ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Στουρνάρας: Ο Σόιμπλε έχει μια πολύ ισχυρή προσωπικότητα

Στουρνάρας: Ο Σόιμπλε έχει μια πολύ ισχυρή προσωπικότητα
ΕUROKINISSI /ΤΑΤΙΑΝΑ ΜΠΟΛΑΡΗ

Το εγκώμιο του Βόλφγκανγκ Σόιμπλε έπλεξε ο επικεφαλής της Τράπεζας της Ελλάδας Γιάννης Στουρνάρας με αφορμή την παρουσία του στο τελευταίο Eurogroup της καριέρας του ως υπουργός Οικονομικών της Γερμανίας.

«Ο Σόιμπλε έχει μια πολύ ισχυρή προσωπικότητα» ανέφερε ο επικεφαλής της Τράπεζας της Ελλάδας στο Bloomberg.

«Διέθετε σθένος, μεγάλη ευελιξία και ισχυρές απόψεις» ανέφερε ο κ. Στουρνάρας και υπογράμμισε ότι «οι πολύ καλές επιδόσεις της γερμανικής οικονομίας έδωσαν στο Σόιμπλε έναν κυρίαρχο ρόλο».

Από την πλευρά του ο Μουιτάμπα Ραχμάν, διευθύνων σύμβουλος της Eurasia Group με έδρα το Λονδίνο σημείωσε ότι η αποχώρηση Σόιμπλε από τη θέση του υπουργού Οικονομικών της Γερμανίας, συμπίπτει με την αποχώρηση του Γερούν Ντάισελμπλουμ τον Ιανουάριο από τη θέση του επικεφαλής του Eurogroup. «Πρόκειται για ένα σημαντικό Eurogroup, το τελευταίο πριν αλλάξει με αβέβαιο τρόπο η ισορροπία στο εσωτερικό του», υπογράμμισε και συνέχισε:

«Ο Σόιμπλε και ο Ντάισελμπλουμ ήταν αυταρχικές προσωπικότητες. Δεν είναι σαφές εάν ο νέος υπουργός Οικονομικών της Γερμανίας, ο πρόεδρος του Eurogroup και o Μπρούνο λε Μερ θα είναι σε θέση να καλύψουν αυτό το κενό». Ε

ιδικότερα για τον κ. Σόιμπλε, το Bloomberg αναφέρει πως υπήρξε αρχιτέκτονας της λιτότητας που ενέπνευσε τον φόβο και τον σεβασμό χτίζοντας μια ιδιαίτερα σκληρή γραμμή για την Ελλάδα.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ