ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Σε διοικητική αυτοαξιολόγηση προχωρεί η ΑΑΔΕ

Σε διοικητική αυτοαξιολόγηση προχωρεί η ΑΑΔΕ
ΑΠΕ-ΜΠΕ/Αλέξανδρος Μπελτές

Σε αυτοαξιολόγηση θα προχωρήσουν τα στελέχη της Ανεξάρτητης Αρχής Δημοσίων Εσόδων (ΑΑΔΕ), καθώς με απόφαση του Διοικητή της Αρχής Γιώργου Πιτσιλή συστάθηκε ειδική ομάδα εργασίας που θα εφαρμόσει το λεγόμενο Κοινό Πλαίσιο Αξιολόγησης Υπηρεσιών.

Έργο της ομάδας εργασίας είναι η εφαρμογή του Κοινού Πλαισίου Αξιολόγησης στις διευθύνσεις στρατηγικού σχεδιασμού, στρατηγικής τελωνειακών ελέγχων και παραβάσεων, ελέγχων και σχεδιασμού και υποστήριξης εργαστηρίων της ΑΑΔΕ.

Το Κοινό Πλαίσιο Αξιολόγησης της ΑΑΔΕ θα επικεντρωθεί στη μελέτη της δομής και λειτουργίας της, με τη διαδικασία αυτοαξιολόγησης να βασίζεται σε πραγματικά στοιχεία και αιτιολογημένες κρίσεις για κάθε θέμα που θα εξετασθεί και θα υλοποιηθεί από τους ίδιους τους υπαλλήλους της ΑΑΔΕ χωρίς την προσφυγή σε εξωτερικούς συνεργάτες.

Το Κοινό Πλαίσιο Αξιολόγησης δεν αφορά στην αξιολόγηση της ουσίας των δημόσιων πολιτικών που εφαρμόζει η ΑΑΔΕ, αλλά αξιολογεί τη διοικητική της λειτουργία. Επίσης, δεν αξιολογεί το προσωπικό της φορολογικής διοίκησης σε οποιοδήποτε ιεραρχικό επίπεδο ευθύνης.

Η εφαρμογή του Κοινού Πλαισίου Αξιολόγησης είναι μια συνεχόμενη διαδικασία αφού τα πορίσματα της αξιολόγησης οδηγούν στην εκπόνηση σχεδίου δράσεων βελτίωσης της διοικητικής λειτουργίας οι οποίες αφού υλοποιηθούν επαναξιολογούνται, προκειμένου να υπάρξει συνεχής διοικητική βελτίωση

Στη βάση των προαναφερομένων η ομάδα εργασίας θα συντάξει έκθεση αυτοαξιολόγησης και έκθεση μέτρων βελτίωσης για το σύνολο των υπηρεσιών που έχουν επιλεγεί για την εφαρμογή του Κοινού Πλαισίου Αξιολόγησης και θα την υποβάλλει στον Διοικητή της ΑΑΔΕ έως την 31/12/ 2017.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ