ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Στα επίπεδα του Νοεμβρίου 2009 τα ελληνικά ομόλογα

Στα επίπεδα του Νοεμβρίου 2009 τα ελληνικά ομόλογα
Reuters

Στα επίπεδα του Νοεμβρίου του 2009 επέστρεψαν σήμερα οι αποδόσεις των ελληνικών ομολόγων με το επενδυτικό ενδιαφέρον να είναι εμφανές και τις τοποθετήσεις να διαχέονται σε όλες τις διάρκειες.

Είναι χαρακτηριστικό πως το δεκαετές ομόλογο αναφοράς σημείωσε απόδοση 4,4% τη χαμηλότερη από το 2009, ενώ το διετές ομόλογο σημείωσε απόδοση 2,2% τη χαμηλότερη από το Νοέμβριο του 2009.

Το spread, δηλαδή η διαφορά απόδοσης του δεκαετούς ελληνικού ομολόγου με το γερμανικό ομόλογο αναφοράς, διαμορφώθηκε στις 418 μονάδες βάσης.

Η εικόνα της ομολογιακής αγοράς αποτυπώνει σε μεγάλο βαθμό τις θετικές επιπτώσεις που είχε η ανταλλαγή ομολόγων που διενήργησε ο Οργανισμός Διαχείρισης Δημοσίου Χρέους (ΟΔΔΗΧ) και η οποία αύξησε ραγδαία την εμπορευσιμότητα των ελληνικών χρεογράφων σε όλες τις διάρκειες.

Να σημειωθεί πως ο επικεφαλής του ΟΔΔΗΧ, Στέλιος Παπαδόπουλος, βρέθηκε μεσοβδόμαδα σε ειδική εκδήλωση για την παρουσίαση των προοπτικών της ελληνικής οικονομίας που διοργάνωσε η γαλλική τράπεζα Societe Generale στο Παρίσι.

Εκεί, ενημέρωσε για θέματα σχετικά με την πορεία του προγράμματος, για τεχνικά ζητήματα που άπτονται της πρόσφατης ανταλλαγής χρέους, αλλά και για την εκδοτική πολιτική του Δημοσίου για το νέο έτος.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ