ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Εντός της εβδομάδας η τροπολογία για τον ΕΔΟΕΑΠ

Εντός της εβδομάδας η τροπολογία για τον ΕΔΟΕΑΠ

Εντός της εβδομάδας αναμένεται η τροπολογία που θα αλλάζει το καθεστώς λειτουργίας του Ταμείου των εργαζομένων στα ΜΜΕ. Θα υπάρξει ταυτόχρονη αλλαγή στο καταστατικό του ΕΔΟΕΑΠ, έτσι ώστε στο εξής να μετέχει στο ΔΣ και μέλος από την πλευρά των εργοδοτών. 

Στο Ταμείο εισέρχονται όλοι οι εργαζόμενοι στο Διαδίκτυο, με συνέπεια να αυξηθούν τα έσοδά του. Επίσης, οι εργοδότες θα πληρώσουν εισφορά 8% και 6% οι εργαζόμενοι. Ταυτόχρονα, θεσμοθετείται πόρος 2% επί του τζίρου για όλες τις επιχειρήσεις που δραστηριοποιούνται στον κλάδο των ΜΜΕ και ο οποίος θα καταλήγει, ως έσοδο, στο Ταμείο.

Χθες ο υπουργός Επικρατείας και κυβερνητικός εκπρόσωπος Δημήτρης Τζανακόπουλος σημείωσε ότι η κυβέρνηση αφουγκραζόμενη την αγωνία των δημοσιογράφων καταφέρνει να επιλύσει το πρόβλημα με τον ΕΔΟΕΑΠ και πως «το δυστύχημα είναι ότι και σε αυτό το πεδίο οι κατ' εξακολούθηση οργανωτές της απεργοσπασίας που δήθεν κόπτονται για τα δικαιώματα των δημοσιογράφων βρίσκονται για άλλη μια φορά απέναντι».

Καταλόγισε δε σε δημοσιογραφικούς ομίλους ότι πρωταγωνιστούν στην επιχείρηση ναρκοθέτησης της διάσωσης του ΕΔΟΕΑΠ «αποδεικνύοντας για άλλη μια φορά τόσο τις πολιτικές τους σκοπιμότητες όσο και την πλήρη αδιαφορία τους για τα συμφέροντα και τις ανάγκες του δημοσιογραφικού κόσμου και όλων των εργαζόμενων στον Τύπο».

ΔΗΜΟΦΙΛΗ