ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Μια εβδομάδα θα μείνουν στην Αθήνα οι επικεφαλής των θεσμών

Μια εβδομάδα θα μείνουν στην Αθήνα οι επικεφαλής των θεσμών
ΧΡΗΣΤΟΣ ΜΠΟΝΗΣ//EUROKINISSI

Ο επικεφαλής της Αντιπροσωπείας της Ευρωπαϊκής Επιτροπής στην Αθήνα Πάνος Καρβούνης σε συνέντευξή του στον Αθήνα 984 ανέφερε ότι οι επικεφαλής του κουαρτέτου θα έρθουν στην Αθήνα στις 23 Οκτωβρίου για μια εβδομάδα.

Ο κ. Καρβούνης τόνισε ότι ο στόχος για την ολοκλήρωση της αξιολόγησης παραμένει το τέλος του 2017 όπως έχει τονίσει και η ελληνική πλευρά και πως οι αποκρατικοποιήσεις, τα ενεργειακά, τα εργασιακά και οι μεταρρυθμίσεις που αφορούν στο επενδυτικό κλίμα και άρα έχουν δημοσιονομικό αποτύπωμα θα πρέπει να ολοκληρωθούν το συντομότερο δυνατό.

«Το αντικείμενο της τρίτης αξιολόγησης είναι η υλοποίηση αυτών που έχουν ήδη θεσμοθετηθεί ώστε να μπορέσει η οικονομία να τρέξει πιο γρήγορα μέσα από τις μεταρρυθμίσεις, οι οποίες έχουν ψηφιστεί αλλά δεν έχουν όλες υλοποιηθεί. Εκεί θα εστιαστεί η αξιολόγηση, το έχουμε ανάγκη αυτό ώστε να μπορέσουμε να πετύχουμε το ρυθμό ανάπτυξης που θα φέρει και το 3,5% του ΑΕΠ ως πρωτογενές πλεόνασμα» σημείωσε ο κ. Καρβούνης.

Ο κ. Καρβούνης υποστήριξε ότι η όποια διαφορά μεταξύ των προβλέψεων του ΔΝΤ και της Επιτροπής θα φανεί στις 9 Νοεμβρίου όταν η Κομισιόν θα δημοσιεύσει τις προγραμματισμένες φθινοπωρινές της προβλέψεις λαμβάνοντας υπόψη τις διαπιστώσεις του κουαρτέτου που έρχεται στην Αθήνα στις 23 Οκτωβρίου .

«Όσον αφορά τις προβλέψεις όπου πάντοτε το ΔΝΤ είναι πιο απαισιόδοξο από την Κομισιόν, θα έλεγα να περιμένουμε αρχές Νοεμβρίου. Η 9η Νοεμβρίου είναι η μέρα που θα βγάλει η Κομισιόν τις προβλέψεις και τότε θα δούμε ακριβώς ποια είναι η απόσταση από το Νομισματικό Ταμείο. Τις πιο πολλές φορές η Κομισιόν έχει πέσει πιο μέσα στις προβλέψεις της από ότι το ΔΝΤ» ανέφερε μεταξύ άλλων ο επικεφαλής του ελληνικού γραφείου της Επιτροπής.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ