ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Ρέγκλινγκ: Σημαντική η σύλληψη για τα τρομοδέματα

Ρέγκλινγκ: Σημαντική η σύλληψη για τα τρομοδέματα
Reuters

Στην αποκάλυψη ότι είχε σταλεί και στον ίδιο  ένα «τρομοδέμα» προέβη ο ο επικεφαλής του Ευρωπαϊκού Μηχανισμού Σταθερότητας Κλάους Ρέγκλινγκ.

Ο Κλάους Ρέγκλινγκ μάλιστα χαρακτήρισε σημαντικό το ότι συνελήφθη ο ύποπτος για την αποστολή «τρομοδεμάτων».

Σε συνέντευξή του στην εφημερίδα «Σημερινή» της Κύπρου, ο Ρέγκλινγκ είπε ότι είχε σταλεί και στον ίδιο τρομοπακέτο, ωστόσο εντοπίστηκε στο αεροδρόμιο της Αθήνας. «Είναι σημαντικό ότι οι ελληνικές Αρχές μπορούν πλέον να κλείσουν το κεφάλαιο με τις αποστολές τρομοπακέτων, έχοντας συλλάβει τον ύποπτο», δήλωσε, σημειώνοντας:

Είμαι ευγνώμων που μαθαίνω ότι ο ύποπτος έχει πλέον συλληφθεί. Όταν επισκέφθηκα (στο νοσοκομείο) τον Έλληνα πρώην πρωθυπουργό, τον κύριο Παπαδήμο, ο οποίος είναι καλός μου φίλος από την εποχή που υπηρετούσε ως διοικητής της Κεντρικής Τράπεζας της Ελλάδος και ως Αντιπρόεδρος της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας, χάρηκα που μού είπε ότι θα αναρρώσει πλήρως.

Xαρακτήρισε δε «πολύ σοβαρή» την επίθεση στον πρώην πρωθυπουργό.

«Υπήρξε και ένα περιστατικό στα γραφεία του ΔΝΤ στο Παρίσι, όπου μια γραμματέας τραυματίστηκε, επειδή άνοιξε μια από αυτές τις επιστολές. Οπότε θεωρώ ότι είναι σημαντικό που οι ελληνικές Αρχές μπορούν πλέον να κλείσουν αυτό το κεφάλαιο», συμπλήρωσε.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ