ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Δημοσιονομικά, Δικαιοσύνη και φορολογία στο επίκεντρο της αξιολόγησης την Πέμπτη

Δημοσιονομικά, Δικαιοσύνη και φορολογία στο επίκεντρο της αξιολόγησης την Πέμπτη
EUROKINISSI

Η πολιτική στην υγεία, ζητήματα σχετικά με τη Δικαιοσύνη, χρηματοπιστωτικά θέματα και προαπαιτούμενα σχετικά με τα δημοσιονομικά και τη φορολογική πολιτική θα εξεταστούν αύριο Πέμπτη στις συναντήσεις των Ντέκλαν Κοστέλο (ΕΕ), Φραντσέσκο Ντρούντι (ΕΚΤ), Νικόλα Τζιαμαρόλι (ESM) και Ντέλια Βελκουλέσκου (ΔΝΤ) με το κυβερνητικό επιτελείο.

Το πρόγραμμα των συναντήσεων θα ξεκινήσει στις 9:30 με θέματα που αφορούν στην πολιτική στην υγεία. Θα ακολουθήσουν στις 2.30 το μεσημέρι ζητήματα σχετικά με το υπουργείο Δικαιοσύνης. Στις 3 θα γίνει συζήτηση για τη νέα Αναπτυξιακή Τράπεζα και ευρύτερα για τα χρηματοπιστωτικά. Το πρόγραμμα των συναντήσεων θα ολοκληρωθεί στις 6 με δημοσιονομικά και φορολογική πολιτική.

Αν και οι διαπραγματεύσεις σε επίπεδο τεχνικών κλιμακίων για τα εκκρεμή προαπαιτούμενα της τρίτης αξιολόγησης διεξάγονται σε πολύ καλό κλίμα, ωστόσο σε όλες τις συναντήσεις που έγιναν χθες και προχθές διαπιστώθηκε ότι υπάρχουν «ουρές» που θα πρέπει να διευθετηθούν από τους επικεφαλής των κλιμακίων.

Στελέχη της κυβέρνησης θεωρούν πως ακόμη και εάν οι διαπραγματεύσεις τους Σαββάτου απαιτήσουν πολλές ώρες, θα βρεθεί το κοινό έδαφος για μια συμφωνία σε τεχνικό επίπεδο πριν το Eurogroup της 4ης Δεκεμβρίου.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ