ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Στην τελική ευθεία η λοταρία για τις αποδείξεις δαπανών

Στην τελική ευθεία η λοταρία για τις αποδείξεις δαπανών
Getty Images/Ideal Images/Joe Raedle

Στην τελική ευθεία μπαίνει η λοταρία του υπουργείου Οικονομικών, για τις αποδείξεις δαπανών που έχουν κάνει οι φορολογούμενοι μέσω καρτών ή άλλων μορφών ηλεκτρονικών συναλλαγών.

Όπως αποφασίστηκε, το υπουργείο θα προχωρήσει στην πρώτη λοταρία την Πέμπτη, στην οποία οι λαχνοί θα αφορούν αποδείξεις ηλεκτρονικών συναλλαγών των φορολογούμενων κατά τον μήνα Οκτώβριο.

Όπως έχει ήδη ανακοινώσει το υπουργείο η λοταρία θα αφορά την κλήρωση 1.000 ευρώ για κάθε έναν από τους 1.000 τυχερούς φορολογούμενους.

Σημειώνεται ότι μετά την πραγματοποίηση της πρώτης κλήρωσης, φέτος θα πραγματοποιηθεί άλλη μία λοταρία. Πρόκειται για τη μεγάλη λοταρία του Δεκεμβρίου βάσει της οποίας θα διανεμηθεί στους τυχερούς πολύ υψηλότερο ποσό αφού συνολικά για όλο το έτος είχε προβλεφθεί ποσό ύψους 12.000.000 ευρώ για το σκοπό αυτόν. Στην κλήρωση του Δεκεμβρίου θα ληφθούν υπόψη οι αποδείξεις δαπανών των φορολογούμενων έως και τον μήνα Σεπτέμβριο.

Σημειώνεται πως ο αριθμός των λαχνών, τους οποίους δικαιούται μηνιαίως κάθε φορολογούμενος, καθορίζεται κλιμακωτά, με βάση το άθροισμα των ποσών που αντιστοιχούν στο σύνολο των μηνιαίων συναλλαγών του.

  • Για συνολικό άθροισμα μέχρι 100 ευρώ, ένας λαχνός για κάθε ένα ευρώ.
  • Από 101 ευρώ μέχρι 500 ευρώ, ένας λαχνός για κάθε δύο ευρώ.
  • Από 501 ευρώ μέχρι 1.000 ευρώ, ένας λαχνός για κάθε τρία ευρώ.
  • Από 1.001 ευρώ, ένας λαχνός για κάθε τέσσερα ευρώ.

Τα έπαθλα, όπως διευκρινίζει το υπουργείο Οικονομικών, είναι αφορολόγητα και ακατάσχετα.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ