή ανταλλαγή παραστατικών. Υπηρεσίες, οι οποίες, όπως εξηγεί ο κ. Χατζηγεωργίου μπορούν να αλλάξουν την καθημερινότητα των επιχειρήσεων κάθε μεγέθους. Όσον αφορά στα οφέλη από την αξιοποίηση τέτοιου είδους εφαρμογών, αυτά περιλαμβάνουν από τη μείωση του κόστους, την «επιτάχυνση» των εισπράξεων, τη μεγαλύτερη διαφάνεια στις σχέσεις με τους συνεργάτες και το Δημόσιο αλλά και στην βελτίωση της εμπειρίας των πελατών και των προμηθευτών με τους οποίους ανταλλάσσει παραστατικά και τιμολόγια μία επιχείρηση.

Το επίπεδο της ψηφιοποίησης αυτών των διαδικασιών είναι αυτή τη στιγμή σε σχετικά χαμηλά επίπεδα αλλά αυτό σταδιακά αλλάζει δεδομένου ότι σταδιακά οδηγούμαστε προς την καθολική ηλεκτρονική τιμολόγηση τόσο στο δημόσιο όσο και στον ιδιωτικό τομέα, όπως εξηγεί ο κ. Χατζηγεωργίου.

Σύμφωνα με τον επικεφαλής της IMPACT, οι ελληνικές επιχειρήσεις πρέπει να αντιληφθούν τα σημαντικά οφέλη που υπάρχουν, παράλληλα, όμως, σημαντική ώθηση θα έδιναν κινήσεις από την πλευρά του κράτους όπως η παροχή φορολογικών κινήτρων αλλά και εξειδικευμένα προγράμματα ενίσχυσης.

Η IMPACT αποτελεί εδώ και 2 χρόνια μέλος του ομίλου SOFTONE με τον κ. Χατζηγεωργίου να επισημαίνει ότι η ένταξη της πρώτης στη δεύτερη βοήθησε ώστε να εξελιχθεί, καθώς της έδωσε τη δυνατότητα να απευθυνθεί και στις μικρομεσαίες επιχειρήσεις. Επιπλέον, έχουν γίνει σημαντικές επενδύσεις τόσο όσον αφορά σε προϊόντα ώστε και στο ανθρώπινο δυναμικό που φθάνει πλέον τα 100 άτομα και ενισχύεται διαρκώς.