ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Φραγκίσκος Κουτεντάκης στο CNN Greece: Μετά την αξιολόγηση, ελάφρυνση του χρέους

Φραγκίσκος Κουτεντάκης στο CNN Greece: Μετά την αξιολόγηση, ελάφρυνση του χρέους
CNN Greece

Αυτή τη φορά η αξιολόγηση προσχώρησε πολύ πιο γρήγορα, αφενός γιατί τα θέματα δεν ήταν τόσο δύσκολα και αφετέρου, γιατί ήταν πρόθεση όλων των πλευρών να κινηθούν γρήγορα” λέει στο CNN Greece o γενικός γραμματέας δημοσιονομικής πολιτικής του Υπουργείου Οικονομικών, κ. Φραγκίσκος Κουτεντάκης, που βρέθηκε στα πάνελ του συνεδρίου με τίτλο “Η ώρα της ελληνικής οικονομίας” που διοργανώνει το Ελληνοαμερικανικό εμπορικό επιμελητήριο.

Ο κ. Κουτεντάκης τονίζει ότι μετά το οριστικό κλείσιμο της αξιολόγησης μπορούν να μπουν στο τραπέζι τα μεσοπρόθεσμα μέτρα ρύθμισης και ελάφρυνσης του χρέους.

Ο κ. Κουτεντάκης αναφερόμενος στο θέματα της προσέλκυσης ξένων επενδύσεων τόνισε ότι “το δημοσιονομικό ρίσκο που αποτελεί και τον μεγαλύτερο ανασταλτικό παράγοντα για τις επενδύσεις έχει πλέον εξαλειφθεί. Η Ελλάδα δεν εκπέμπει πια καμία ανησυχία για την προσέλκυση επενδύσεων. Αυτό που θα πρέπει να κάνουμε είναι να επικοινωνήσουμε σωστά αυτά που έχουν επιτευχθεί μέχρι τώρα και που είναι πολύ σημαντικά” κατέληξε.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ