ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Νέο Διοικητικό Συμβούλιο στην Ελληνική Ένωση CFA

Νέο Διοικητικό Συμβούλιο στην Ελληνική Ένωση CFA

Το νέο Διοικητικό Συμβούλιο της Ελληνικής Ένωσης CFA εξέλεξε η ετήσια Γενική Συνέλευση των μελών της CFA Society Greece.

Η Ελληνικής Ένωσης CFA (CFA Society Greece) είναι το επίσημα αναγνωρισμένο μέλος του CFA Institute στην Ελλάδα. Αποτελεί μια μη κερδοσκοπική ένωση που απαρτίζεται από στελέχη που δραστηριοποιούνται στον χώρο των επενδύσεων και των χρηματοοικονομικών υπηρεσιών. Αποστολή της είναι να συμβάλλει στην ανάπτυξη των γνώσεων και δεξιοτήτων των επαγγελματιών της Ελληνικής κεφαλαιαγοράς, και να προάγει το ύψιστο επίπεδο επαγγελματισμού, ευσυνειδησίας και ακεραιότητας, σύμφωνα με τον κώδικα δεοντολογίας του CFA Institute.

Το CFA Institute είναι ο παγκόσμιος μη-κερδοσκοπικός οργανισμός που απονέμει τον τίτλο CFA (Chartered Financial Analyst). Το CFA είναι ένας παγκοσμίως αναγνωρισμένος επαγγελματικός τίτλος στον κλάδο των χρηματοοικονομικών. Διαρκεί τρία χρόνια κι απευθύνεται σε υπαλλήλους και στελέχη επιχειρήσεων. Αποτελείται από τρία επίπεδα και η επιτυχία στις εξετάσεις οδηγεί στην κατοχή του τίτλου.

Το νέο Διοικητικό Συμβούλιο της Ελληνικής Ένωσης CFA συνήλθε σε σώμα στις 2 Οκτωβρίου 2017 και όρισε τις θέσεις των μελών του για θητεία δύο ετών. Πρόεδρος εξελέγη ο Λουκάς Δέδες (CFA, FRM, PRM) στέλεχος της Διεύθυνσης Επιθεώρησης Εποπτευομένων Εταιρειών της Τράπεζας της Ελλάδος. Αντιπρόεδρος εξελέγη ο Βύρων Κακλόπουλος (CFA, PMP) από τον ΟΠΑΠ ΑΕ – Ελληνικές Ιπποδρομίες ΑΕ. Γραμματέας εξελέγη η Ελένη Φίλος (CFA) από τη Deloitte και Ταμίας εξελέγη ο Θανάσης Παναγιώτου (CFA) από τον ΟΠΑΠ. Μέλη εξελέγησαν οι Ευάγγελος Καλογηρόπουλος στέλεχος της Global Finance SA, Investment Associate, ο Κυριάκος Τσακιρίδης, επενδυτικός σύμβουλος και ο Στέλιος Γιάγκος, από την Ernst & Young. Αναπληρωματικά μέλη εξελέγησαν οι Αβραάμ Παπακυρίλλου και Σταύρος Γεωργιάδης.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ