ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Κλείσιμο αξιολόγησης και συνέχιση των μεταρρυθμίσεων ζητά ο Μάριο Ντράγκι

Κλείσιμο αξιολόγησης και συνέχιση των μεταρρυθμίσεων ζητά ο Μάριο Ντράγκι
IMF Staff Photograph

Το μήνυμα πως η πρόσβαση της Ελλάδος στις αγορές περνά μέσα από τη συνέχιση των μεταρρυθμίσεων έστειλε ο επικεφαλής της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας Μάριο Ντράγκι, σε συνέντευξη Τύπου που παρεχώρησε στο πλαίσιο της Ετήσιας Συνόδου του ΔΝΤ στην Ουάσιγκτον.

Ο Ιταλός κεντρικός τραπεζίτης ερωτηθείς για την προοπτική ολοκλήρωσης του ελληνικού προγράμματος τον Αύγουστο του 2018 και για την επιστροφή της χώρας στις αγορές, ξεκαθάρισε αφενός πως η ολοκλήρωση της τρίτης αξιολόγησης είναι σημαντική και αφετέρου πως οι μεταρρυθμίσεις πρέπει να συνεχιστούν.

Ο Μάριο Ντράγκι ανέφερε χαρακτηριστικά τα εξής:

«Η Ελλάδα έχει όντως πρόσβαση στις αγορές τις τελευταίες εβδομάδες. Αλλά υπό πιο ευρεία έννοια η πρόσβαση στις αγορές μεσοπρόθεσμα θα είναι διατηρήσιμη μόνον εφόσον υπάρξει συμμόρφωση με την αξιολόγηση και με το μεταρρυθμιστικό πρόγραμμα που είναι υπό συζήτηση αυτή την περίοδο στο πλαίσιο του προγράμματος στήριξης.

»Με άλλα λόγια, βραχυπρόθεσμα η εμπιστοσύνη των επενδυτών μπορεί να είναι μεγάλη και να είναι ήρεμοι για διάφορους λόγους, αλλά μεσοπρόθεσμα αυτό που σίγουρα χρειάζεται είναι η συνέχιση της μεταρρυθμιστικής προσπάθειας».

ΔΗΜΟΦΙΛΗ