ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Με απόφαση Υπουργικού Συμβουλίου θα επιλεγεί ο αντικαταστάτης της Κατερίνας Σαββαϊδου

Με απόφαση Υπουργικού Συμβουλίου θα επιλεγεί ο αντικαταστάτης της Κατερίνας Σαββαϊδου
ΑΠΕ-ΜΠΕ

Η τοποθέτηση νέου Γενικού Γραμματέα Δημοσίων Εσόδων περιλαμβάνεται στα δεύτερα προαπαιτούμενα κα ως εκ τούτου η κυβέρνηση δρομολόγησε τις διαδικασίες για την πλήρωση της θέσης.

Απόφαση του Ευκλείδη Τσακαλώτου η οποία αναρτήθηκε στη Διαύγεια προβλέπει πως οι ενδιαφερόμενοι για τη θέση καλούνται να υποβάλλουν ηλεκτρονικά την αίτηση και τα βιογραφικά τους από την Δευτέρα 30 Νοεμβρίου 2015 ως την Κυριακή 6 Δεκεμβρίου 2015. Βάσει της ίδιας απόφασης ο νέος Γενικός Γραμματέας Δημοσίων Εσόδων θα επιλεγεί με απόφαση του Υπουργικού Συμβουλίου μετά από εισήγηση του υπουργού Οικονομικών.

Ο Γενικός Γραμματέας Δημοσίων Εσόδων που θα επιλεγεί θα διορισθεί για διετή θητεία. Με την ανάληψη των καθηκόντων του θα υπογράψει συμβόλαιο αποδοτικότητας με τον Υπουργό Οικονομικών, στο οποίο θα περιλαμβάνονται οι υποχρεώσεις του και οι ποιοτικοί και ποσοτικοί στόχοι, οι οποίοι θα πρέπει να επιτευχθούν από τον Γενικό Γραμματέα Δημοσίων Εσόδων κατά τη διάρκεια της θητείας του, όπως επίσης και σε ετήσια βάση.

Η σχετική πρόσκληση αναφέρει πως ως Γενικός Γραμματέας Δημοσίων Εσόδων επιλέγεται πρόσωπο εγνωσμένου κύρους που διαθέτει:

  • Πτυχίο Ανωτάτου Εκπαιδευτικού Ιδρύματος και, κατά προτίμηση, μεταπτυχιακό τίτλο σπουδών στη φορολογική διοίκηση και το φορολογικό σύστημα εν γένει.
  • Σημαντική επαγγελματική εμπειρία κατά προτίμηση στον ιδιωτικό τομέα, στη φορολογική διοίκηση και το φορολογικό σύστημα.
  • Σημαντική διοικητική εμπειρία, σε θέσεις ευθύνης, σε διοίκηση ανθρώπινου δυναμικού, κατάρτιση στρατηγικών σχεδίων, διαχείριση έργων και δραστηριοτήτων (project management), στοχοθεσία, συντονισμό ομάδων και παρακολούθηση επίτευξης στόχων.
  • Γνώση ξένων γλωσσών, ιδίως δε της Αγγλικής, που αποδεικνύεται από σπουδές, δημοσιεύσεις και άλλα πρόσφορα μέσα.
  • Ισχυρό ιστορικό φορολογικής συμμόρφωσης.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ