ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

Βαρέλογλου (REBORRN) στο CNN Greece: Κορυφαία πρόκληση των εργαζομένων η «αναγνώριση» από την ηγεσία

Χρυσάνθη Στέτου Χρυσάνθη Στέτου - CNN Greece

Στα ευρήματα μιας έρευνας με θέμα τις προκλήσεις που αντιμετωπίζουν οι εργαζόμενοι μεγάλων εταιρειών, σε σχέση με την ηγεσία, αναφέρθηκε Γιώργος Βαρέλογλου, Co-founder & Managing Partner, REBORRN μιλώντας στην κάμερα του CNN Greece, στο πλαίσιο του Οικονομικού Φόρουμ των Δελφών 2024. 

Πρόκειται για μία έρευνα που παρουσιάστηκε σε συνεργασία με το Οικονομικό Φόρουμ των Δελφών, για το πώς οι εργαζόμενοι σε μεγάλες επιχειρήσεις αντιλαμβάνονται την ηγεσία τους και ποιες είναι οι προκλήσεις που αντιμετωπίζουν με αυτές.

Η οποία μάλιστα, δεν «έτρεξε« μόνο στην ελληνική αγορά, αλλά και σε δύο ακόμα αγορές, οι οποίες έχουν τελείως διαφορετικές εργασιακές κουλτούρες. Στο Ηνωμένο Βασίλειο και στη Νότια Κορέα.

Όπως σημείωσε ο κ. Βαρέλογλου, στόχος της έρευνας ήταν η κατανόηση των εργαζομένων «Χωρίς να τους ρωτήσουμε συγκεκριμένα».

«Ποιες είναι οι προκλήσεις που αντιμετωπίζουν; Πόσο συχνά αντιμετωπίζουν αυτές τις προκλήσεις και πόσο το κάθε ένα από αυτά τα challenges επηρεάζει τη ζωή τους μέσα στον επαγγελματικό τους βίο;»

Ποια ευρήματα ξεχωρίζουν

«Βρήκαμε πολλά πράγματα. Θα μοιραστώ μαζί σας, αυτά τα οποία δεν περιμέναμε να δούμε» σημειώνει.

Το κυριότερο challenge για τους εργαζόμενους σε όλες τις αγορές, αν και με διαφορετική βαρύτητα, φαίνεται πως είναι η αναγνώριση που απολαμβάνουν από την ηγεσία τους, είτε αυτός είναι ο μάνατζερ τους, είτε είναι η ηγεσία της εταιρείας.

Παράλληλα, ο co-founder της REBORRN επισημαίνει πως «είδαμε ότι πολλά από τα πράγματα τα οποία στερεοτυπικά είχαμε υπόψη μας για την κάθε μία από αυτές τις κουλτούρες και αγορές, αποτυπώθηκαν με κάποιο τρόπο και στην έρευνα».

Ειδικότερα, σημειώνει στην ελληνική αγορά που είμαστε λίγο πιο ζωντανός σαν λαός. Το νούμερο 1 στο οποίο δήλωσαν οι Έλληνες αντιμετωπίζουν είναι η αναγνώριση από την ηγεσία, σε πολύ μεγαλύτερο βαθμό και από τις υπόλοιπες δύο αγορές.

Στην Βρετανία, όπου είναι πιο γνωστοί «για το πόσο δομημένοι είναι και πόσο βασίζονται σε διαδικασίες», tο νούμερο ένα challenge τους είναι ότι όλα γίνονται τελευταία στιγμή.

Οι Νοτιοκορεάτες που είναι μια πολύ ιεραρχική κοινωνία, απάντησαν αντίστοιχα ότι το μεγαλύτερο τους πρόβλημα είναι το ότι δεν τους είναι ακριβώς ξεκάθαρο ποιος παίρνει αποφάσεις. «Σε μια κοινωνία, ξαναλέω, όπου είναι πάρα πολλοί, οι οργανισμοί είναι πάρα πολύ δομημένοι στον τρόπο που διοικούνται και λειτουργούν» τονίζει.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ