ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Eldorado: Οι συνέπειες των συνεχών αναβολών είναι εξαιρετικά αρνητικές

Eldorado: Οι συνέπειες των συνεχών αναβολών είναι εξαιρετικά αρνητικές
EUROKINISSI/ ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΣ ΓΙΑΝΝΗΣ

Τη διαβεβαίωση ότι η «Ελληνικός Χρυσός ΑΕ» συμμετέχει υπεύθυνα στον διάλογο με το υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας και την ελληνική κυβέρνηση και ότι πιστεύει πως με καλή διάθεση μπορούν να επιτευχθούν θετικά αποτελέσματα προς όφελος της ελληνικής οικονομίας, σε μια περίοδο που η χώρα τα έχει πραγματικά ανάγκη, έδωσε από το βήμα του Thessaloniki Summit, ο διευθύνων σύμβουλος της εταιρείας, Δημήτρης Δημητριάδης.

Ο ίδιος υποστήριξε πάντως, ότι οι συνέπειες των διαρκών αναβολών (για την επένδυση) είναι εξαιρετικά αρνητικές και δυσάρεστες και ότι προκαλούν «υπέρμετρη βλάβη», όχι μόνο στην εταιρεία, αλλά και στην εικόνα της χώρας στην παγκόσμια επενδυτική κοινότητα, τη στιγμή μάλιστα που η ελληνική οικονομία διψά για επενδύσεις.

«Όσο η μεγαλύτερη άμεση ξένη επένδυση στη χώρα δεν προχωράει, η Ελλάδα θα είναι μια χώρα μη φιλική προς τις επενδύσεις κι αυτό είναι το πιο λάθος μήνυμα, που θα έπρεπε να στείλει η χώρα. Είναι η ώρα να κάνουμε όλοι το σωστό, με την ευθύνη που αναλογεί στον καθένα μας, και με προσήλωση στη νομιμότητα να ξεδιπλώσουμε τις δυνατότητες της επένδυσης, να ανοίξουμε τον δρόμο της αξιοποίησης του ορυκτού πλούτου και να βάλουμε τις βάσεις για την Ελλάδα της παραγωγής και της ανάπτυξης» πρόσθεσε, επισημαίνοντας ότι παρά το γεγονός ότι η εταιρεία «πέρασε από 40 κύματα, ώσπου να συμβεί τελικά αυτό που θα έπρεπε να είναι αυτονόητο» ξεκίνησε τελικά ένας εποικοδομητικός διάλογος με το ΥΠΕΝ και η «Ελληνικός Χρυσός» χαιρετίζει το γεγονός αυτό.

Ο ίδιος διερωτήθηκε πώς τελικώς εννοούμε το δημόσιο συμφέρον στην Ελλάδα, όταν τα συγκριτικά πλεονεκτήματα της χώρας δεν αξιοποιούνται. Ενδεικτικά ανέφερε ότι η αξία των μεταλλευτικών αποθεμάτων της Ελλάδας, το μεγαλύτερο ποσοστό των οποίων βρίσκεται στον ελληνικό Βορρά, εκτιμάται σε 79 δισ. ευρώ, ότι για κάθε μία θέση εργασίας στον κλάδο δημιουργούνται τέσσερις στην οικονομία.

Πρόσθεσε δε, ότι από ποσοστό 3%-4% σήμερα, η εισφορά του κλάδου στο ΑΕΠ μπορεί με τις κατάλληλες κινήσεις να αυξηθεί στο 10%. «Θα μείνουμε λοιπόν με σταυρωμένα χέρια; Ποτέ ο ουρανός στην Ελλάδα δεν έβρεξε λεφτά σαν μάννα και όταν αυτό συνέβη επρόκειτο για δανεικά» είπε χαρακτηριστικά.

Το 2ο Thessaloniki Summit διοργανώνουν ο Σύνδεσμος Βιομηχανιών Βορείου Ελλάδος (ΣΒΒΕ), σε συνεργασία με την Συμεών Τσομώκος ΑΕ – Delphi Economic Forum. Η διοργάνωση τελεί υπό την αιγίδα του Προέδρου της Ελληνικής Δημοκρατίας, Προκόπη Παυλόπουλου και έχει τη στήριξη της Αντιπροσωπείας της Ευρωπαϊκής Επιτροπής στην Ελλάδα, σε συνεργασία με το Ελληνο-Αμερικανικό Εμπορικό Επιμελητήριο και με την υποστήριξη της ΔΕΘ-HELEXPO και του ‘Enterprise Europe Network Hellas.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ