ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Προχωρούν οι πλειστηριασμοί για τους στρατηγικούς κακοπληρωτές

Προχωρούν οι πλειστηριασμοί για τους στρατηγικούς κακοπληρωτές
EUROKINISSI/Φωτογραφία αρχείου

Την πρόθεση των τραπεζών να προχωρήσουν τους πλειστηριασμούς για τους στρατηγικά κακοπληρωτές προανήγγειλε ο πρόεδρος της Ένωσης Ελληνικών Τραπεζών Νίκος Καραμούζης κατά τη διάρκεια συνάντησης που είχαν εκπρόσωποι της Ένωσης με τον Πρόεδρο της Βουλής Νίκο Βούτση.

«Οι ελληνικές τράπεζες είναι ισχυρές, έχουν μπροστά τους μια σειρά από προκλήσεις, τις οποίες πιστεύω ότι θα αντιμετωπίσουμε με επιτυχία» ανέφερε ο πρόεδρος της Ένωσης Ελληνικών Τραπεζών, επισημαίνοντας ότι «η Ένωση Ελληνικών Τραπεζών θεωρεί απαραίτητο να υπάρχουν πλειστηριασμοί». Όπως είπε, «είναι το κυριότερο εργαλείο που έχουμε για να κυνηγήσουμε τους στρατηγικούς κακοπληρωτές. Αν οι στρατηγικοί κακοπληρωτές αντιληφθούν ότι δεν υπάρχει κόστος στο να μην εκπληρώνουν τις υποχρεώσεις τους, ενώ έχουν τη δυνατότητα, φοβάμαι ότι θα πάμε σε ένα αδιέξοδο μεγάλο και για τις τράπεζες και για την οικονομία».

Αναφορικά με τη δέσμευση των τραπεζών να μην προσχωρούν σε πλειστηριασμούς ακινήτων αξίας κάτω των 300.000 ευρώ, ο Νίκος Καραμούζης επεσήμανε ότι «δεν υπάρχει κάποια συμφωνία. Υπάρχει η δική μας επιλογή στο ξεκίνημα αυτής της προσπάθειας, με τους ηλεκτρονικούς πλειστηριασμούς, να επικεντρωθούμε στις μεγάλες υποθέσεις, διότι αυτή είναι η προτεραιότητα. Δεν σημαίνει όμως μεταγενέστερα ότι υπάρχει κάποια συμφωνία ότι δεν θα συνεχίσουμε να κάνουμε πλειστηριασμούς». Ο πρόεδρος της Ένωσης Ελληνικών Τραπεζών υπογράμμισε επίσης ότι εάν δεν επιλυθεί το θέμα των μη εξυπηρετούμενων δανείων, δεν θα μπορέσει η οικονομία να ανακάμψει με ισχυρούς ρυθμούς και να επανέλθει σε διατηρήσιμους ρυθμούς

ανάπτυξης, λέγοντας ότι για αυτόν τον λόγο και οι πλειστηριασμοί είναι απαραίτητοι.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ