ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Ολοκλήρωση της αξιολόγησης έως το τέλος του 2017 ζητούν Ντάισελμπλουμ και Μοσκοβισί

Ολοκλήρωση της αξιολόγησης έως το τέλος του 2017 ζητούν Ντάισελμπλουμ και Μοσκοβισί
EBS

Με εγκώμια για τον Βόλφγκανγκ Σόιμπλε προσήλθαν όλοι σχεδόν οι υπουργοί Οικονομικών της Ευρωζώνης στη συνεδρίαση του Eurogroup στο Λουξεμβούργου με τις αναφορές στην Ελλάδα να είναι ελάχιστες και να εστιάζουν στην ανάγκη έγκαιρης ολοκλήρωσης της τρίτης αξιολόγησης.

Στην τρίτη αξιολόγηση του ελληνικού προγράμματος αναφέρθηκε ο αρμόδιος Επίτροπος για τις Οικονομικές Υποθέσεις Πιέρ Μοσκοβισί.

Ερωτηθείς για την Ελλάδα ο Πιέρ Μοσκοβισί ανέφερε πως η Ελλάδα πηγαίνει πολύ καλύτερα και πως η οικονομία προοδεύει. «Η Ελλάδα εξήλθε της διαδικασίας περί υπερβολικού ελλείμματος», ανέφερε σχετικά. Ο ίδιος είπε πως είναι σημαντικό να ολοκληρωθεί η τρίτη αξιολόγηση και να πάμε ομαλά στις αρχές του καλοκαιριού στην ολοκλήρωση του προγράμματος.

Και ο επικεφαλής του Eurogroup Γερούν Ντάισελμπλουμ έκανε συστάσεις για ολοκλήρωση της αξιολόγησης, ενώ ερωτήθηκε εμμέσως και για το εάν οι εκλογές στη Γερμανία θα μπορούσαν να επιδράσουν στο ελληνικό πρόγραμμα. «Έχουμε ένα συμφωνημένο πρόγραμμα με την Ελλάδα έως το Αύγουστο του 2018. Μεμονωμένες εκλογές σε μεμονωμένες χώρες δεν μπορούν να αλλάξουν το συμφωνημένο πρόγραμμα, είπε.

«Ήμουν στην Αθήνα πρόσφατα και συζητήσαμε για τα πράγματα που πρέπει να γίνουν και έχουν να κάνουν περισσότερο με την εφαρμογή και όχι με τη νομοθέτηση. Έχουμε ως βασικό σκοπό να ολοκληρώσουμε την τρίτη αξιολόγηση έως το τέλος του έτους», είπε ο Ντάισελμπλουμ.

Ο ίδιος είπε πως θα ενημερώσει σήμερα τους υπουργούς Οικονομικών της ευρωζώνης για το γεγονός ότι υπήρξε σχηματισμός κυβέρνησης στην Ολλανδία και πως ο ίδιος αφυπηρετεί από το υπουργείο Οικονομικών της χώρας. Άφησε δε να εννοηθεί πως θα υπάρξουν ανακοινώσεις για το θέμα μετά τη συνεδρίαση του οργάνου.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ