ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

Σαχίνης (ΕΥΔΑΠ) στο CNN Greece: Η ανακύκλωση του νερού στην επόμενη φάση των επενδύσεων

Χρυσάνθη Στέτου Χρυσάνθη Στέτου - CNN Greece

Στα σχέδια ανάπτυξης της ΕΥΔΑΠ και στο πρόγραμμά του οργανισμού για το νερό όσον αφορά στο Νομό Αττικής αναφέρθηκε ο Επικεφαλής της ΕΥΔΑΠ, Χάρης Σαχίνης, μιλώντας στην κάμερα του CNN Greece, στο πλαίσιο του Οικονομικού Φόρουμ των Δελφών 2024. 

Ειδικότερα ο κ. Σαχίνης αναφέρθηκε στο νέο νομοσχέδιο το οποίο «βγήκε» για διαβούλευση πριν από μόλις λίγες ημέρες.

Πρόκειται για ένα νομοσχέδιο το οποίο δίνει στην ΕΥΔΑΠ ευελιξία στις αναπτυξιακές στρατηγικές.

«Δηλαδή όλα αυτά που κάνουμε τώρα για την Αττική και για τους κατοίκους της Αττικής και την κοινωνία, να μπορούμε να τα κάνουμε και σε άλλες περιοχές εκτός Αττικής, δηλαδή σε όλη την Ελλάδα.

Κι αυτό μας ευχαριστεί πολύ, γιατί αυτό δίνει μια άλλη τροχιά ανάπτυξης στην εταιρεία, η οποία μπορεί και να της αυξήσει και τα έσοδα και να προσφέρουμε την τεχνογνωσία μας γενικότερα πέρα από την Αττική.

Γιατί ήδη στην Αττική έχουμε γύρω στα 2 δισ. ευρώ επενδύσεις μέσα στην επόμενη δεκαετία, οι οποίες όλες είναι επικεντρωμένες στην κοινωνία. Και για να συνεχίσουμε να προσφέρουμε καθαρό νερό σε όλους.

Και όταν λέω καθαρό νερό, η ΕΥΔΑΠ φροντίζει όλο τον κύκλο του νερού, από το να το παίρνουμε το νερό από την ορεινή Ναυπακτία και να το φέρνουμε στο σπίτι του κάθε κατοίκου της Αττικής, μέχρι και τη διαχείριση όλων των δικτύων της αποχέτευσης.

Τη διαχείριση της Ψυττάλειας, που είναι το δεύτερο μεγαλύτερο κέντρο επεξεργασίας λυμάτων σε όλη την Ευρώπη.

Η ανακύκλωση του νερού στην επόμενη φάση των επενδύσεων

Όπως σημείωσε ο Επικεφαλής της ΕΥΔΑΠ, πέρα από τις μεγάλες επενδύσεις για την Ανατολική Αττική, για τα δίκτυα αποχέτευσης, ο Οργανισμός εργάζεται τώρα στον σχεδιασμό της επόμενης φάσης των επενδύσεών, που έχει να κάνει με την ανακύκλωση του νερού.

«Μέρος αυτού θα γίνει και στην Ανατολική Αττική, αλλά κοιτάζουμε και παραπέρα γιατί αυτό θα μας βοηθήσει, δίνοντας ανακυκλωμένο νερό για άρδευση και για βιομηχανική χρήση, να έχουμε περισσότερο διαθέσιμο πόσιμο νερό, ώστε να μπορέσουμε και με άλλες ενέργειες που κάνουμε να διαχειριστούμε πιθανούς κινδύνους που προέρχονται από την κλιματική αλλαγή» κατέληξε.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ