ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Πιτσιλής: 711 εκατ. ευρώ απέδωσε η ρύθμιση οικειοθελούς αποκάλυψης εισοδημάτων

Πιτσιλής: 711 εκατ. ευρώ απέδωσε η ρύθμιση οικειοθελούς αποκάλυψης εισοδημάτων
Capital Link

Πρόσθετα φορολογικά έσοδα, ύψους 711 εκατ. ευρώ, απέδωσε στο Δημόσιο η ρύθμιση για την οικειοθελή αποκάλυψη εισοδημάτων. 

Αυτό ανακοίνωσε ο διοικητής της Ανεξάρτητης Αρχής Δημοσίων Εσόδων (ΑΑΔΕ), Γιώργος Πιτσιλής, στην ομιλία του στο 19ο διεθνές επενδυτικό συνέδριο για την Ελλάδα, που πραγματοποιείται από την Capital Link, στη Νέα Υόρκη.

Όπως είπε ο διοικητής της ΑΑΔΕ, πρόκειται για την τρίτη ρύθμιση οικειοθελούς αποκάλυψης στη διάρκεια των τελευταίων δέκα ετών, η οποία στέφθηκε με επιτυχία σε αντίθεση με την ισχνή απόδοση που είχαν οι δύο προηγούμενες ρυθμίσεις.

Ο Γιώργος Πιτσιλής κάλεσε τους εκπροσώπους της διεθνούς επενδυτικής κοινότητας που συμμετέχουν στο συνέδριο, να επενδύσουν στην Ελλάδα αναφερόμενος και στον εκσυγχρονισμό του φορολογικού συστήματος που έχει επιτευχθεί τα τελευταία χρόνια.

Επισημαίνοντας την πρόοδο που έχει σημειωθεί σε βασικούς τομείς της φορολογικής διοίκησης, ανέφερε τα αποτελέσματα από τη λειτουργία της Διεύθυνσης Επίλυσης Διαφορών μεταξύ των φορολογικών αρχών και των φορολογούμενων. Όπως είπε, στις αρχές του 2016 είχε εξετασθεί λίγο περισσότερο από το 50% των υποθέσεων που είχαν υποβληθεί σε αυτήν. Σήμερα, ενημέρωσε, το ποσοστό αυτό έχει φθάσει στο 90%.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ