ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Με αγορές προϊόντων και δημοσιονομικά πέφτει η αυλαία της αξιολόγησης

Με αγορές προϊόντων και δημοσιονομικά πέφτει η αυλαία της αξιολόγησης
EUROKINISSI

Ολοκληρώνεται αύριο ο πρώτος γύρος της τρίτης αξιολόγησης και το πρόγραμμα των συναντήσεων του οικονομικού επιτελείου της κυβέρνησης με τους Ντέλια Βελκουλέσκου (ΔΝΤ), Ντέκλαν Κοστέλο (ΕΕ), Φραντσέσκο Ντρούντι (ΕΚΤ) και Νικόλα Τζιαμαρόλι (ESM) περιλαμβάνει θέματα σχετικά με τις αγορές προϊόντων και τα δημοσιονομικά.

Το πρόγραμμα των επαφών θα ξεκινήσει στις 8.30 το πρωί με τις αγορές προϊόντων και θα συνεχιστεί με τα δημοσιονομικά στις 9.30 το πρωί. Ακολούθως θα γίνει σύνοψη των διαπραγματεύσεων όλης της εβδομάδας και θα οριστούν οι στόχοι για τον επόμενο γύρο της αξιολόγησης στα τέλη Νοεμβρίου.

Να σημειωθεί πως στις σημερινές διαπραγματεύσεις κυβέρνηση και θεσμοί συμφώνησαν μεταξύ άλλων στις αλλαγές στον Κώδικα Πολιτικής Δικονομίας που θα επέλθουν από την 1η Ιανουαρίου του 2018, κυρίως ως προς τη σειρά με την οποία θα εξοφλούνται οι πιστωτές μιας επιχείρησης η.

Συγκεκριμένα πρώτα θα εξοφλούνται οι εργαζόμενοι και ο ΕΦΚΑ, μετά οι τράπεζες που έχουν υποθήκη και ακολούθως η εφορία και τα ασφαλιστικά ταμεία. Θα ακολουθούν μετά όλοι οι υπόλοιποι (π.χ. προμηθευτές, τράπεζες χωρίς υποθήκη, κ.α.).

Τέλος, πλέον οι εταιρείες που επιθυμούν να λάβουν δάνειο από 1η/1/2018 θα πρέπει να προσκομίζουν στις τράπεζες αποδεικτικό, είτε ότι έχουν εξοφλήσει τις οφειλές τους, είτε ότι έχουν ρυθμίσει τις οφειλές τους προς εργαζόμενους και ΕΦΚΑ.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ