ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Παιχνίδι στα θρανία η πληρωμή των φόρων

Παιχνίδι στα θρανία η πληρωμή των φόρων
Pixabay

Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή εγκαινίασε μια νέα εκπαιδευτική πύλη (europa.eu/taxedu/) για τους νέους ώστε να τους διδάξει με διασκεδαστικό και διαδραστικό τρόπο σχετικά με φορολογικά θέματα.

Το TaxEdu, είναι ένας ψηφιακός πόρος που εκπαιδεύει τα παιδιά για τους σκοπούς των φόρων και για το πώς επηρεάζουν την καθημερινότητά τους. Επίσης παρέχει πληροφορίες σχετικά με τη φορολογική συμμόρφωση και τις αρνητικές επιπτώσεις της φορολογικής απάτης στην κοινωνία.

Η πύλη είναι γεμάτη από πολύγλωσσα εργαλεία ηλεκτρονικής μάθησης για διαφορετικές ηλικιακές ομάδες, παιχνίδια, βίντεο και εκπαιδευτικό υλικό για τα σχολεία. Το όνομα αυτής της πύλης προέρχεται από τις λέξεις «tax - φόρος» και «education - εκπαίδευση».

Το TaxEdu είναι ένα πιλοτικό πρόγραμμα της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Σκοπός του είναι να εκπαιδεύσει τους νέους ευρωπαίους πολίτες σχετικά με τους φόρους και πώς αυτοί επηρεάζουν τη ζωή τους.

Πιο συγκεκριμένα, οι στόχοι της δικτυακής πύλης TaxEdu είναι η συμβολή στη φορολογική εκπαίδευση των νέων ευρωπαίων πολιτών, η μείωση της φοροδιαφυγής και της απάτης σε ολόκληρη την Ευρώπη μέσω καλύτερης πληροφόρησης και εκπαίδευσης στον τομέα αυτόν και η παροχή στους ευρωπαίους πολίτες πληροφοριών σχετικά με τις υπηρεσίες και τα οφέλη που προκύπτουν μέσω της καταβολής των φόρων (εκπαίδευση, υγειονομική περίθαλψη κ.λπ.).

ΔΗΜΟΦΙΛΗ