Έφοδοι ΣΔΟΕ σε σπίτια και γραφεία για το σκάνδαλο της FIFA
Πηγή: Ethan Miller/Getty Images/Ideal Images

Εφόδους σε σπίτια και επαγγελματικές εγκαταστάσεις διενήργησε το Σώμα Δίωξης Οικονομικού Εγκλήματος στο πλαίσιο κοινή Ευρωπαϊκής επιχείρησης που έλαβε χώρα ταυτόχρονα στην Ελλάδα, Ισπανία, Γαλλία και Ιταλία και αφορούσε στο σκάνδαλο της FIFA.

Διαβάστε επίσης

Οι διενεργηθείσες έρευνες έγιναν σε συνεργασία τόσο με τις Ελληνικές και Ευρωπαϊκές Δικαστικές Αρχές όσο και με συναρμόδιες Ευρωπαϊκές Αρχές επιβολής του νόμου, και αφορούσαν στην υπόθεση ποινικής έρευνας που διεξάγει το γραφείο του Γενικού Εισαγγελέα της Ελβετίας κατά πρώην γενικού γραμματέα της FIFA και κατά εκτελεστικού Διευθυντή αλλοδαπής εταιρείας σε σχέση με την ανάθεση δικαιωμάτων σε Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης για τα Μουντιάλ του 2018, του 2022, του 2026 και του 2030.

Για τον σκοπό αυτό, όσον αφορά στην Ελλάδα, συνεργάστηκαν το γραφείο του Γενικού Εισαγγελέα της Ελβετίας, η EUROJUST με τον συντονισμό του υπηρετούντος σε αυτήν Έλληνα Εισαγγελικού Λειτουργού, η Εισαγγελία Εφετών Αθηνών - Τμήμα Διεθνών Δικαστικών Συνδρομών, Ειδικός Ανακριτής Διεθνών Δικαστικών Συνδρομών και το τμήμα Δίωξης Ναρκωτικών & Όπλων του Σ.Δ.Ο.Ε. Π.Δ. Αττικής & Αιγαίου.

Κατά τις διενεργηθείσες έρευνες που πραγματοποιήθηκαν στην Ελλάδα, με την συμμετοχή βοηθού Εισαγγελέα από το γραφείο του Γενικού Εισαγγελέα της Ελβετίας και παρουσία Ελλήνων Δικαστικών Λειτουργών κατασχέθηκαν ηλεκτρονικοί υπολογιστές, tablets, κινητά τηλέφωνα και έγγραφα που θα ερευνηθούν και αξιοποιηθούν στα πλαίσια της διεξαγομένης έρευνας.


Διαβάστε επίσης

O γύρος του κόσμου σε... 42 μέρες: Νέο ρεκόρ από τον Γάλλο Φρανσουά Γκαμπάρ (pics&vids)

Τα ακροδεξιά κόμματα χαιρετίζουν την συμμετοχή του FPO στην αυστριακή κυβέρνηση

Αφιερωμένη στη μάχη κατά της βίας των γυναικών η εκλογή της Μις Γαλλία 2018

Γαλλία: «Βασιλικά» γενέθλια για τον πρόεδρο Μακρόν