ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

Χατζηφώτης (MotorOil) στο CNN Greece: Η πράσινη μετάβαση πρέπει να είναι δίκαιη, βιώσιμη και ασφαλής

Δημήτρης Πεφάνης Δημήτρης Πεφάνης - CNN Greece

Στα ζητήματα της δίκαιης και βιώσιμης ενεργειακής μετάβασης αναφέρθηκε ο Κωνσταντίνος Χατζηφώτης, Διευθυντής Ευρωπαϊκών Υποθέσεων, Όμιλος Motor-Oil στη συζήτηση που είχε με τον Διευθυντή του CNN Greece, Δημήτρη Πεφάνη, στο πλαίσιο του Οικονομικού Φόρουμ των Δελφών 2024. 

Οι κρίσεις που βιώνουμε κάνουν ξεκάθαρο πως «πλέον δεν μπορούμε να σχεδιάζουμε σε κανονικές συνθήκες» σημειώνει ο κ. Χατζηφώτης και τονίζει πως η πράσινη μετάβαση στην Ευρώπη, «θα πρέπει να είναι δίκαιη, να είναι βιώσιμη και να είναι και ασφαλής».

«Η ασφάλεια της ενεργειακής μετάβασης είναι κάτι που εμείς το έχουμε προβάλει ως όμιλος, από την πλευρά της βιομηχανίας, εδώ και πολλά χρόνια».

«Ασφάλεια σημαίνει να έχουμε πρόσβαση σε ενέργεια» κάτι που δεν είναι δεδομένο, αλλά είναι το πρώτο ζητούμενο επισημαίνει και προσθέτει:

«Το δεύτερο ζητούμενο είναι το πώς το κόστος της ενέργειας θα μοιραστεί αναλογικά και δίκαια μεταξύ των διαφόρων παραγόντων της αλυσίδας.

Γιατί κακά τα ψέματα, η ενέργεια έχει μια σημαντική, ένα σημαντικό αντίκτυπο στις πληθωριστικές πιέσεις που ζουν αυτή τη στιγμή οι πολίτες και δυσκολεύονται να έχουν πρόσβαση σε πρώτα αγαθά, γιατί ακριβώς αυξάνεται η τιμή του κόστους παραγωγής των προϊόντων.

Και το τρίτο είναι να είναι βιώσιμο, να είναι βιώσιμη αυτή η ενεργειακή μετάβαση».

Η οικονομική διάσταση της βιωσιμότητας

«Η βιωσιμότητα όμως δεν έχει μόνο την περιβαλλοντική διάσταση. Έχει και την οικονομική διάσταση» σημειώνει ο κ. Χατζηφώτης.

«Είμαστε επιχειρήσεις. Είμαστε ένας όμιλος με πολυσχιδή δραστηριότητα στον τομέα της ενέργειας και προφανώς πάντοτε στις επενδύσεις μας υπάρχει ένα ρίσκο.

Αλλά όταν μιλάμε για νέες τεχνολογίες που δεν έχουν δοκιμαστεί, για παράδειγμα, η δέσμευση διοξειδίου του άνθρακα ή αν έχουν δοκιμαστεί, δεν έχουν δοκιμαστεί σε τέτοιο επίπεδο κλίμακα.

Προφανώς, το να επενδύσεις σε αυτές τις τεχνολογίες εμπεριέχει ένα πολύ μεγάλο ρίσκο, αλλά πώς μπορούμε να τα αντιμετωπίσουμε αυτά ως Ευρώπη;

Κατ’ αρχάς, η Ευρώπη έχει επιλέξει το δρόμο των ρυθμιστικών στόχων, δηλαδή να βάζει στόχους μέσω κανονισμών και νομοθεσιών, ενώ, ας πούμε, η Αμερική έχει επιλέξει μια άλλη οδό, αυτή των φορολογικών και χρηματοδοτικών κινήτρων.

Πρέπει να βρούμε κάπου μια ισορροπία ανάμεσα σε αυτά τα δύο.

Αυτό το οποίο εμείς ως Motor Oil ακολουθούμε αυτή τη στιγμή είναι ένα πολύ μεγάλο πρόγραμμα ενεργειακής μετάβασης με:

  • 4 δισ. ευρώ σε επενδύσεις μέχρι το τέλος της δεκαετίας,
  • 2,5 δισ. ευρώ σε νέες τεχνολογίες, υποδομές σε ΑΠΕ, στο υδρογόνο, στα βιοκαύσιμα και
  • 1,5 εκατ. ευρώ στη διατήρηση και στην προετοιμασία των υποδομών μας για να γίνουν ενεργειακά πιο αποδοτικές και να αναβαθμιστούν ψηφιακά.

Μόνο έτσι μπορούμε να ανταποκριθούμε στις προκλήσεις του μέλλοντος, χωρίς κανείς να έχει τη γυάλινη σφαίρα. Είμαστε εδώ, πολύ κοντά και στο Μαντείο των Δελφών, χωρίς να πάρουμε χρησμούς, αλλά ακολουθώντας μια στρατηγική του μέτρου, της σύνεσης και της προβλεψιμότητας».