ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Σόιμπλε: H Ελλάδα βρίσκεται σε καλό δρόμο και σύντομα θα βγει στις αγορές

Σόιμπλε: H Ελλάδα βρίσκεται σε καλό δρόμο και σύντομα θα βγει στις αγορές
REUTERS/ ERIC VIDAL

Η Ελλάδα δεν ξεπέρασε ακόμα το πρόβλημα, αλλά βρίσκεται σε καλό δρόμο και οι απαισιόδοξες προγνώσεις των επικριτών δεν επαληθεύτηκαν, είπε ο απερχόμενος υπουργός Οικονομικών της Γερμανίας Βολφγκανγκ Σόιμπλε σε συνέντευξή του στην κυριακάτικη «Frankfurter Allgemeine Zeitung».

«Η Ελλάδα δεν έχει ανέβει ακόμη το βουνό, αλλά βρίσκεται σε καλό δρόμο, και οι απαισιόδοξες προγνώσεις των επικριτών δεν επαληθεύτηκαν» αναφέρει χαρακτηριστικά ο κ. Σόιμπλε, επισημαίνοντας ότι ο απολογισμός της υπουργικής θητείας του, που σημαδεύτηκε από την κρίση στην ευρωζώνη, είναι θετικός.

Ο κ. Σόιμπλε δεν θέλησε να επαναλάβει τα περί εξόδου της Ελλάδας από την Ευρωζώνη, γράφει η γερμανική εφημερίδα. «Η Ελλάδα θα έχει σύντομα τη δυνατότητα να χρηματοδοτηθεί από τις αγορές. Γι' αυτό και η συζήτηση εάν θα ήταν καλύτερο το Grexit δεν βοηθά πλέον καθόλου σήμερα», είπε χαρακτηριστικά.

Ερωτηθείς για το εάν θεωρεί ότι η κρίση στην ευρωζώνη έχει παρέλθει απάντησε: «Το ελπίζω».

«Οκτώ χρόνια στο υπουργείο Οικονομικών είναι αρκετά. Γνωρίζω επίσης και την ηλικία μου. Γι' αυτό αποφάσισα να αναλάβω ένα άλλο καθήκον», πρόσθεσε ο κ. Σόιμπλε.

Για τον πρόεδρο του Φιλελλεύθερου Κόμματος της Γερμανίας (FDP) Κρίστιαν Λίντνερ, ο οποίος θεωρείται ένας από τους πιθανούς διαδόχους του, ο Βόλφγκανγκ Σόιμπλε είπε ότι «τρέφει μεγάλο σεβασμό για τις επιδόσεις του στα τέσσερα προηγούμενα χρόνια που πέρασαν (σ.σ.για όσα δηλαδή χρόνια δεν ήταν δηλαδή στο Κοινοβούλιο)».

ΔΗΜΟΦΙΛΗ