ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Γερμανικό ΥΠΟΙΚ για δήλωση Ρέγκλινγκ: Προέχει η επιτυχής ολοκλήρωση της αξιολόγησης

Γερμανικό ΥΠΟΙΚ για δήλωση Ρέγκλινγκ: Προέχει η επιτυχής ολοκλήρωση της αξιολόγησης
(Photo by Carsten Koall/Getty Images/ Ideal Images)

Στην προσεχή συνεδρίαση του Eurogroup παρέπεμψε ο εκπρόσωπος του γερμανικού υπουργείου Οικονομικών, σχολιάζοντας τη δήλωση του Κλάους Ρέγκλινγκ για τα περί διάθεσης των χρημάτων που δεν θα διατεθούν στην Ελλάδα στο πλαίσιο του τρέχοντος προγράμματος είναι δυνατό να χρησιμοποιηθούν για την αποπληρωμή χρέους.

Ο εκπρόσωπος του γερμανικού υπουργείου Οικονομικών τόνισε ότι αυτό που προέχει αυτή τη στιγμή είναι η επιτυχής ολοκλήρωση της τρέχουσας αξιολόγησης, υπογραμμίζοντας, παράλληλα ότι δεν θέλει να προκαταλάβει την επόμενη συνεδρίαση του Eurogroup.

«Στην Ελλάδα βρίσκεται αυτήν τη στιγμή σε εξέλιξη η τρίτη αξιολόγηση του προγράμματος και οι θεσμοί θα ενημερώσουν στην επόμενη συνεδρίαση του Eurogroup, στις 4 Δεκεμβρίου, για την κατάσταση. Σχετικά με το ποια θα είναι η συνέχεια, αυτήν τη στιγμή προτεραιότητα έχει η επιτυχής ολοκλήρωση της τρέχουσας αξιολόγησης του προγράμματος και δεν θέλω να προκαταλάβω την επόμενη συνεδρίαση του Eurogroup» δήλωσε ο εκπρόσωπος του υπουργείου, Ντάνιελ Φέλινγκ, απαντώντας σε σχετική ερώτηση.

Ο κ. Φέλινγκ πρόσθεσε ότι μετά την συνεδρίαση του Eurogroup θα υπάρχει πιο ξεκάθαρη εικόνα και επιφυλάχθηκε να απαντήσει σε ό,τι αφορά τόσο ενδεχόμενη αλλαγή χρήσης πόρων, όσο και την πιθανότητα, σε αυτήν την περίπτωση, να χρειαστεί νέα εντολή από το Ομοσπονδιακό Κοινοβούλιο.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ